Foodies from New York #1

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zit ik (Sabine) op dit moment met mijn billen in New York. De recepten die je voorbij ziet komen op OhMyFoodness zijn dan ook volledig van Annebeth haar hand. Maar, op vakantie moet natuurlijk ook gegeten worden en dus maak ik braaf, onder het mom van ‘dit moet even voor de site’, foto’s van vrijwel alles dat we eten. We hebben er op het moment dat ik dit artikel schrijf anderhalve dag op zitten en natuurlijk hebben we het een en ander gegeten. Kijk mee naar de eerste editie van Foodies from New York.

shakeshackWe kwamen op dinsdag 11 september aan in New York rond een uur of drie in de middag. Enkel het avondeten moest dus nog genuttigd worden aangezien we hebben geluncht in het vliegtuig. Het diner heeft plaats gehad bij Shake Shack, een zeer bekende Amerikaanse fastfood keten die enorm lekkere hamburgers schijnt te produceren. Uiteraard moesten we dat testen en dus besloten we daar te eten. Ik nam de ShackBurger, een cheeseburger met sla, tomaat een Shacksauce voor $4,55 en Tim nam de SmokeShack. Deze laatste burger is ook een cheeseburger maar dan met gerookte bacon, pepers en Shacksauce. De SmokeShack kostte $6,25. Beide namen we er overigens Cheesefries bij, knapperige patat met een kaassaus. Uhuh!

Laat ik vooropstellen dat de burgers van ShakeShack inderdaad enorm lekker zijn. De burgers zijn kwalitatief erg goed en smakelijk en de porties zijn groot zat. Geen enorme burgers, maar vanwege alle ingrediënten (en het vet) vullend genoeg. ShakeShack is gemiddeld wat duurder dan andere fastfood restaurants, maar dat merk je dan ook wel aan het eten.

breakfastDe volgende ochtend gingen we op zoek naar een ontbijtrestaurantje. We vonden er een waar we uiteindelijk voor $6,50 een ontbijt hebben gescoord. Helaas ben ik de naam vergeten, maar daar zal ik vandaag even op letten. We zijn namelijk van plan daar veel vaker te ontbijten! We namen beiden een verse (warme!) Bagel met cream cheese en we kochten er een Blueberry/Orange muffin bij. De helft van deze laatste heb ik overigens pas ’s middags opgegeten, ik zat propjevol van de Bagel haha.

hotdogOverdag was het uiteraard tijd voor activiteiten, dus geen uitgebreide lunch op de planning. We kochten op Staten Island een Coney Island Hotdog van zo’n kraampje voor $3,50. Afmaken met ketchup en mosterd, hmmm. 

applebees

oreoshakeTot slot was het nog tijd voor opnieuw avondeten en we besloten dit te nuttigen bij Applebees. Op de site van het restaurant stond namelijk een 2 for $20 deal waarbij je één voorgerecht en twee hoofdgerechten kon kiezen. Bij aankomst gold dit helaas ‘niet voor Manhatten’ waardoor we poepieduur uit zouden zijn als we beide een hoofdgerecht zouden nemen. We kozen dus voor een Triple deal, waarbij we drie voorgerechtjes konden samenstellen op één platter. We hadden mini cheeseburgers, boneless chickenwings en kleine quesedilla’s. Ik nam er een Oreo Cookie Shake bij en omg dat was nog wel het lekkerst van allemaal!

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Het ziet er allemaal superlekker uit! Leuk om te zien :)

 2. simone says:

  Typisch Amerikaans, maar wel lekker!

 3. Jessica says:

  Ik vind het er allemaal heel lekker uit zien!:)

 4. Danique says:

  Jammie! Dat ziet er zo lekker uit, krijg er helemaal honger van!

 5. Brenda says:

  Ziet er yummie uit maar ook erg vet, lijkt me.

 6. GerJanne says:

  hoi Sabine,
  vergeet niet langs de winkel met de meest mooie cupcakes te gaan!
  Moet je wel even zoeken want ik heb geen idee waar deze zit. Annebeth laat je de foto wel zien.
  Ben benieuwd wat jullie nog meer gaan eten…die cheesefries wauw, dat lijkt me zo verrukkelijk!
  Morgen de monchoutaart met jouw bodem maken!! Ik zal je laten weten wat de familie ervan vindt!

 7. Jolien says:

  Ziet er allemaal zo lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close