Glutenvrije Caprese Toast

Gesponsord – Op OMF besteed ik niet heel vaak aandacht aan glutenvrije recepten. Ik heb daar eigenlijk geen reden voor, wellicht is het gewoon gemakzucht omdat ik daar zelf geen rekening mee hoef te houden. Ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie af en toe best de behoefte hebben aan een glutenvrij recept, maar wist je dat het tegenwoordig heel makkelijk is om een recept glutenvrij te maken? Schär, marktleider op het gebied van glutenvrije producten heeft een uiteenlopend assortiment met tal van mogelijke vervangers voor ‘normale’ producten die ik vaak gebruik. Denk bijvoorbeeld aan brood. Met de zomer in het achterhoofd wilde ik graag een Caprese Toast maken, dat is namelijk lekker makkelijk en verrukkelijk als lunch, en voor de gelegenheid besloot ik het glutenvrije brood van Schär te gebruiken. Het bleek een ideale vervanger voor normaal brood te zijn en dus deel ik het recept vandaag met jullie.

Wat heb je nodig? (4 toastjes)

 • 4 plakjes Schär glutenvrij brood
 • 2 tomaten
 • 4 theelepels pesto
 • 1 bol mozzarella
 • verse basilicum
 • olijfolie
 • peper en zout

1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

2. Smeer één kant van de plakjes brood in met olijfolie en bestrooi dit met peper en zout. Leg de plakjes brood vijf minuten in de oven zodat ze lekker krokant worden.

3. Smeer de bovenkant van de plakjes in met de pesto en snijd de tomaat en mozzarella in plakjes.

4. Verdeel de tomaat en mozzarella over de toast en schuif deze nogmaals een paar minuten in de oven zodat de mozzarella smelt.

5. Verdeel tot slot een gewenste hoeveelheid verse basilicum over de Caprese toast en serveer ze direct.

Glutenvrije Caprese Toast

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Schär

ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 291415444
ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 291415444

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Logisch dat je er niet heel veel aandacht aan besteedt als je zelf geen allergie hebt, maar wel fijn dat er goede alternatieven zijn!

 2. Lotte says:

  Er zijn tegenwoordig inderdaad zoveel glutenvrije opties, lijkt me erg fijn als je geen gluten mag. Ik hoef er ook geen rekening mee te houden gelukkig. Lijkt me erg lastig. Lief dat je wel aan anderen denkt! Deze toast ziet er lekker uit! Lijkt me een heel lekker lunchrecept.

 3. Tamara says:

  Caprese op toast ziet er wel echt lekker uit!

 4. Danielle says:

  Ik moet helaas wel rekening houden met toast, maar ondanks dat vind ik vaak toch erg leuke inspiratie op de niet- glutenvrije blogs. Dit recept lijkt mij overigens ook erg lekker!

  1. Danielle says:

   Wat stom, ik bedoel natuurlijk met gluten haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close