Viv’s Eetoverzicht week 7

Voordat ik het weet is er gewoon alweer een week voorbij en zit ik dit eetoverzicht te schrijven, de tijd vliegt soms echt. Maar we hebben weer een lekker weekje achter de rug! Zondag was ik later thuis dan verwacht en had ik eigenlijk geen zin meer om te koken. Toch maar even gedaan want ik had het gehakt al uit de vriezer gehaald en ik moest echt van die groenten af. Op Valentijnsdag geen bijzonder Valentijnsdiner gegeten (wel heel lief een cadeau van Tobi gehad), vrijdag at ik alleen en gisteren kookte ik lekker voor een vriendin. Er was weer genoeg variatie en we werkten behoorlijk wat verschillende groenten weg.

Foto 12 02 17 19 43 22 2

Zondag

Ik had ’s middags heel gezellig de verjaardag van een vriendin in Arnhem en was daardoor die avond wat later thuis. Zoals ik al zei ben ik toch maar even aan de slag gegaan in de keuken want Tobias en ik hadden allebei veel zin in de gehaktballen naar het recept van mijn moeder (KETJAP) en ik wilde graag die enorme pompoen die ik al had gebruikt voor een ander recept, even opmaken. Samen met pastinaak, aardappel en wat kruiden uit de oven. Even een snijklusje maar daarna heb je er geen omkijken meer naar. Toch wel makkelijk.

Foto 13 02 17 21 24 13 2

Maandag

De oven is mijn vriend dus net als gisteren heb ik daar uit gemak een paar aardappelen in bereid. Gepoft deze keer, samen met zuurkool, opgebakken chorizo en lekker fris, Griekse yoghurt.

Foto 14 02 17 19 34 47 2

Dinsdag

Er had eigenlijk nog wat groens op dit bordje moeten liggen maar mijn avocado was nog niet rijp. Geen guacamole dus maar dit Mexicaanse groentepannetje smaakte ook zo heel erg lekker. Weer met Griekse yoghurt en een beetje koolsalade.

 

Foto 15 02 17 18 24 34 2

Woensdag

Dit was lékker! Verschillende groenten op Thaise wijze. Ik bracht paksoi, wortel, paprika en courgette op smaak met gember, rode peper, knoflook, sojasaus en limoen. Het visje bakte ik met een beetje knoflookpeper. Dikke aanrader deze snelle en lichte maaltijd.

 

Foto 16 02 17 17 49 31 2

Donderdag

Quiche! Want ik had zin om er eentje te maken. En ik wilde eens testen of ik een bodem kon maken van pompoen en noten, in plaats van bladerdeeg. En dat lukte hartstikke goed.

Foto 17 02 17 18 06 12 2

Vrijdag

Vrijdag at ik dus alleen want Tobias moest al vroeg richting Apeldoorn om les te gaan geven. Ik heb voor hem de oven aan gezet en het laatste stuk quiche opgewarmd. Ik at wat later en heb voor mezelf een portobello gevuld met ei uit de oven klaargemaakt want ook dit wilde ik al een tijdje eens proberen. Werkt prima, de volgende keer klop ik het ei los en ga ik er nog wat aan toevoegen.

Erbij at ik een salade van spinazie, linzen, tomaatjes, witte kaas en balsamicodressing.

Foto 18 02 17 19 41 22 2

Zaterdag

Ik was vrijdag even bij de toko bij mij om de hoek om weer een flinke voorraad geraspte kokos te halen (o.a. voor een héél lekker zoet recept voor OMF) en daar zag ik verschillende potten met curry staan. En omdat ik gisteren een vriendin te eten kreeg die net als ik gek is op Aziatisch eten, nam ik alvast een pot Massaman curry mee. Heb ik lekker gevuld met zoete aardappel, champignons, kip en cashewnoten. Met pandan rijst en Java kroepoek die ik eet alsof het chips is.

Op het moment dat dit artikel online komt, sta ik als het goed is lekker te koken. Vanavond krijgen we zwager en schoonzus te eten en voor de mannen maak ik de lasagne waar ze zo gek op zijn, voor schone zus en mij maak ik wat anders lekkers. Nu eerst nog even de laatste boodschappen halen en voor de eerste dagen deze week hoef ik denk ik niet veel meer in te slaan. Er ligt nog het een en ander in de koelkast wat op moet dus mijn creatieve brein gaat aan de slag om daar wat lekkers mee te verzinnen. Challenge accepted ;-)

Fijne avond!

Join the Conversation

  1. Jaimykitchen says:

    Oeh, die quiche klinkt heerlijk!

    1. Vivian Author says:

      Hij was ook erg lekker! Voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close