Viv’s Eetoverzicht #44-2020

Hoewel mijn zondag uiterst lui begon met een kom soep die ik niet zelf gemaakt had maar enkel even opwarmde (lang leve de Unox zakken die in deze tijd van het jaar vaak voor een euro bij welke supermarkt dan ook, te krijgen zijn), heb ik de rest van de week wel lekker staan koken. Maandag begon weer even gezond met een type maaltijd die je misschien wel van mij gewend bent; salade-achtig met zoete aardappel. Ik maakte verder twee verschillende pasta’s die allebei érg lekker waren en vrijdag at ik onverwachts bij mijn ouders. En tja.. vanuit vroeger is vrijdag daar frietdag. Mijn broer en schoonzus schoven ook aan en dan kan het gewoon maar 1 ding zijn. Friet dus. Gisteren kookte ik alleen voor mezelf. En ik besloot last minute dat ik heel ergens anders zin in had dan wat ik eigenlijk op de planning had staan.

Eetoverzich Vivian week44

Zondag

Die soepen uit een zak vind ik gewoon een uitkomst. Ik moet er altijd wel een beetje om lachen want op de verpakking staat voor 2-3 personen. Ik eet zo’n zak in mijn eentje. Jullie niet?! Nou ja, hoe dan ook, ik koos voor mijn favoriet. Tomaten Créme heet die geloof ik. En ik had voor OMF een leuk Sint-recept gemaakt waarvan ik nog wat over had en dat heb ik in mijn soep gedaan. Wat zou het zijn hè?

Eetoverzich Vivian week44 2

Maandag

Ik maakte een gezonde hap. Het is bulgur wat je hierboven op de foto ziet, samen met geroosterde zoete aardappel en kikkererwten en die twee heb ik flink met garam masala gekruid. Een Indiaas tintje dus, en daar smaakt een dot Griekse yoghurt erg goed bij.

Eetoverzich Vivian week44 3

Dinsdag & Woensdag

Ik probeer hier en daar wel eens wat recepten uit. Vaak geef ik mijn eigen twist eraan maar deze keer niet. Ik maakte het precies volgens het recept en het was heerlijk! Het is volkorenpasta, met een pesto van boerenkool. Erop nog wat gehakte amandelen. Maar die pesto, die is dus MEGA smaakvol. Knoflokerig, maar ook fris door de citroen die er doorheen zit. Recept was voor vier personen dus we aten er woensdag ook nog van. Ideaal.

Eetoverzich Vivian week44 4

Donderdag

Ik maakte een pasta met een tomatensaus op basis van cherrytomaatjes en tomatentapenade. Op het laatst roerde ik er nog wat zwarte olijven door en serveerde ik de boel aan mezelf met een berg kaas (die ik hier nog even wegliet anders zie je niet wat er op mijn bord ligt. I LOVE KAAS).

Eetoverzich Vivian week44 5

Vrijdag Frietdag

Dat dus. Bij mijn ouders en aangezien mijn ouders maar 1 tafelkleed hebben, heb je deze barokke achtergrond al wel vaker voorbij zien komen ;-) Weet je gelijk waar ik ben. De friet was in ieder geval heerlijk, en de frikandel speciaal ook.

Eetoverzich Vivian week44 6

Zaterdag

Gado gado! Och man, ineens had ik er zin in. En toegegeven, het had meer groenten kunnen bevatten maar ik heb het gehouden bij 3/4 courgette en 1/3 komkommer. Voor de rest lekker pindasaus, een eitje uiteraard en wat andere feestelijke toppings. En limoen! Rasp en sap.

Vandaag eten we vermoedelijk een gerecht uit de oven. Het is tenslotte november dus zo hier en daar een ovenschotel (of stamppot) gaat er bij ons wel in. Voor de rest van de week heb ik het voor de helft alvast bedacht. De andere helft volgt nog en dan doe ik waarschijnlijk ’s avonds weer ergens boodschappen.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Lisanne says:

    Gado Gado is zo heerlijk! Die soep uit zak vind ik ook ideaal, soms ff lekker makkelijk haha.

  2. Ellen says:

    Haha sowieso voor één persoon! Wie heeft er nu genoeg aan een halve zak als avondeten? :’) Die pasta met boerenkoolpesto lijkt me erg lekker trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close