Sab’s Eetoverzicht #8-2021

Voor de verandering moest ik zelf weer eens aan de bak (kook) thuis! Hoewel er wel het een en ander op kantoor bereid werd, waren dit niet echt maaltijden die ik makkelijk mee kon nemen naar huis. Er moest dus gewoon weer een eetplanning worden gemaakt, ik was het al bijna verleerd haha! Hoewel de lentezon heel hard haar best deed afgelopen week en we echt genoten hebben van het mooie weer, had ik toch zin in boerenkool dus dat ging op tafel. Op verzoek van Tim kwam er weer eens Rendang op tafel en ook maakten we deze week kliekjes op.

zondag 3

Zondag

We begonnen de week met friet! We waren de hele middag buiten geweest vanwege het mooie weer en toen we thuis kwamen hadden we echt nul zin om nog boodschappen te doen. Eten bestellen werd het dus maar ook daar kwam het dilemma: we hadden niet ergens specifiek zin in. Uiteindelijk lieten we Vic beslissen en werden het frietjes. Ik moest mijn oh-zo geliefde kroket voor de helft afstaan aan Cody uiteindelijk, want die wil altijd eten wat ik ook eet en dan ook het liefst van mijn bord.

maandag 2

Maandag

Zoals wel vaker op maandag het geval is, stond er een kliekjesmaaltijd gepland. We hadden nog rijst met gekarameliseerd buikspek staan en er lagen nog wat scallion pancakes in de koelkast. Terwijl ik de jongens ophaalde warmde Tim het eten vast op zodat we praktisch aan tafel konden toen we thuis kwamen. Ideaal is dat, die luxe heb ik vaak niet!

dinsdag 2

Dinsdag

De groenten en kip lagen verborgen onder de noedels op dit bord. Ik toverde dinsdag mijn roerbakmie zonder pakje weer een keer op tafel! Dat blijft een favoriet gerecht hier in huis. Het is ook echt zo klaar en de jongens vinden het ook heerlijk, ondanks dat het best gekruid is.

woensdag 2

Woensdag

Zo héél af en toe heb ik zin in shoarma en dit eet ik dan het liefst in pitabroodjes en met een kom tomatensoep ernaast. Woensdag was het zo ver. Ik vind het altijd zo gezellig als we gewoon alles in het midden van de tafel hebben staan, voelt echt een beetje als een snackdiner op zulke momenten. Het liefst maak ik de pitabroodjes zelf maar daar had ik helaas geen tijd voor woensdag.

donderdag 2

Donderdag

Zoals ik al zei aten we op verzoek van de man Rendang deze week. Ik maakte het vlees woensdag al klaar waardoor het donderdag éxtra lekker was (echt, het was zo goed gelukt – YUM). We aten er sajoerboontjes en rijst bij.

vrijdag 3

Vrijdag

Weer of geen weer: ik had zin in boerenkool en aangezien ik daar alles voor in huis had gehaald, toverde ik het gewoon op tafel vrijdag. Lekker met old school braadworst.

zaterdag 3

Zaterdag

De hubby had zin in pokébowl gisteren en dat bestelden we bij Pokébowl King. Ze hebben daar ook een behoorlijke variëteit aan snacks en aangezien de kindjes daar zo dol op zijn, bestelden we die lekker mee. De pokébowls daar zijn wel altijd gigántisch, ik kreeg nog niet eens de helft op geloof ik. Maar prima, maken we van vandaag een kliekjesdag.

Vic begint morgen met wennen op de basisschool, zo spannend en hij heeft er zó veel zin in… ik denk dat ik hem morgenavond ga verrassen met pannenkoeken. Dinsdag en donderdag sta ik in de keuken en op beide dagen kan ik het een en ander mee naar huis nemen. Vrijdag is mijn eerste schoolexamen en daarna ga ik heerlijk met vriendinnetje Nanda een weekendje naar Zeeland. Ik heb er zó veel zin in, niet normaal. Even een beetje tot rust komen en wat quality time doorbrengen. Wat we daar allemaal gaan eten weten we nog niet maar dat ga je volgende week zien.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Elise says:

    Pannenkoeken na de eerste schooldag, hét perfecte gerecht!

    1. Sabine Author says:

      Ja toch? Vond ik ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close