Week van OMF #41-2020

En toen was er alweer een week voorbij, een echte herfstweek kunnen we wel zeggen geloof ik – jeetje wat is er in Apeldoorn een hoop regen gevallen. Ik heb voor het eerst de verwarming ook weer aan gehad op kantoor, dus dan is het echt een teken dat het kouder wordt in Nederland. Ik hou er wel van hoor, dat druilerige weer als ik moet werken – ik ben dan toch een stuk gemotiveerder en productiever dan wanneer het 30+ graden is en ik het liefst in de zon wil zitten. Hoe dan ook, het was een drukke maar hele productieve week. Tim werkt door de strengere maatregelen voorlopig weer thuis en dat voelt best een beetje gek, maar het is ook wel weer heel gezellig dat er altijd iemand thuis is als ik zelf thuis kom na een werkdag. Ik propte mijn werkweek zoveel mogelijk in drie dagen maar ontkwam er niet aan om woensdagmiddag tussen de bedrijven door ook wat dingen te doen. De lancering van ons nieuwe project komt steeds dichterbij en er moeten steeds meer puntjes op de i worden gezet. Een volle week dus, met name in mijn hoofd. Gelukkig kon ik samen met Tim nog wel twee dagen heerlijk uitwaaien op het strand, toch wel de plek waar ik het aller liefste ben.

IMG 7811

Maandag

De maandag na een weekje vakantie is altijd druk. Mijn mailbox moet leeg, de shopbestellingen moesten weg worden gewerkt en de planning voor de week bijgewerkt.

IMG 7810

Wel lag er lekkere foodpost op mij te wachten. Ik waarschuw je vast: dit is niet het enige lekkere dat binnen kwam deze week. Maar goed nieuws voor de liefhebbers van KitKat Chunky Cookie Dough: de smaak is weer terug in het assortiment!

IMG 7815

Nadat ik in de keuken had gestaan voor een campagne kroop ik de rest van de dag achter mijn pc. Ik stofte voor het eerst na maanden Final Cut Pro X weer eens af, de software die ik gebruik voor het editen van video.

IMG 7816

En toen plofte er een nieuw kookboek op mijn deurmat: het debuut van de Kookmutsjes. Deze meiden zijn méga populair en hun boek staat dan ook al in de Bestseller-lijsten. Te gek hoor: 84 recepten mét stap-voor-stapfoto’s, wát een werk.

IMG 7819

Het regent, het regent… Senna heeft de schurft aan regen dus die kijkt me altijd heel zielig aan als we moeten lopen.

IMG 7828

Dinsdag

Ik begon de dinsdag met boodschappen voor de kookdag. Die had ik eigenlijk gisteren al willen doen maar mijn dag had te weinig uren, zoals gewoonlijk eigenlijk.

IMG 7829

En toen werd dit bezorgd: een doos vol ECHTE Bossche Bollen van de Bakkende Brabander, woooow. Je kunt via hun website nu naast worstenbroodjes ook Bossche Bollen bestellen; de volgende dag heb je ze al in huis. Zo ontzettend lekker. Ik heb één bol zelf gegeten en de rest uitgedeeld overigens.

IMG 7831

Ik stuurde een foto van dit gerecht + het recept van Ottolenghi naar vriendinnetje Nanda, want ik vond het zo onwijs lekker. Het recept ga ik binnenkort nog met jullie delen.

IMG 7839

Tijdens mijn kookdag maakte ik ook nog even mijn favoriete dessert allertijden. Recept hiervan volgt ook.

bb6ba816 ff0c 458e a2a9 b1256eb99fa8

65b7520b e9e4 4d57 b44a 645107fb7cf4

Er werd getrakteerd bij de gastouder dus ik kreeg ’s middags ineens een aapje en luipaard mee naar huis, haha.

IMG 7851

Woensdag

Die maskers waren de volgende dag op mamadag ook nog een succes zoals je ziet.

IMG 7856

Tim kon tussendoor heel even op de jongens letten zodat ik ook even kon werken. Dat was hard nodig. Ik ben natuurlijk eigen baas en kan in theorie vrijnemen wanneer ik wil, maar in de praktijk moet ik net als ieder ander die dag gewoon inhalen of de werkzaamheden op andere dagen doen.

IMG 7860

Donderdag

Kookdag nummer twee van deze week, maar wel een kleintje. Ik hoefde ‘maar’ vier recepten te maken waarvan twee video’s. De ergste chaos was hier alweer verdwenen en opgeruimd overigens, haha.

IMG 7877

Ik vind het altijd heerlijk om de ochtend in de keuken te staan en de rest van de dag achter de pc te zitten. Dingen uitwerken en inplannen voelt toch veel productiever dan het koken zelf, gek he. Ik voerde in ieder geval een race tegen de klok om alles op tijd af te krijgen voor het weekend, maar het is gelukt!

IMG 7878

Foodpost thuis: glutenvrije crackers van Nairn’s.

IMG 7880

’s Avonds keek ik de Televizier uitreikingen tijdens het diamond painten.

IMG 7887

Vrijdag

Date weekend! Na het droppen van de kindjes reden Tim en ik naar Den Haag voor een flinke shopsessie.

IMG 7886

Ik vind Den Haag een leuke shopstad, veel leuke winkels!

IMG 7888

Daarna reden we door naar Scheveningen voor o.a. een visje bij Simonis.

IMG 7890

We deden een rondje over de pier en uiteraard over het strand..

IMG 7892

… En dronken wat bij El Nino. Ziet er heel idyllisch uit met zo’n vuurtje maar er kwam nul warmte vanaf dus ik had het super koud haha.

IMG 7894

Tot slot reden we door naar Noordwijk waar we wederom een rondje strand deden, de winkelstraat in liepen…

IMG 7896

… en een mok warme chocolademelk met slagroom dronken op het strand. In Noordweek bleven we slapen.

Weekend

Zaterdag na het ontbijt reden we naar Utrecht waar we ook nog het een en ander kochten. Ik maakte die dag geen foto’s. Zaterdagmiddag waren we weer thuis na 1,5 heerlijke dag.

IMG 7911

Gisteren zoals altijd weer gestart met een wandeling. Mama en ik liepen een klompenpad in Wenum Wiesel, die konden we starten vanuit mijn huis – ideaal dus.

IMG 7912

En onderweg kwamen we mooie streetart tegen.

Deze week is gelukkig wel weer normaal, als in: volledig. Ik ben geen extra dag vrij en werk dus gewoon vier dagen op kantoor en heb mijn mamadag op woensdag. Er staan wat zakelijke (digitale) meetings gepland en de laatste shootdag met Fatima is ook alweer deze week. Ik ga het nog missen, vind het altijd zo leuk en gezellig zulke dagen! Beter maakt ze gewoon nog een boek hierna, haha. Verder komt Viv op kantoor werken vrijdag en sta ik ook weer regelmatig zelf in de keuken voor receptcreaties. Genoeg te doen dus.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close