Sab’s Eetoverzicht week 14-2023

Ik begon en eindigde de week met eten in de koelkast voor een heel weeshuis. Op vrijdagavond maakte ik de balans even op en daar kwam uit dat ik maar liefst 13 gerechten heb gekookt afgelopen week.

De meest gestelde vraag is dan ook: “wat doe je met al dat eten?!”. Nou, veel komt op tafel als avondeten zoals je de afgelopen weken wel hebt gezien – haha. Maar er verdwijnt ook een heel groot deel in de vriezer en ik geef veel weg.

De eetweek was in ieder geval weer lekker gevarieerd.

IMG 6262

Zondag

Voor zondag trok ik een aardappelgerecht uit de koelkast die ik al eerder had gemaakt, puur zodat er wat ruimte vrij kwam in de koelkast. Erbij aten we een vegetarische braadworst van Beyond Meat. Lekker vind ik die!

IMG 6288

Maandag

Ik had de hele dag een branding shoot met Joor Kitchen en kwam redelijk kapot thuis na een marathon kinderen en hond ophalen van verschillende plekken.

Gelukkig had ik er ’s ochtends aan gedacht om eten uit de vriezer te halen: zoetzure kip met rijst. Jum.

IMG 6302

Dinsdag

Een gekke combinatie op mijn bord maar terwijl de kinderen thuis waren bezorgde Frites uit Zuyd voor een samenwerking vier dozen verse friet. En tja, dat gaat dan natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.

Dus naast het witte aspergepannetje uit de slowcooker, mikte ik ook een doos friet voor ons in de Airfryer. Zo lekker.

IMG 6341

Woensdag

Vanwege een gezamenlijke afspraak woensdagavond bracht ik de jongens naar Tim en bleef ik direct daar eten. Truffel tagliatelle stond er op het menu. Die topte ik af met een berg rucola, dat vind ik zo lekker bij pasta altijd!, en Parmezaan.

IMG 6359

Donderdag

Na een uur padel met mijn moeder en voordat ik met Cass naar de hondencursus moest, warmde ik even snel een beetje van de Griekse schotel op die ik overdag had gemaakt. Ziet er zo echt niet meer uit, nadeel van slecht licht én het feit dat het een slowcookergerecht is, maar lekker was het zeker. Het recept komt in mijn boek.

IMG 6392

Vrijdag

Ik stond vrijdag van 09.00 – 17.00u in de keuken en was uitsluitend aan het werk voor campagnes. Eén van de gerechten die ik maakte was een lekkere lenterisotto met doperwtjes, groene asperges en citroen.

Nadat ik een uur in bad had geweekt, warmde ik een schaaltje op. Ik topte de risotto af met rucola (is ‘ie weer!) en nog een schep ricotta zodat die ook de koelkast uit kon. Tijdens het eten werkte ik nog even door.

IMG 6410 2

Zaterdag

Een kleurrijk en lekker maaltje gisteravond om de eetweek mee af te sluiten. Beide dingen vond ik nog in de koelkast! Een bordje tagliatelle met spinazie Boursin. Ik roerde er nog een lepel mascarpone doorheen tijdens het opwarmen. En daarbij een salade van gegrilde aubergine, paprika, mozzarella en pistache.

De kookdagen voor het slowcookerboek zitten erop, ik heb alle campagnes voor april gekookt dus er is weer een beetje rust in de toko. Nu moet ik hard aan de slag om voor de blog weer te koken, maar ik gok dat ik de komende weken nog wel kan leven op mijn vriezervoorraad.

Dat is dan ook één van mijn voornemens voor de komende tijd: de vriezer leegeten. Ik heb geen idee meer wat daar allemaal in ligt, dus dat wordt inspecteren bij het maken van de eetplanning.

Fijne Eerste Paasdag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close