Wat stond er op tafel week 26 – 2014

Godzijdank was de afgelopen week weer een stuk normaler dan de weken ervoor. Met mijn knie gaat het steeds beter en ik houd het in ieder geval prima vol om weer zelf in de keuken te staan. Toch een stuk fijner want dit zorgt ervoor dat ik weer lekker aan de slag kon voor OMF, dingen kon klaarmaken die we nog niet eerder hadden gegeten en weer een gebalanceerd eetpatroon kon hanteren. Afgelopen maandag ben ik weer begonnen met het punten tellen voor Weight Watchers. Dankzij de knie-operatie zit ik voornamelijk stil en hoewel ik daar in het begin heel veel moeite mee had (hello emo-eter) is bij mij nu het knopje om dat ik hierdoor juist op mijn voeding moet letten. Oftewel: zes dagen in de week gezond, binnen de punten passend eten en één dag in het weekend lekker cheaten. Laten we eens kijken hoe ik het er de afgelopen week vanaf bracht in Wat stond er op tafel.

sushiZondag
Ik moet eerlijk bekennen dat ik me vorige week zondag een beetje ellendig voelde. Tim was de hele dag aan het feesten (hockeytoernooi) en ik baalde flink dat ik niet deel kon nemen aan het feestje. Nadat ik even was wezen kijken ’s middags kroop ik ’s avonds dus lekker op de bank met een boek en bestelde ik voor het eerst sushi voor mezelf. Ons favoriete sushirestaurant bezorgd sinds kort en daar maakte ik gebruik van. Heerlijk was het en ik voelde me na die tijd een stuk vrolijker!

kip ketjapMaandag
Vanaf maandag was het uit met de pret, ik moest er toch echt weer aan geloven en netjes mijn porties afwegen en eten koken dat binnen mijn ProPoints zou passen. Ik maakte ’s avonds eenvoudige Kip Ketjap voor OMF’s Studentenkeuken. Ik laat je binnenkort zien hoe weinig ingrediënten je eigenlijk maar nodig hebt voor een heel lekker maaltje. We aten er zilvervliesrijst en Atjar bij.

preistamppotDinsdag
Tijd voor Hollandse kost, dat is iets wat wij amper eten hier in huis. Ik maakte het preistamppotje, een heerlijk lentegerecht waar ik af en toe gewoon zin in kan hebben. Verder maakte ik daar zelf een gehaktbal bij die ik om en om even goudbruin bakte en vervolgens liet garen in de jus. Wordt ‘ie lekker moist van. Helaas ging het stamppotje helemaal op, ik had nog wel wat willen bewaren voor de volgende dag als lunch.

zoete aardappelpizzaWoensdag
Een aantal weken geleden probeerde ik een zoete aardappelpizza te maken maar dit mislukte helaas. Hoewel hetgeen dat er uit kwam prima smaakte, was het niet mijn beoogde eindresultaat en dus ging het recept deze week in de herhaling. En nu lukte het wel en was het een grandioos succes. Zó onwijs lekker en gezond. Ik deel het recept binnenkort met jullie. Als ik de foto zie krijg ik er alweer zin in, jum.

kip kormaDonderdag
Tim at afgelopen donderdag niet mee en dus moest ik voor mezelf koken. Ik moest nog een boemboe testen voor OMF en donderdag was daar mooi de gelegenheid voor. Laatst at ik al een zelfgemaakte Kip Korma, nu testte ik de Korma boemboe van Kuhmar’s. Binnenkort vertel ik jullie hoe de boemboe qua werking en smaak verschilt van de versgemaakte Korma. Ik at het overigens met zilvervliesrijst, atjar en augurk.

vrijdagavondVrijdag
Vrijdag hadden Tim en ik iets te vieren, op 27 juni is ons jubileum en dit jaar zijn we alweer 8 jaar samen. Time flies! Omdat we niet zo’n zin hadden om uit eten te gaan besloten we thuis lekker uitgebreid te dineren. Ik heb minder aan het eten gedaan dan normaal maar dit komt omdat ik nog steeds geen uren in de keuken kan staan. Als voorgerecht aten we in ieder geval een bouillabaisse (van AH Excellence), het hoofdgerecht bestond uit een (MEGA – Tim mocht kiezen) rib-eye met gegrilde groene asperges en aardappelsalade. Als dessert aten we tot slot citroen-sorbetijs met homemade brownies. Alles ging gepaard met champagne, we hadden immers wat te vieren ;)

pastaZaterdag
Zaterdag is cheatdag en dus mochten de riemen wat losser. Ik ging echter een keer niet aan de slag voor Fastfood Friday maar in plaats daarvan draaide ik een hele simpele pasta in elkaar met zo mijn mogelijk ingrediënten. Chorizo, hamblokjes, knoflook, ui en een klein beetje oregano. Oja, uiteraard wel een flinke lading Parmezaanse kaas. Op zaterdag mag het!

Voor zover ik het nu kan is aankomende week niet zo bijzonder. Omdat ik sowieso de komende weken nog thuis ben heb ik genoeg tijd om te koken. Wel erg fijn gezien Weight Watchers, dan is de kans op slecht eten ook aanzienlijk kleiner. Alleen vanavond wordt een dingetje en rekenen we op een vette hap. We zijn vandaag namelijk de hele dag bij het Drakenbootfestival in Apeldoorn en kijken vervolgens ook daar aansluiten de WK-wedstrijd van Oranje. En tja, zo’n festival waar het bier rijkelijk vloeit is vaak niet de plek voor een gezonde hap. Ah well, de rest van de dag maar opletten dan.

Fijne zondag iedereen!

Join the Conversation

 1. Farah - Food and other Friends says:

  Hmm die zoete aardappel pizza klinkt inderdaad als een succes!

 2. Elsbet | La Vie Pure says:

  Oh, sushi!

 3. MySimplySpecial says:

  Nu heb ik trek in sushi!

 4. Hester says:

  Tim boft maar met een vriendin die zo lekker kan koken haha! Alles ziet er lekker uit. Wij eten vanavond geloof ik risotto, ook niet verkeerd :) In de zin ‘Ons favoriete sushirestaurant bezorgd sinds kort’ moet het trouwens ‘bezorgt’ zijn!

 5. Oh die zoete aardappel pizza ziet er heerlijk uit!! Kan nu al niet wachten op het recept!

 6. Tanja says:

  Ben erg benieuwd naar de zoete aardappel pizza!

 7. Nathalie says:

  De kip ketjap en de pasta zien er ontzettend goed uit!!

 8. Marjoleine says:

  Oehh wat een hoop lekkere dingen!

 9. Roxanne says:

  Mmmm, de kip korma en de kip ketjap zien er erg lekker uit! Het OMF preistamppotje eten wij ook regelmatig, super lekker! Met een gehaktbal of een braadworst, lekker!

  1. Sabine Author says:

   Wat tof dat jullie het stamppotje regelmatig eten :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close