Sab’s Eetoverzicht week 42/2017

Zoals jullie weten waren wij (wij als in: mijn mannen en ik) afgelopen week op vakantie. We verbleven op het Griekse eiland Corfu en in tegenstelling tot wat jullie normaal van mij gewend zijn, ben ik totáál niet culinair bezig geweest. Dit had een aantal redenen: om te beginnen lag onze accommodatie in de middle of nowhere waardoor we iedere keer de auto hadden moeten pakken. Daarnaast waren veel restaurants al gesloten omdat het hoogseizoen voorbij is, hadden we geen zin om iedere keer met Vic zijn slaapjes te klooien (die ligt doorgaans om 19.00u wel in bed namelijk) en hadden we vooral ook geen zin om veel te ondernemen. Dit Sab’s Eetoverzicht staat dan ook vol met campingmaaltjes, ondanks dat we in een huis verbleven – voor zien van alle gemakken. Er werd gebarbecued, er werd simpele pasta gemaakt en er werd pizza gegeten. Van de Griekse keuken heb ik maar weinig meegekregen maar voor deze ene keer vond ik dat meer dan prima.

Zondag

Onze eerste dag op Corfu. Mocht ik het nog niet gezegd hebben: wij verbleven in Megalithari Villa’s op uitnodiging van Eliza was Here. Onwijs fijn, het is een complex met een stuk of 9 privé villa’s met allemaal hun eigen zwembad, tuin en faciliteiten. Poepchique als je het mij vraagt, maar heel erg fijn om even een weekje bij te komen. Dit hadden we hard nodig.

bbq1

Enfin, onze villa beschikte over een ‘buitenkeuken’ (ingebouwde barbecue met wasbak en aanrecht ernaast) en de barbecue moest uiteraard getest worden. Ik maakte een simpele salade, verse kruidenboter en bij de supermarkt haalden we vers brood en overheerlijk Griekse worst. Worst maken kunnen ze daar wel, zó goed. Onwijs veel knoflook en ui, lekker stinken.

crumble

De supermarkt waar we ’s middags kwamen verkocht ook ‘homemade pie’s and cakes’. De mama die alles bakte was er toevallig en dus konden we het niet laten om lekkers mee te nemen. We namen onder andere haar appelcrumble mee maar ik proefde ook baklava en galaktoboureko.

bbq2

Maandag

Een beetje hetzelfde als maandag. Ander stukkie vlees (ik heb deze week genoeg vlees gegeten voor de rest van het jaar, foei), knoflook- en tomatensalsa en wederom vers brood met homemade kruidenboter.

galaktoboureko

Deze keer als toetje galaktoboureko, een soort griesmeelpudding tussen laagjes filodeeg in. Ze vertelde dat ze voor haar recept slechts 1/5 van de normale hoeveelheid suiker gebruikte. En het was me toch ZOET. Heerlijk was het wel, ik ga dit ook eens maken.

pasta

Dinsdag

Zin in pasta dus dat maakte ik! Met tonijn, tomatensaus, pecorino, goed veel ui en knoflook en voor Tim nog olijven erbij. Uiteraard vergezeld van een glas wijn zoals elke avond. Want hallo, vakantie.

pita souvlaki

Woensdag

Uiteraard kan een pitabroodje niet ontbreken wanneer je in Griekenland bent. De pitabroodjes daar zijn wel even heel wat anders dan hier, zo onwijs lekker. Ik moet even kijken of ik die broodjes hier ook kan krijgen. Helaas geen pitabroodje met gyros woensdag, maar wel met souvlaki. Ook goed!

pizza

Donderdag

Geen van ons had zin om te koken, we waren overdag naar Corfu stad geweest (lag op een uur rijden vanaf onze villa) dus we waren moe. Het is best een gesleep met baby als je ergens heen wilt als ik heel eerlijk moet zijn. Prima te doen hoor, maar het kost wel net even wat meer energie dan wanneer je met z’n tweeën zou gaan. Goed, geen zin om te koken en dus kochten we in de supermarkt pizza. Die was prima, maar niet heel bijzonder.

snackdiner 1

Vrijdag

Kliekjesdag, een soort snackdiner op zijn vakanties. Zaterdagochtend zouden we al vroeg naar het vliegveld gaan en dus moest de koelkast leeg. We hadden nog een pizza liggen die we deelden, maakten ’tosti’s’ van de leftover pita’s en ik bakte een Griekse worst op die we nog hadden liggen. Ging lang niet allemaal op, maar we hebben ons best gedaan.

mados tacos

Zaterdag

Als wij terugkomen van vakantie ‘verlengen’ we hem altijd tot de dag we weer gaan werken. En dus bestelden we gisteren na een zéér lange dag, onze wekker ging al om 04.15u ’s ochtends, eten. Via Facebook lazen we iets over Mados Taco’s, een nieuwe TexMex bezorgservice in Apeldoorn. NICE, die hadden we namelijk nog niet. We bestelden er eten en dat viel niet tegen. Zo ongelofelijk lekker en zúlke grote porties. Veel te veel bleek achteraf maar we hebben er wel echt van genoten. Dikke vette aanrader dus. Vooralsnog alleen via hun website te bestellen en niet via Thuisbezorgd. #nospon

En nu zijn we weer thuis en kan alles, na bijna drie weken weg te zijn geweest, weer zijn normale gangetje gaan. Heerlijk vind ik het. Ik heb een eetplanning gemaakt voor aankomende week met vooral veel groentegerechten, de boodschappen zijn besteld en voorlopig blijven we lekker zitten waar we zitten. Hopelijk dus weer wat eetoverzichten waar jullie inspiratie uit kunnen halen de komende tijd!

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Nou, ik zie heel wat heerlijke dingen voorbij komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close