Week van OMF #14-2023

Ik zat even te denken of ik mijn week zou moeten beschrijven aan de hand van een opsomming. Want als ik zo in mijn planner en fotorol terugkijk, snap ik dat ik er vrijdagavond al redelijk af lag. Wat heb ik ongelófelijk veel gedaan in een week tijd.

Het was een week vol met deadlines en afspraken, maar ook een week die startte met een héle gezellige branding shoot, quality time met mijn jongste kind en veeeeeeeel uren in de keuken.

Maandag

De week begon met een marathon kinderen en hond wegbrengen. Vic naar school en Cody naar de gastouder. Dat deed ik lekker op de fiets want door mijn nieuwe elektrische Cortina ben ik veel sneller dan met de auto.

Eenmaal thuis moest ik direct door met de auto om Cass naar de dagopvang te brengen omdat ik de hele dag weg zou zijn.

Ik reed namelijk naar Leerdam voor een branding shoot met Joor! Ik ben héél slecht in het zelf op de foto gaan, maar had wel echt wat foto’s van mezelf nodig.

We begonnen bij Joor thuis in de keuken om foto’s te maken van mij aan het werk.

En daarna reden we naar Gorinchem voor buitenfoto’s.

Pas om 15.30 uur(!!!) werd er voor het eerst gegeten en dat was direct mijn ‘ontbijt’. Slecht natuurlijk, helemaal als je bedenkt dat we met twee foodies bij elkaar waren. We bestelden cheese fries en pancakes met chocolade en seizoensfruit.

Daarna begon de marathon terug weer: 1u en 15min naar de gastouder rijden, Cody daar ophalen, door naar de dagopvang van Cass en daarna Vic van de BSO halen. Ik plofte, nadat de kinderen in bed lagen, echt kapot op de bank.

Dinsdag

Naast drie slowcookerrecepten om te koken en te fotograferen, had ik dinsdag vooral andere dingen te doen. Eén daarvan was een telefonisch interview en ik had bedacht dat ik dat prima tijdens het uitlaten van Cass kon doen.

Dus ik ging op een bankje in het zonnetje zitten terwijl hij speelde met de andere honden op het uitlaatveld. Dit bakbeest is trouwens een Turkse herder. Nog nooit ZO’N ENORM beest van dichtbij gezien. Was wel een lieverd, hoewel Cass ‘m wel érg groot vond – haha.

Het eerste kwartaal zat er alweer op, tijd om de aangifte omzetbelasting in te dienen bij de boekhouder. Leuk klusje altijd, not.

Er was weer voldoende foodpost deze week! Eén van de pakketten was van Hands Off met hun leuke ‘varkenshaas’. Compleet vegan en daardoor is er bijna de helft minder CO2 uitstoot nodig dan bij een echte chocolade paashaas.

Woensdag

Ik had mamadag met alleen mijn jongste peuter want de kleuter had direct na school een date. We deden zoals altijd boodschappen samen en bij de bakker kwamen we Haantje Pik tegen. Nostalgie en mijn favoriet!

En ook die van Cody trouwens, die wilde graag een bordje met al het lekkers dat we hadden gehaald. Prima schat.

Tussen de bedrijven door moest ik nog één recept op de foto zetten, maar daar werd ik gelukkig goed bij geholpen.

De webshop ‘Inpakken is een feestje’ stopte er (helaas!) mee, maar in de finale sale scoorde ik nog wel een stapel inpakpapier. Voorlopig grijp ik niet meer mis.

Ik wilde in het weekend graag een kast bouwen voor mijn fotografie props en ging dus even met Cody naar IKEA. Moest hem wel lokken met een ijsje hoor.

Leuke post! Dit boek is een lees- en kookboek ineen. In eerste instantie is het een verhaal over een vrouw die kookt voor de maffiabaas; achterin vind je recepten. Leuk bedacht!

‘s Avonds bracht ik Cody naar zijn vader en daar had ik zelf nog een laaaaaaange en zeer vermoeiende afspraak. Om 23.15u was ik pas thuis, wederom gesloopt.

Donderdag

Maar donderdag moest ik er toch echt weer op tijd uit. Shoot nummer 7 met Iglo stond op de planning. Echt top, ik had paprika’s nodig voor het recept maar had net geen gele in huis. Dus alleen voor een paprika naar de supermarkt.

Ik maakte wel lekker aardbeienijs! Het recept daarvan komt binnenkort op de website van RTL.

Was weer lekker productief, super fijn.

Voordeel aan thuiswerken: onbeperkt knuffels van deze.

‘s Avonds rondden we samen de tweede hondencursus af. Dit deden we weer bij Trainingsschool AW in Apeldoorn. Super nuttig hebben we het gevonden, we hebben er echt héél veel aan gehad.

Vrijdag

Ik had vrijdag de hele dag geblokt voor deadlines. Er zijn behoorlijk wat campagnes aankomende weken/maanden en daarvoor stond ik de hele dag in de keuken. Ik ging onder andere aan de slag met de recepten voor Weydeland komend jaar.

Maar eerst het ALLER-, ALLERLAATSTE recept voor het Slowcookerboek op de foto zetten. Wat een opluchting dat ook dat nu voorbij is. Alleen nog alles uitwerken de komende weken.

Zomer in mijn bol!

Om 17.00u maakte ik pas de keuken schoon, wat een werk weer – pffrt. De drukte van de week, gecombineerd met een paar beroerde nachten in het begin van de week, was voelbaar dus ik ging lekker uitgebreid in bad. In de avond verrichte ik nog wat werk achter de laptop.

Cass heeft ondertussen een nieuwe favoriete ligplek gevonden, haha.

Weekend

Het weekend bestond uit twee delen: een zeer productieve zaterdag en een zondag waarop ik van de zon genoot. Maar eerst was daar nog foodpost van Puro met hun lekkere pesto’s.

Ik had de zaterdagochtend gereserveerd om de stellingkast die ik woensdag bij IKEA haalde te bouwen. Die was bedoelt voor al mijn fotografieprops.

Tadaaaaaaa. Zo blij mee het resultaat! Het is de ‘Hejne’ kast, mocht je nieuwsgierig zijn.

In de middag ging ik aan de slag met het verwijderen van de groene aanslag in de tuin. Nog niet 100% tevreden though. Het is nogal hardnekkig.

Aan het einde van de middag kroop ik nog even achter de laptop om een beetje te editen.

Eerste Paasdag begon met een heerlijke wandeling met mijn moeder en Cass in Loenen.

In wandeloutfit waste ik de ramen en maakte ik het huis schoon.

Om daarna gedoucht en opgefrist op de fiets te stappen naar de jongens en hun papa voor de paasbrunch.

Eenmaal thuis heel even ontspannen met een glas wijn in de zon.

En daarna de keuken in voor het voorbereiden van de tweede paasbrunch vandaag.

‘s Avonds maakte ik het deeg voor mijn desembrood en verder ontspande ik lekker op de bank, lakte mijn nagels… Weinig spannends haha!

Vandaag is natuurlijk Tweede Paasdag dus ik ben nog een dagje vrij. Mijn ouders komen gezellig brunchen.

Nu het Slowcookerboek klaar is wat betreft fotografie, heb ik eindelijk de mogelijkheid om weer naar kantoor te gaan, dus het is mijn bedoeling om daar morgen en vrijdag te zijn. Donderdag las ik weer een kookdag in, deze keer voor de blog.

Fijne Tweede Paasdag! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close