Ingezonden: Triple Chocolat Cupcakes met Meringue botercreme

In de rubriek “ingezonden” laten wij bezoekers aan het woord die graag hun lekkerste recept met jullie willen delen. Deze week is het de beurt aan Pauline, eigenaresse van de foodblog Uit Paulines Keuken en van de webshop Uit Eigen Streek. Pauline maakte overheerlijke Triple Chocolat Cupcakes met een meringue botercrème.

No ratings yet

Triple Chocolat Cupakes met Meringue botercreme

Voor de rubriek "ingezonden" ontving ik een recept van Pauline bekend van "Uit Paulines Keuken", de Triple cohocolat Cupakes met Meringue botercreme. Het is een overheerlijke cupcake die je echt geproefd moet hebben.
Porties12 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • oven
  • cupcakevorm
  • papieren cupcakevormpjes
  • mixer

Ingrediënten

voor de cupcakes

  • 150 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 1 el cacaopoeder
  • 50 g pure chocolade

voor de botercrème

  • 80 g gepasteuriseerd eiwit - verkrijgbaar bij de groothandel
  • 130 g suiker
  • 240 g roomboter - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 30 g pure chocolade

Instructies

  • Smelt 30 gram chocolade au bain-marie en hak de resterende chocolade in stukjes.
  • Mix de boter met de suiker wit en romig en mix vervolgens één voor één de eieren door het botermengsel totdat ze volledig zijn opgenomen.
  • Zeef de cacao en het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en roer dit vervolgens met een spatel door elkaar. Voeg vervolgens de in stukjes gehakte chocolade toe. Giet het beslag in cupcakevormpjes en bak de cupcakes zo’n 25 minuten op 170°C.
  • Terwijl de cupcakes aan het bakken zijn kun je beginnen met de botercrème.
  • Hiervoor verwarm je de suiker en het eiwit au bain-marie. Roer het mengsel gedurende vijf minuten door totdat de suiker volledig is opgelost
  • Zodra de suiker is opgelost mix je het eiwitmengsel met een elektrische handklopper of een keukenmachine ongeveer tien minuten op hoge snelheid. De bedoeling is dat je de eiwitten stijf klopt totdat je stevige, witte pieken krijgt.
  • Wanneer de eiwitten stijfgeklopt zijn voeg je klontje voor klontje de boter toe, blijf ondertussen mengen. Blijf net zolang mixen tot de boter en eiwitten samen een romige massa hebben gevormd. Dit zal zo’n tien minuten duren. Roer vervolgens de gesmolten chocolade door de botercrème.
  • Laat de cupcakes vervolgens afkoelen en bestrijk ze daarna met een flinke laag botercrème.
Gang: snacks, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, cupcakes, ingezonden, meringue botercrème, recept, triple chocolat cupcakes

cupcakes

 

Join the Conversation

  1. Oh, dit ziet er echt heeeeeeeeerlijk uit. Wat hou ik toch van cupcakes!

  2. Mmm, looking good <3

  3. Chocolade en cupcakes, wat wil je nog meer haha.

  4. Kun je ook gewoon gewoon eieren scheiden en dat eiwit gebruiken? Hoeveel eieren heb je dan nodig?
    Deze cupcakejes zien er heerlijk uit!

    1. Ja je kan ook rauw eiwit gebruiken van eieren, de eidooiers kan je dan weer gebruiken voor creme brulee ;)

  5. Haha deze heb ik twee weken geleden ook precies zo gemaakt! Wat grappig! ze zijn echt heeeeeerlijk!

    Liefs

  6. Ooh, die zien er echt lekker uit.. En ook erg mooi!

  7. Leuk zeg! bedankt voor jullie reacties :)

  8. Greet says:

    Vandaag gemaakt, en ze smaakten heerlijk!

  9. Omg, ik krijg hier zo’n honger van! Zeker een keertje het proberen waard.

  10. sylvia says:

    Deze cupcakes zien er echt heerlijk uit, maar ik vraag mij toch iets af.
    Het recept heet Triple Chocolat Cupcakes, maar ik lees dat er alleen pure chocolade wordt gebruikt. Ik mis de melk en wit om tot een “Triple” te komen of ligt het aan mij?

    1. Ik denk (sorry, het is een oud ingezonden recept) dat ze triple baseert op het feit dat er chocolade en cacaopoeder in de cupcakes gaat (2) en dan nog een keer chocolade in de botercreme (+1).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close