Viv’s Eetoverzicht #14-2021

Nou, mijn week liep even volledig anders dan verwacht en gepland. Als het om eten gaat dan. Want afgelopen maandag liet ik nog een bestelling van Picnic bezorgen met daarin alles voor de hele week. Alleen heb ik denk ik de helft nog over omdat ik de laatste dagen telkens iets anders at omdat het nu even zo liep. Op zich prima natuurlijk, want dat zorgt er gewoon voor dat ik de gerechten die ik gepland had, even vooruit schuif. Al moet ik dus wel even dingen gaan checken op datum, want het kan maar zo zijn dat sommige dingen niet goed meer zijn. En dát vind ik dan toch altijd een beetje jammer. Nou ja, we doen er niks aan want het is wat het is! Lekker gegeten hebben we de afgelopen week in ieder geval wel :-)

Eetoverzicht week14 Vivian 1

Zondag

Dit gerecht ga je binnenkort op OMF  voorbij zien komen. Misschien heb je een klein idee wat het is als je de ‘on the sides’ zo ziet. Het was in ieder geval heel erg lekker!

Eetoverzicht week14 Vivian 2

Maandag & Dinsdag

Op de een of andere manier is Pasen bij ons altijd een klusweekend. Althans, bij mij. Ik vind dingen aanpakken in huis namelijk leuk om te doen en tijdens zo’n lang weekend kun je altijd net even wat meer. Dus nadat we een ophaalsessie bij Ikea hadden gehad, ben ik aan de slag gegaan in onze toekomstige babykamer. En heel eerlijk gezegd had ik daarna geen zin meer om te koken, want ik was er toch wel een beetje moe van. Maar toch maakte ik deze pasta, en dan ben ik altijd blij dat ik het toch gedaan heb want dit is wel een favorietje van ons. Met blokjes ham erin en een saus op basis van Tomato Frito. Natuurlijk weer een mega-pan vol, dus we aten er dinsdag ook nog van.

Eetoverzicht week14 Vivian 3

Woensdag

Dit gerecht van Ottolenghi komt eens in de zoveel tijd voorbij bij ons. Het is een gezonde maaltijd met nagenoeg alleen maar bloemkool (kan ook als bijgerecht dienen, maar een bord vol vind ik net zo lekker), en ook een favoriet bij ons. Dus ik plan ‘m gewoon regelmatig in. Met cherrytomaatjes en een dressing van o.a. mosterd, dille, olijfolie, knoflook.

Eetoverzicht week14 Vivian 4

Donderdag

We hadden vrijdag een crematie in Brabant dus ik besloot om donderdagavond al naar mijn ouders te gaan. Dat zou wat relaxter zijn dan op de dag zelf pas afreizen dus ik stapte in de trein, Tobias volgde vrijdag met de auto omdat hij nog moest werken. En omdat ik het koken gewoon even oversloeg om niet al te laat in Brabant aan te komen –is toch een rit van 2 uur–, kocht ik een paar dingen bij de Appie op het station. Die kleine salade’s die ze tegenwoordig hebben spreken mij altijd wel aan, dus daar nam ik een bakje van mee. Met een focaccia en een bakje verse mango. Ik ben gek op mango en koop het niet vaak, want ze moeten precies goed zijn. Zo’n bakje is ook niet altijd superrijp, maar toch wel erg lekker.

Eetoverzicht week14 Vivian 5

Vrijdag

Ja en na de crematie was ik rond 18u thuis. Koken? Nee hoor, ging ik niet meer doen. Ik ben direct door gegaan naar een vriendin voor een (in mijn geval) alcoholvrije borrel, en ik nam een patatje mee.

Eetoverzicht week14 Vivian 6

Zaterdag

Ik was van plan gisteren nog te gaan koken maar Tobias kwam met dit idee. En laat ik Thais nou ALTIJD een goed plan vinden. Ik bestelde de groene curry, vorige keer was het de massaman curry en ik wilde nu wat anders. Groene curry vind ik altijd erg lekker uit de Thaise keuken en 1 tip; geef hoe dan ook door dat je het niet te pittig wilt hebben ook al staat het niet bij het gerecht vermeld dat het pittig is. IK STOND IN DE FIK. Maar het was wel lekker ;-)

Vandaag nog een keer curry denk ik, we hebben nog wat over. En voor de rest van de week ga ik eerst opmaken wat we nog hebben, want dat is nog best wat. Daarna pas boodschappen bestellen deze keer.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close