Viv’s Eetoverzicht #41-2020

Het was een zooitje ongeregeld de afgelopen week. Maar wel een lekker zooitje ongeregeld. Ik plande helemaal niets omdat ik er simpelweg niet aan toe kwam en maakte onze maaltijden klaar met voornamelijk restjes. Gelukkig heb ik altijd veel restjes in huis; in de koelkast, de vriezer en onze voorraadkast. Dus heel ingewikkeld is het vaak niet hoor, alleen even creatief denken. En ik moet zeggen dat ik dit soms ook wel even fijn vind om te doen, want we hébben vaak nog zoveel. Waarom dan weer boodschappen doen als ik dat eerst prima even kan wegwerken? Nou precies, dat vond ik er dus van en haalde alleen nog wat verse dingen die ik nodig had op de dag zelf.

Komende week weer een planning hoor, werkt toch wel lekker. Is ook al gemaakt ;-)

Zondag

Ja hoor, we hebben zondag even een pizza uit de vriezer getrokken. Was vergeten dat ik ze nog had – Tobias niet – maar het was wel even lekker om niet te koken. Ik haal altijd deze platte variant van Dr. Oetker want die vind ik het lekkerst. Al is de pizza hierboven met kip niet mijn favoriet. Erna at ik nog een halfje met salami, pesto en mozzarella.

Maandag

We hadden nog gnocchi, pompoenblokjes uit de vriezer, een verse courgette en geitenkaas. De groenten grilde ik met wat kruiden in de oven, de gnocchi bakte ik op en daarna husselde ik alles met elkaar, met een beetje geitenkaas.

Dinsdag

Ik hoefde dinsdag alleen maar voor mezelf te koken en alles wat je hierboven ziet had ik nog in huis, behalve de radijsjes. Die haalde ik er nog even bij. Verder zit er in deze bowl zilvervliesrijst met sesamolie en chilisaus, komkommer, avocado, mango, sesam en gebakken ui.

Woensdag

Ik was woensdag laat dus ik had Tobias gevraagd om te koken. En deze aardappelsalade is een van z’n specialiteiten dus dat kwam meer dan goed.

Donderdag

Het leuke aan maaltijden maken met wat je nog in huis hebt, is dat er soms iets verrassend lekkers ontstaat. Zoals deze quinoa salade. Flink gevuld met veel smaak. Dit zat erin; quinoa, in knoflook gebakken blokjes courgette, edamame, komkommer, avocado, witte kaas, veel fijngehakte munt, veel fijngehakte koriander, een beetje fijngehakte basilicum, limoenrasp en -sap, peper en zout en wat olijfolie. Best wat dus, en dat was erg lekker.

Vrijdag

Ik had vrijdag weer een lekker dagje voor OMF en maakte 1,5 gerecht. Deze hierboven was af en gefotografeerd, en aten we gelijk als avondeten. Het andere gerecht maakte ik alvast maar kon ik niet meer fotograferen dus daar ben ik zaterdag mee aan de slag gegaan.

Zaterdag

Gisteren heb ik het avondeten eigenlijk een beetje overgeslagen. Een flinke lunch wat later op de dag zorgde ervoor dat ik niet zoveel trek meer had. Het was ineens 19 uur en ik had niet echt de behoefte om nog een maaltijd klaar te maken voor mezelf.

Voor de komende week is onze planning al rond, die heb ik gisteravond even gemaakt toen ik wat ideeën had en deze gelijk even op wilde slaan.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close