Viv’s Eetoverzicht #3-2021

Wij hadden weer een lekker gepland eetweekje en begonnen de week met het opmaken van dat wat er nog over was. En dat was best wel wat dus daar aten we zondag- en maandagavond van. Voor de rest van de week moest ik toch echt weer eens even boodschappen doen dus ik haalde flink wat in huis. Al kon ik twee dagen later weer naar de supermarkt want er moest nog het een en ander gehaald worden voor nieuwe gerechten voor OMF. Ik zit momenteel in een aardige kook-flow dus je ziet hier alweer een kleine preview van wat er die avond gelijk op tafel kwam te staan. Verder sloot ik de week af in het altijd gezellige Brabant, al moest ik gelijk na het avondeten de auto weer instappen vanwege de nieuwe maatregelen…

Eetoverzicht wk3 Vivian 1

Zondag

Ik bedenk altijd lukraak wat recepten voor OMF en ga daar dan mee aan de slag, maar deze twee die je hierboven ziet pasten ook nog eens erg goed bij elkaar. Een hartige taart met een méga lekkere vulling en een flink gevulde salade. Binnenkort online.

Eetoverzicht wk3 Vivian 2

Maandag

Oké, nog een keer die salade want het was een flinke portie geworden. Erbij nu een goed gevulde omelet-wrap.

Eetoverzicht wk3 Vivian 3

Dinsdag

Ik stopte laatst wat halfjes brood in onze tweede vriezer en zag toen dat we nog best wat bloemkool hadden liggen. Ik haal altijd van die zakken uit de diepvries omdat verse bloemkool voor zo’n enorm slagveld in je keuken zorgt. Eens in de zoveel tijd vind ik dat niet erg, en ruim ik die zooi naderhand met liefde op. Zeker na het maken van dit gerecht. Maar die diepvrieszakken die ze bij de Appie én tegenwoordig ook bij de Lidl hebben zijn echt wel ideaal hoor. Anyhow, ik maakte er een gerecht van Ottolenghi mee, met een dressing van kappertjes, dille en mosterd, tomaatjes en wat rucola. Kun je als bijgerecht serveren, maar ik vind het heel lekker gewoon als hoofdgerecht. Gezonde hap ook!

Eetoverzicht wk3 Vivian 4

Woensdag

Toen ik die bloemkool dus spotte in onze vriezer, zag ik ook dat we nog een zak boerenkool hadden liggen. Ook diepvries ja en die haal ik dus eigenlijk altijd vers. Geloof dat ik deze had gehaald om er compleet iets anders mee te maken, maar dat is nooit gelukt. Dus boerenkool kwam op de planning te staan, mét flink wat rookworst en ketchup natuurlijk. Ik zat wel een beetje (te) vol na deze prak hoor…

Eetoverzicht wk3 Vivian 5

Donderdag

Er stond iets anders op de planning. Maar daarvoor moest ik nog wel even flink aan de slag in de keuken en ik had donderdag even niet zoveel zin om nog uitgebreid te gaan kokkerellen. Dus dat gerecht maak ik deze week wel ergens. Gemak dient de mens dus het werd verse pasta met een verse pastasaus, gebakken cherrytomaatjes en een beetje kaas. Een aanbieding die ik deze week had meegenomen bij de Appie. Prima plan!

Eetoverzicht wk3 Vivian 6

Vrijdag

Vrijdag maakte ik weer wat gerechten voor OMF en deze bagel burger was daar onderdeel van. Héél lekker en ik at hem als avondeten.

Eetoverzicht wk3 Vivian 7

Zaterdag

Met enige regelmaat spreek ik af met mijn ouders en hoewel ze ook onze kant opkomen, rij ik maar al te graag naar het zuiden toe. Aangezien we momenteel best wel lege weekenden hebben is dat nóg makkelijker plannen dus ik reed er gisteren weer even naartoe. Ik at (uiteraard) gelijk een hapje mee en ik mocht kiezen. Quiche of Kip Madras. Ik had wel zin in dat laatste dus dat maakte mijn moeder. Na het eten stapte ik gelijk weer in de auto naar huis i.v.m. de avondklok.

Voor de komende week heb ik al een halve planning staan. Wat losse gerechten schoten me te binnen dus die heb ik in m’n lijssie gezet, en de rest bedenk ik nog wel even. Vanavond dénk ik dat we een soepje eten, maar dat kan zomaar nog eens veranderen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close