Week van OMF #29 – 2017

Om direct met de deur in huis te vallen: deze Week van OMF bevat niet zoveel foto’s. Zoals jullie weten waren wij afgelopen week een weekje vakantie aan het vieren in België en ik had mijn telefoon simpelweg niet zo vaak bij de hand. Neemt niet weg dat het een leuke week was! We zaten op een camping aan de Belgische kust, dichtbij Oostende, Brugge en Gent. Deze steden hebben we dan ook allemaal bezocht. Een korte maar leuke Week van OMF dus deze week.

foto1 3

Na een ritje van 3,5 uur kwamen we maandagmiddag aan bij Sunparks de Haan aan de Belgische kust. We hadden een huisje geboekt voor een week. Geen verre vakantie dit jaar, maar gewoon even met ons gezinnetje weg van huis. Het was mooi weer maandag dus toen Vic ’s avonds op bed lag dook ik nog even in de zon met een boek. Ik heb voor het eerst sinds lange tijd weer eens een boek uitgelezen deze week, fijn!

foto2 3

Het huisje viel zelf een beetje tegen helaas. Véél achterstallig onderhoud zoals deze badkamerkraan die gewoon los hing van de muur (en hoi spiegelbeeld in de kraan!). We dachten ook dat we van het park naar het strand konden lopen, één van de redenen waarom we voor dit park kozen, maar helaas bleek dit niet te kunnen. Shit.

foto3 3

Na een nacht nauwelijks te hebben geslapen van de hoeveelheid muggen, we hebben er serieus een stuk of twintig doodgemept gedurende de nacht, de horror, stonden we dinsdag redelijk brak op.

We reden aan het eind van de ochtend met de auto naar het strand en verkenden het plaatsje hier in de buurt. Door iemand op Instagram kreeg ik bakkerij Staelens getipt, hier zouden ze het lekkerste brood van de Haan hebben. Ik zag echter gebakjes in de vitrine en koos daarvoor i.p.v. brood. Lekker!

foto4 3

Wat we vrijwel iedere dag hebben gedaan: zwemmen! Vic is dól op water en vond het zwemmen dan ook prachtig. De rode vlekjes op zijn gezicht zijn muggenbulten overigens, ook hem hebben ze flink te pakken gehad. We hebben direct al het muggenspul ingeslagen dat we konden vinden en sindsdien hebben we nergens meer last van gehad, phew.

foto5 3

Wat betreft het weer was het dinsdag het mooist en dus ging de barbecue aan. Deze zat in het huisje gebouwd, ideaal.

foto6 3

Visje, kippetje.. en toen ging het fout.

Ik liep naar binnen om iets te pakken en zag alle rook van de barbecue door de openhaard het huis in gaan. Alle rooster gecontroleerd maar die stonden goed en ook de deuren en ramen stonden allemaal open om te luchten. Ineens gingen de rookmelders boven af (waar Vic lag te slapen!) en bleek het héle huisje blauw te staan van rook. Vic zijn kamer helemaal afgesloten en het raam open gezet zodat daar de rook zo snel mogelijk weg kon maar de rest van het huis bleef blauw staan. Uiteindelijk hebben we de technische dienst erbij gehaald en wat bleek, een vogelnest blokkeerde de schoorsteen én de vuursteen was kapot en zat los. Inmiddels stond onze slaapkamer zo vol rook dat we er zelf niet meer konden slapen en dat, samen met alle andere gebreken in het huisje, zorgde ervoor dat we mochten verhuizen naar een ander huisje. Alle spullen weer ingepakt en uiteindelijk zaten we om 22.30u weer gesetteld in een nieuw, groter!, huisje waar we de rest van de week mochten blijven. Goed opgelost door Sunparks maar man, ze moeten in dit park echt wat meer aan onderhoud gaan doen. De huisjes hier zijn het geld niet waard.

foto8 3

Van Ken en Annemie hadden we als cadeautje kaartjes voor Sealife in Blankenberge gekregen. Woensdagochtend gingen we daar samen met Vic heen. Hij vond alle kleurtjes en bewegende beestjes maar wat interessant.

foto9 3

Vic zit momenteel in een grote sprong (4 weken), andere mama’s weten vast hoe moeizaam dat af en toe kan zijn. Afgelopen week bestond dan ook uit veel krijsen en een chagrijnige baby, maar gelukkig kon hij zo nu en dan ook nog wel lachen.

