Viv’s Eetoverzicht week 30/2017

De afgelopen week was eindelijk weer een weekje met wat meer rust. De laatste tijd kende ik alleen maar drukte, hectiek en chaos omdat ik eigenlijk continu aan het werk was. Of in ieder geval, voor mijn gevoel continu. Het waren allemaal leuke dingen waar ik mee bezig was hoor, maar ruimte voor andere bezigheden was er niet echt. Zelfs even nadenken over de boodschappen van de week die ging komen lukte niet, dus liet ik het vaak maar even op z’n beloop. En dat is ook wel eens goed voor een perfectionist zoals ik die altijd alles goed (perfect dus eigenlijk) geregeld wil hebben: soms gaat het gewoon even niet allemaal zoals ik zou willen. Maar als de rust dan weer een beetje terug is, dan is dat toch wel erg fijn en heb ik de tijd weer om na te denken over wat we de komende week allemaal gaan eten.

Afgelopen zondag begon dat met een maaltijd waar ik op dat moment héél veel zin in had. En de rest van de week ging aardig volgens planning. Lekker!

Foto 23 07 17 20 31 22

Zondag

Zondagavond kwam ik terug van een weekendje Hamburg en na een hele zak chips en een halve zak M&M’s in de auto, had ik toch nog trek in een maaltijd. Ik liep nog even naar de supermarkt om verse spaghetti te halen, samen met wat parmezaan en serranoham. Met wat lekkere olijfolie en peper en zout een simpele en lekkere afsluiter van het weekend.

Foto 24 07 17 17 23 52

Maandag

Ik werkte maandag en dinsdag thuis voor OMF en was redelijk druk met artikelen schrijven maar vond toch nog de tijd om een salade die ik laatst bedacht, nog even te maken voor OMF. Komt dus binnenkort online en het was gelijk mijn lichte maaltijd vooraf aan een training die avond.

Foto 25 07 17 19 53 40

Dinsdag

Had ik al een tijdje zin in en de ingrediënten had ik allemaal in huis. Pasta alla Norma.

Foto 26 07 17 18 33 44

Woensdag

Een makkelijke en snelle maaltijd die ook nog eens gezond en licht is: Bulgur met Quinoa (zo’n makkelijk zakje van de Appie) roerde ik door met gekookte broccoli. Met wat tomaatjes uit de oven, geroosterd amandelschaafsel en gerookte kip. Ik bracht het geheel nog op smaak met wat paprikakruiden, peper en zout en citroensap.

Foto 27 07 17 19 21 57

Donderdag

Ik had nog een zoete aardappel liggen en wilde daar iets mee maken, maar dan wel iets anders dan wat ik meestal maak. Ik kookte de blokjes aardappel en mengde ze daarna met wat balsamicoazijn, komijn en paprikakruiden. Erdoor wat rucola, zongedroogde tomaatjes en witte kaas. Voor herhaling vatbaar.

Foto 28 07 17 18 24 01

Vrijdag

Ook iets waar ik al een tijdje zin in had en een prima salade vooraf aan een training: Ceasar Salad. Met mayo/citroensap/ansjovis dressing, croutons van een sneetje brood, kip en parmezaan.

Foto 29 07 17 18 39 25

Zaterdag

Gisteravond was het feest zoals je ziet. ’s Middags namen Sabine en ik met onze mannen 2 video’s op en daarna was het tijd om lekker met zijn vieren te eten. Sabine maakte Nacho Fries (er ís een foto van gemaakt, dus het recept kun je binnenkort verwachten), een salade met honing mosterd dressing en de allerlekkerste hamburgertjes. Zoals altijd weer een gezellig avondje met zijn viertjes!

Vanmiddag vertrek ik richting Schiphol, nog wel via een vriendin in Maarssen waar ik vanavond mee eet en morgenochtend vlieg ik naar Cork, Ierland. Wederom een persreis voor OMF (yes!) en wat ik daar allemaal ga eten kun je via onze Instagram pagina’s bijhouden. Stiekem hoop ik op een food-walhalla want ik heb gelezen dat de inwoners van Cork behoorlijke foodies zijn. Kom maar op!

Fijne zondag! 

Join the Conversation

  1. Sandra says:

    Ik haal altijd zoveel menu ideetjes uit jouw overzicht, fijn! Ik zet de verse spaghetti, de Pasta alla Norma en de bulgur/quinoa op mijn planning, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close