Wat stond er op tafel week 31

Op het moment dat ik dit aan typen ben staat de achterdeur wagenwijd open, zijn er zomerse liedjes op de radio te horen en schijnt de zon volop. Eindelijk weer een paar mooie dagen, ik was er aan toe! Ik moet trouwens lachen om jullie opmerkingen af en toe op mijn eetweek. Vooral verbaasde reacties over het zien van de ‘cheatmeals’ zoals wij ze graag noemen. Daar wil ik wel even iets over uitleggen! Zoals jullie weten ben ik de laatste weken (alweer zes weken!) druk bezig met het Zone dieet. Geen idee wat dit is? Lees even deze editie van Wat stond er op tafel. In onze week plannen wij (doorgaans op zaterdag) een – soms twee, zoals deze week – cheatmeals in. En het is inderdaad zo dat we bij deze cheatmeals los gaan. Een vette pizza, patat, McDonald’s.. zoiets. En ja, vaak is het ook teveel en krijgen we het niet op. Waar ik dan echter om moet lachen zijn de comments als ‘wat zonde, daarmee doe je het harde werken van de hele week toch teniet!’ of ‘ik snap echt niet dat je pizza in het weekend eet als je doordeweeks zo gezond doet’. Hele logische comments maar mijn situatie is als volgt. Ik sport vijf keer in de week heel intensief, donderdag en zondag zijn de enige rustdagen wat sporten betreft. Door de intensiviteit van de trainingen verbrand ik een héle hoop calorieën. Zeven dagen in de week ben ik daarnaast bezig met het Zone dieet. Ik weeg mijn maaltijden af, ontbijt, lunch en snack heel gezond en van maandag tot en met vrijdag zijn onze diners netjes afgewogen en passend binnen het Zone principe. Doordat jullie niet alles zien wat wij eten kan ik me voorstellen dat die pizza en patat eruit zien als mislukte dagen, als falen misschien wel. Dit is in ons opzicht niet zo. Ook in het weekend ontbijten en lunchen we heel netjes maar cheaten we op zaterdagavond en soms op zondagavond maar dan alleen met het diner. Deze aanpak zorgt ervoor dat wij dit hele eet- en trainingschema makkelijk kunnen volhouden. Wij zijn allebei dol op lekker eten en ook op vette hap en door dit helemaal af te schaffen maken we het voor onszelf ten eerste onnodig moeilijk maar ten tweede ook helemaal niet leuk. En eten is iets wat ik juist heel leuk wil houden! Daarbij haal ik de gestelde doelen wat betreft gewichtsafname en blijf ik iedere week zowel in kilo’s als centimeters afvallen. Niets aan het handje dus! Dus dank voor jullie zorgen, maar ze zijn nergens voor nodig ;)

Goed, tot zover mijn betoog haha. Over naar een nieuwe Wat stond er op tafel!

Zondag

kc_calculated

Van KCALculated kreeg ik een pakket thuisgestuurd met daarin zes maaltijden. De maaltijden van KCALculated zijn bedoeld voor mensen die graag gezond en gericht willen eten zonder uren te besteden in de keuken. Ik kreeg de vraag of ik de maaltijden eens wilde testen en daar had ik wel oren naar! Het fijne aan de maaltijden van KCALculated is dat er op de verpakkingen precies staat wat de voedingswaarden precies zijn. Alle maaltijden zijn laag in vetten en hoog in eiwitten en dus ideaal voor ons omdat wij zoveel sporten. Er zijn geen kunstmatige ingrediënten aan de maaltijden toegevoegd en de maaltijden zijn rijk aan vitaminen en vezels. Ik kreeg zes verschillende maaltijden en op zondag proefde ik de Zalmburger met groenten, een weightloss maaltijd die tussen de 200 en 300 calorieën bevat. Tim nam een power maaltijd: Meatloaf met gepofte zoete aardappel en roerbakgroenten en deze bevatte tussen de 400 en 500 calorieën. We waren allebei positief verrast over de maaltijden van KCALculated! Normaal zie je in dit soort ‘healthy’ meals nergens kruiden terug en smaken alle maaltijden saai en hetzelfde, maar KCALculated maakt er echt een feestje van waardoor het gezond eten totaal niet saai wordt.

Meer info en mogelijkheden om te bestellen (er zijn ook proefpakketten!) vind je hier.

pizza

De rest van de zondag was ik een beetje lamlendig en had ik ’s avonds écht geen zin meer om te koken. En dus bestelden we pizza, jum! Tim en ik delen altijd waardoor we ieder twee verschillende helften eten. We bestelden een Buffalo Chicken Pizza en een pizza met drie kazen en pepperoni.