foto7 3

Na Sealife reden we door naar het centrum van Blankeberge om even wat te lunchen. Bij een frituur haalden we een patatje met stoofvlees en garnalenkroketjes. Die laatste hebben we regelmatig gegeten deze week, heerlijk

foto10 3

Donderdag aan het einde van de middag kwam mijn schoonzusje voor een paar dagen logeren maar voor die tijd gingen we eerst met z’n drietjes naar Brugge. Wat een leuk stadje! Het weer was niet zo best (het regende regelmatig) dus we hebben niet heel veel van de stad gezien, maar wat we hebben gezien was top.

foto11 3

Tim wilde deze vakantie graag bij een bierbrouwerij langs en in Brugge zat brouwerij de Halve Maan, brouwer van Brugse Zot en Straffe Hendrik. We hadden een rondleiding geboekt door de brouwerij maar daarbinnen was het iets van dertig graden ofzo. Vond ik te warm met/voor Vic in draagzak dus terwijl Tim deelnam aan de rondleiding, zat ik met baby lekker buiten op het terras.

foto12 3

We besloten bij de Halve Maan te lunchen, er stonden zoveel lekkere dingen op de kaart namelijk! We deelden biersoep met ham en kaas en een garnalenkroket…

foto13 3

.. en charcuterie met wat frietjes. Uiteraard met de nodige glazen Brugse Zot. Heerlijk!

foto14 3

Ik kon België natuurlijk niet verlaten zonder Belgische bonbons. In Brugge liepen we door een straat vól chocolatiers dus ik kocht wat chocolaatjes.

foto15 3

Vrijdag stond Oostende op de planning! Van tevoren zag ik dat er zandsculpturen waren ter ere van het 25-jarig bestaan van Disneyland Parijs. Tof! Hier gingen we dus eerst even langs.

foto16 3

We hadden in no-time alle zandsculpturen gezien maar het was wel echt tof. Lekker op het strand ook in de volle zon.

foto17 3

We liepen Oostende wat verder in, op zoek naar een leuk lunchplekje en kwamen deze kerk tegen. Hoe mooi!

foto18 3

Voor de lunch koos ik voor het ‘Mosselmenu’, ik had de hele week al zin in mosselen namelijk. Van te voren kreeg ik eerst een garnalenkroketje.

foto19 3

En daarna deze pan met mosselen voor mezelf. Wat een narigheid!

foto20 3

Als laatste stad op onze to-dolijst van deze week stond Gent, hier gingen we zaterdag heen. In de stad zelf maakte ik geen foto’s want het was druk (Gentse Feesten!), niet zulk mooi weer en ik was al eens eerder in Gent geweest. Bij Max aan het Goudeleeuwplein, de eerste wafeltent van Gent, kocht ik een suikerwafel en deze waanzinnige wafel met krieken en room. Je ziet het op de foto niet zo goed maar de wafel was gigántisch. Ik denk zo’n 20 x 10 cm of iets. Lekker ook, heel luchtig.

Gisteren hebben we lekker rustig aan gedaan aangezien we de rest van de week veel op pad zijn geweest. Na het ontbijt ging mijn schoonzusje weer richting huis en hebben wij de rest van de dag op het park gespendeerd. Gerelaxt in het huisje, nog even gezwommen met Vic en de spullen gepakt. Vandaag gaan we namelijk weer richting huis!

Tim heeft morgen ook nog vrij dus dat is fijn. We hebben een huisbezichtiging op de planning staan en ’s middags halen we Senna weer op van haar logeerpartij. De rest van de week is niet heel boeiend. Vrijdag ga ik naar Rotterdam om een kijkje te nemen in de fabriek van Becel om te kijken hoe de margarine daar wordt gemaakt, dit is voor mijn ‘margarine: hit of shit?‘ onderzoek. Ben heel benieuwd!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Malou | Blonde Blossom says:

  Oh mijn God, wat naar van die rook zeg! Is wel heel fijn dat je er op tijd achter kwam, maar dat is wel heel erg achterstallig onderhoud. Verder ziet jullie week er heel leuk uit, fijn al die stedentrips! En wat is Vic een mooie baby zeg. Malou x

 2. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Oh die zandsculpturen zien er zo gaaf uit! Ziet eruit als een geslaagde week!

 3. Daniëlle says:

  Oeh, dat was vast erg schrikken al die rook. Fijn dat het wel goed opgelost werd.
  Die zandsculpturen zien er erg gaaf uit. Knap hoe iemand dat kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close