Sab’s Eetoverzicht #3-2021

Met drie fikse kookdagen op de planning afgelopen week hoefde ik voor het avondeten nauwelijks meer iets te doen. Voor vrijwel iedere dag kon ik iets dat al klaar was uit de koelkast trekken om het alleen nog even op te hoeven warmen. Ideaal wel hoor. Het bespaarde in onze (privé) boodschappen en ik hoefde tussendoor ook niet meer naar de supermarkt om nog iets te halen. Hoewel ik de kookdagen echt wel vermoeiend vind, loont het weer in de avond en dat is fijn!

zondag 2

Zondag

We begonnen de eetweek met een bestelrondje en we gingen deze keer voor sushi, dat hadden we al een hele poos niet meer besteld. Beide kindjes lusten het ook dus dat komt mooi uit. Naast de sushi bestelden we ook diverse andere snacks. Zo ben ik dol op gyoza, wil Tim altijd cassave erbij en is Vic dol op mini loempia’s dus de tafel wordt altijd lekker volgebouwd.

maandag 3

Maandag

Van mijn kookdag maandag nam ik zelfgemaakte Boboti mee naar huis. Deze komt binnenkort voorbij in de categorie Zonder pakje. We vonden het gerecht zelf echt mega goed gelukt, het smaakte zo lekker!

dinsdag 3

Dinsdag

Ik had Viv’s advies over het fotograferen van het bord vóór toevoegen van kaas eigenlijk even op moeten volgen want dit is natuurlijk niet erg handig zo – haha. Ik at in ieder geval pestorisotto met zongedroogde tomaat. Er overheen strooide ik geraspte mozzarella, dat is wat je voornamelijk op de foto ziet.

woensdag 2

Woensdag

Ons eten van woensdag was een beetje karig maar dat komt omdat we nog heel veel andere dingen in huis hadden. Karig of niet, lekker was het wel want we aten hartige uientaart. Die is zeer zeker voor herhaling vatbaar! Het recept komt binnenkort op OMF.

donderdag 3

Donderdag

Zulke gerechten als we donderdag aten moet je eigenlijk vol bij daglicht op de foto zetten want zo ziet het er gewoon niet uit. Ik maakte in ieder geval champignon bourgignon (recept komt in de membersomgeving online) en daarbij bakte ik ’s avonds krieltjes. Ongelofelijk lekker vonden we allemaal en we mistten het vlees totáál niet.

vrijdag 3

Vrijdag

Vrijdagavond hoefde ik ook alleen maar iets uit de koelkast te trekken. Het nadeel van zulke opwarmmaaltijden is alleen dat het er niet zo smaakvol meer uitziet als het in eerste instantie zag. Lekker was het gelukkig nog wel! We aten romige tomatengnocchi met burrata. Het recept hiervan komt in de Ohmyfoodness Agenda van 2022 te staan. Even geduld dus nog.

zaterdag 3

Zaterdag

Alle restjes groenten die ik op kantoor nog in de koelkast had liggen van de kookdagen afgelopen week nam ik mee naar huis, Daar maakte ik gisteren soep van die echt verrassend lekker was. Erbij aten we Turks brood en Tim wilde graag krokante kipstrips. Prima zaterdagmaaltje.

Aankomende week zal een beetje hetzelfde verlopen, ook dan staan er weer drie kookdagen op de planning en gaat er ongetwijfeld eten mee naar huis. Of ik het een volle week red met alles dat ik moet maken weet ik niet, maar veel zal ik er in ieder geval niet bij hoeven verzinnen. Alleen nog even bedenken wat ik met alle leftovers in de groentelade ga doen…

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Ingrid Wennink says:

    Ik ben echt fan van je recepten. Lekker, goed te doen en goed uitgeschreven. Vaak voedsel waar ik blij van word. En ook nog zonder pakjes. Wat wil je nog meer

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn om te horen, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close