Maandag

andijvie_stamppot

Maandag was het weer uit met de pret! Ik had nog rundervinkjes van de slager in de vriezer liggen en die wilde ik graag een keer opmaken. Maar ja, wat eet je daarbij… Ik maakte laatst al een heerlijke bloemkoolpuree (recept komt nog, echt waar) en bedacht me dat ik dit misschien ook wel als basis kon gebruiken voor een stamppotje. En dus maakte ik een Andijvie stamppot met bloemkoolpuree. Wow, zo lekker! Ik kreeg trouwens op Instagram een aantal keer de vraag waarom ik een stamppotje in de zomer at, maar het andijvieseizoen loopt van januari tot en met oktober en kan dus prima in de zomer! ;)

Dinsdag

courgette_lasagne

Weer een maaltijd van KCALculated als lunch, deze keer de Courgette lasagne; ook een weightloss maaltijd. Zó lekker! Ik verwachtte er niet heel veel van maar het gehakt was enorm goed gekruid en er zat precies genoeg kaas door om het toch te proeven. Best makkelijk die maaltijden hoor, even opwarmen in de magnetron en klaar. Ideaal. Aanrader om een keer te proberen dus.

romige_prei

Ons avondeten van dinsdag was eenvoudig maar waanzinnig lekker. Ik roosterde rosevalaardappeltjes in de oven (netjes afgemeten, vandaar zo weinig!), bakte een zalmfilet en maakte romige prei met verse dille. Ik ga het receptje voor de prei nog met jullie delen aankomend weekend, erg lekker en in no-time klaar. Ideale maaltijd voor een doordeweekse dag.

Woensdag

slowcooker_kip

Omdat ik woensdag de hele dag bezig was met het opnemen van video’s had ik ’s ochtends de slowcooker al aangezet. Wat een ideaal apparaat blijft dat toch! Voor het eerst mikte ik naast het vlees ook alle groenten al in de slowcooker. Ondanks het feit dat het gerecht er hierdoor misschien niet zo spannend meer uit ziet omdat alles dezelfde kleur heeft, smaakte het wel waanzinnig lekker. Ik ga het recept nog met jullie delen.

Donderdag

inspiratieloos_diner

Mijn inspiratie voor het avondeten is de laatste weken af en toe ver te zoeken. Enorm vervelend vind ik het maarja, iedereen is wel eens inspiratieloos. Het avondeten van donderdag was dan ook heel sober maar prima voor een keer. Ik bakte een kipfiletje op met wat kipkruiden, deed er champignons met ui en geroosterde aardappeltjes bij. Wij eten dus ook wel eens heel saai! ;)

Vrijdag

komkommernoedels

Mijn lunch van vrijdag smaakte net zo lekker als het eruit ziet. En het mooie van alles: het was zo’n giller om te maken, ik denk dat ik met 10 minuten klaar was. Ik ga dit ook een keertje maken als lunch om mee te nemen, het lijkt me wel een ideale lunch om mee te nemen. Van een komkommer maakte ik ‘noedels’, al hield dit niet meer in dan de komkommer schaven met een juliennesnijder en daarbij maakte ik sesamgamba’s. Wooaaah, die gamba’s! Te goed! Ik deel het recept snel met jullie, dat beloof ik.

garnalen_salade

Het avondeten op vrijdag is altijd een dingetje in verband met het trainen ’s avonds. We kunnen op vrijdag pas rond 20.00 uur koken en eten het liefst dus zo makkelijk mogelijk. Tim had zin in burgers (compleet met broodje) maar daar zat ik na een intensieve training toch echt niet op te wachten. Ik flanste dus maar een simpele ‘salade’ in elkaar. Een beetje ijsbergsla, worteltjes, komkommer, een appel en wat knoflookgamba’s. Dikke prima!

Zaterdag

patat

Tim is een weekendje weg dit weekend en komt pas rond etenstijd vandaag weer thuis en dus had ik het rijk voor mij alleen. Ik was de hele week al van plan om een patatje te halen maar zaterdag had ik op het laatste moment ineens overal zin in. Ik kon maar moeilijk kiezen tussen Chinees of Indonesisch. Of toch risotto? Uiteindelijk werd het toch een patatje. Hulde voor cafetaria Charly die de saus apart van de patat serveert waardoor het niet een grote smeerboel werd!

Voor de rest van de week heb ik nog geen eetplanning, ook nu ben ik weer inspiratieloos. Het is tijd voor vakantie denk ik, dan komen de ideeën altijd weer bovendrijven en moet ik wanhopig op zoek naar een notitieboekje om ze allemaal te onthouden. Maar nu is dat toch echt anders. Het wordt wel overwegend mooi weer aankomende week geloof ik he? Veel zomerse / lichte maaltijden dan maar denk ik. Ideeën? Shoot!

Fijne zondag allemaal! x

Join the Conversation

 1. Tamara says:

  Hmm dat ziet er lekker uit. Krijg er honger van.

 2. Lotte says:

  Leuk overzicht! Slim idee om van komkommer sliertjes te maken. Ga ik ook snel proberen:) En heeerlijk, een frietje! Moet echt kunnen hoor. Van alleen maar en altijd gezond eten word je niet vrolijk denk ik.

 3. Marlin says:

  Ik ben vooral benieuwd naar de bloemkoolpuree en die knoflookgarnalen moet ik ook eens gaan maken! Misschien ik het een leuk idee om een tijdje meatless monday in te voeren voor de flexitariers (zoals ik) onder ons?

 4. Margot says:

  Wat zitten er weer lekkere dingen tussen! En die cheatmeals vind ik best logisch als jullie zo gezond eten.

 5. Nicky says:

  Ben heeeel benieuwd naar de sesamgamba’s!! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close