Viv’s Eetoverzicht week 36/2017

Zondagmiddag, half 1 dat ik dit eetoverzicht schrijf en de zon knált hier naar binnen. Eigenlijk had ik me al redelijk op de herfst ingesteld met die regen en grijze lucht de afgelopen dagen (geen probleem, geef mij maar een joggingbroek en een bak thee) en de zin in stampotten begint ook alweer te komen. Ik hoorde er meer mensen over de afgelopen week en denk dan ook dat ik er maar eens voorzichtig eentje in ga plannen. Voor nu zijn het nog best zomerse bordjes geweest die ik heb klaargemaakt. Ik zit nog in mijn gezonde flow dus maakte ik salades en veel snelle en makkelijke gerechten met veel groenten. Gisteren had ik de tijd om uitgebreid te koken maar ik was inmiddels zo lekker aan het werk dat ik besloot één van mijn (snelle) favoriete maaltijden van het moment klaar te maken.

Foto 03 09 17 22 39 39

Zondag

Ik zat zondag nog in Krakau en na een héle lange en koude dag op het water waren we pas rond half 11 weer terug in het hotel. De dag was eigenlijk anders gepland en we hadden ergens op een leuke locatie moeten eten. Maar helaas liep het volledig in het water (ha-ha) die dag dus werd het hotel gebeld of er voor ons wat borden pasta klaargemaakt konden worden zodat we direct bij aankomst konden eten. Simpel maar lekker na zo’n dag.

Foto 04 09 17 17 07 18

Maandag

Rond etenstijd op het vliegveld zitten is niet mijn favoriete bezigheid. Ik moest de zakken M&M’s en Maltesers keihard negeren van mezelf om erna wat te gaan eten. Ik wilde een salade, en kreeg een salade. Een zielige salade, dat wel. En ook nog eens voor de hoofdprijs. Maar ja, hoort er af en toe bij. Het aanbod was helaas niet fantastisch op Krakau Airport. Op station Schiphol trok ik nog maar een Mars uit een automaat en eenmaal thuis werkte ik nog even 2 boterhammen met pindakaas naar binnen.

Foto 05 09 17 18 27 25

Dinsdag

Ik besloot de koelkast even uit te ruimen en op te maken wat manlief niet had aangeraakt tijdens het weekend dat ik in Krakau zat. Het werd een salade met een zadenmix, tonijnsalade, radijs, komkommer, avocado en broccoli.

Foto 06 09 17 18 36 15

Woensdag

Dit had een compleet ander verhaal op mijn bord moeten worden maar omdat ik de helft van de ingrediënten was vergeten te kopen, improviseerde ik maar een beetje. Kipgehaktballetjes met eigengemaakte pesto en een beetje couscous met tomaat, munt, olijfolie en peper en zout.

Foto 07 09 17 19 16 22

Donderdag

Zoete aardappel uit de oven met zongedroogde tomaatjes en geitenkaas. Heel lekker dit en nog lekkerder met een beetje sesamolie gemengd met chilisaus erover.

Foto 08 09 17 20 00 48

Vrijdag

Ik had eerder deze week een zak sperziebonen meegenomen want die waren in de aanbieding. Die kookte ik kort, daarna wokte ik ze met een beetje sambal en pindakaas. Met rijst en gebakken uitjes en klaar is kees.

Foto 09 09 17 14 12 34

Zaterdag

Zoals ik al zei at ik gisteren één van mijn favoriete maaltijden van dit moment. Een bowl met zalm en wat bijpassende groenten. Lekker snel gemaakt ook, ideaal. Ik vulde de bowl met zwarte rijst, radijsjes, bosui, komkommer en gerookte zalm. Met sojasaus, uiteraard.

Vanmorgen heb ik de slowcooker aangezet dus over het eten hoef ik vandaag niet meer na te denken. Voor de rest van de week ga ik vanavond een planning maken óf ik bekijk het morgenavond tijdens het boodschappen doen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close