Viv’s Eetoverzicht week 42/2017

Nu ik al mijn eetfoto’s van de afgelopen week bij elkaar zie, kan ik wel zeggen dat het een gezellig weekje was. Ik at namelijk op zondag, maandag, woensdag, vrijdag én zaterdag gezellig met vrienden of familie. Precies de manier hoe ik het liefste eet eigenlijk want het avondeten is wat mij betreft altijd het moment om even bij te kletsen. Deze week deed ik dat dus volop. Zorgde er ook voor dat ik niet vaak hoefde te koken maar dat maakte ik goed door vrijdagavond 5 taarten te bakken. Dus de uren in mijn keuken heb ik zeker gemaakt. Wél heb ik nog een behoorlijk volle koelkast doordat ik eigenlijk voor de hele week had gepland en boodschappen had gedaan, dus vandaag mag ik aan de slag om het een en ander op te maken.

Zondag

Zwager en schoonzus (de broer van Tobias) hebben sinds zaterdag 2 kittens en die moesten wij natuurlijk even een bezoekje brengen. Aangezien het zondag prachtig (!) weer was, werd de bbq aangestoken en hebben we heerlijk (heer-lijk) buiten gegeten. Zo fijn zo’n extra zomerdag!

Maandag

Mijn neefje uit Brabant volgt momenteel voor een half jaar een minor in Apeldoorn en natuurlijk kom je dan bij je nichtje eten. We trainden eerst samen bij Tobias en daarna maakte ik een gezonde burrito bowl; zilvervliesrijst, tomatensalsa, kip, guacemole, kaas en mais.

Dinsdag

Ik had een te volle planning dinsdagavond want na een drukke dag bij P&I wilde ik nog koken, sporten en mijn tas inpakken om vervolgens naar Breda te rijden omdat ik daar de volgende dag moest zijn voor mijn werk. Ik schrapte het sporten en nam de tijd om te koken, even wat meer rust. Ik maakte bloemkoolcouscous met tijm, gegrilde courgette en aubergine en feta. Met een kipburger erbij.

Woensdag

Eigenlijk was ik van plan om na mijn werkdag in Breda direct weer naar huis te rijden maar het was veel handiger om na de file’s te vertrekken. Zo kon ook nog via Apeldoorn rijden om daar Tobias op te halen (hij gaf die avond in Apeldoorn les) zodat hij niet met de trein naar huis hoefde. Win-win want ik schoof dus even lekker makkelijk bij mijn ouders aan. Mijn moeder had lekker boerenkool gemaakt en mijn vader bakte daar nog even een tartaartje bij.

Donderdag

Tobias en ik vonden het hoog tijd voor risotto! Vinden we allebei erg lekker en deze variant met champignons en parmezaan is favoriet.

Vrijdag

De eetavondjes met vriendinnen vind ik de gezelligste. Vriendin Naomi en dochter Nola nodigden mij en vriendinnen Susanne en Thamara uit voor een ‘echte meisjesavond’. Naomi maakte een lasagne van gnocchi, spinazie, chorizo en mozzarella. Heel lekker. Erbij een salade en brood met aioli (I LOVE aioli). Overigens bracht ze me op een idee om de gnocchi zo te verwerken want ik heb nog gnocchi in de kast liggen en in een lasagne past het dus perfect.

Na het eten ging ik op tijd weer naar huis omdat ik nog wat taarten te bakken had voor een feestje de volgende dag. Appeltaart, Kaneel Blondies, Twix Taart, Chocolate Fudge en Frambozen Citroen Cake.

Zaterdag

Na 5 stukken taart (ik wilde natuurlijk alles even proeven) tijdens dat gezellige feestje, had ik nog steeds ruimte voor iets hartigs. Een kaassoufflé ging er prima in!

Net als een kipcorn.

En een patatje.

Tja wat wil je ook, als er een frietkar in de tuin staat en je kunt pakken wat je wil. Feest!

Vandaag heb ik een rustig werkdagje ingepland want er zijn nogal wat dingen die ik moet doen. En met die regen buiten vind ik dat eigenlijk meer dan prima. Vanmiddag maak ik waarschijnlijk een flinke bak groentelasagne zodat manlief morgen daar ook nog van kan eten want ik vlieg morgen naar Málaga, Spanje. Niet voor OMF deze keer maar voor Penn&Ink, heel leuk! Lekker even de zon opzoeken want het weer is daar nog prachtig. Donderdag ben ik weer thuis dus vanaf dan kook ik weer in mijn eigen keuken.

Fijne zondag!

 

Join the Conversation

  1. Leuk, en je taarten zien er heerlijk uit. Tof dat je naar Malaga gaat deze week, super leuke stad. Ben benieuwd wat je daar gaat eten (ook al is het niet voor OMF ;-) )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close