Viv’s Eetoverzicht #8-2021

Zijn we weer! Met een eetoverzicht waar hopelijk weer wat inspiratie voor je bij zit. Mijn afgelopen eetweek was behoorlijk divers. Zo maakte ik gezonde, lichte gerechten, een gouwe ouwe, ik at een keer helemaal niet omdat er een fijne borrel voorbij kwam (oeps), én ik at de afgelopen week twee keer mee bij mijn ouders. Dat kwam zo uit en ik vond het wel gezellig. Hoe dan ook, divers, maar ook een beetje rommelig. En nadat ik het voor de laatste dagen van de week niet zo goed gepland had besloot ik direct een flinke planning te maken voor de komende week. Die is dus al rond. Ik deed er gisteravond de boodschappen voor en flanste een lekkere maaltijdsalade in elkaar omdat Tobi en ik daar zin in hadden.

Eetoverzicht Vivian Week08 1

Zondag

Pasta is iets wat we vaak in het weekend eten. Doordeweeks maak ik meestal liever wat lichtere maaltijden, en maaltijden die wat sneller klaar zijn omdat we in de avond ook vaak nog wel wat te doen hebben. Die pasta’s maak ik dus graag op een zaterdag of zondag, ook omdat ik er dan wat meer tijd voor kan nemen. Zondag maakte ik spaghetti met zelfgemaakte pesto, in knoflook gebakken courgette en tomaatjes en met uiteraard een lading kaas.

Eetoverzicht Vivian Week08 2

Maandag

Ik reed maandag direct na mijn werk naar mijn ouders. Uiteraard vroeg mijn moeder ’s middags al of ik bij hen nog wat wilde eten, en dat wilde ik wel dus ze hielden wat voor me apart. Ik kon gelijk aanschuiven en dit deed me aan vroeger denken hoor. Een prakkie spinazie, met een gekookt eitje en deze keer een varkenshaasje.

Eetoverzicht Vivian Week08 3

Dinsdag

Ik was dinsdag de hele dag met mijn moeder op pad, en ik ben daarna met haar naar huis gegaan. Mijn moeder dook de keuken in en fabriceerde deze feestmaaltijd; twee verschillende ovenschotels met aardappel en groenten, twee verschillende soorten kipgehaktballen en appelmoes en stoofpeertjes. En er was nog meer maar ik knalde uit elkaar.

Eetoverzicht Vivian Week08 4

Woensdag

Er at woensdag een vriendin met ons mee en ik besloot deze gouwe ouwe weer eens te maken. Een lasagne die gevuld is met héél veel blokjes courgette, en bacon. Met knoflook gebakken en bovenop een laag ricotta. Heel simpel qua ingrediënten, en hartstikke lekker.

Eetoverzicht Vivian Week08 5

Donderdag

Ik had nog een lading zoete aardappelen, en een lading zoete puntpaprika’s. Die moesten op dus sneed alles in blokjes en stukken, en bakte het gaar. Samen met knoflook en paprikakruiden. Ondertussen kookte ik wat quinoa, en maakte ik een sausje van yoghurt met knoflook en ook paprikakruiden. Alles bij elkaar en dit simpele happie stond op tafel.

Eetoverzicht Vivian Week08 6

Vrijdag

Ik had vrijdag een veel te drukke dag en kwam niet meer aan koken toe. Ik had wel het plan nog even een soepje op te warmen maar ik moest ook alweer op tijd weg voor een borrel. Met snacks zoals je ziet. Ik heb me tegoed gedaan aan zo ongeveer de hele zak M&M’s. Tja, zo’n dag zit er dus ook wel eens tussen.

Eetoverzicht Vivian Week08 7

Zaterdag

Maar dat zorgde er wel voor dat ik de volgende dag zin had in een lichte, gezonde maaltijd. Ik maakte deze favoriet, die sinds kort ook op OMF staat.

Voor de komende week heb ik dus alles al in huis, kwestie van kijken waar we zin in hebben!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close