Viv’s Eetoverzicht #9-2021

Onze week is weer voorbij gevlogen en omdat we tegenwoordig weer wat drukkere avonden hebben, kwam het bijzonder goed van pas dat ik al een uitgebreide eetplanning had gemaakt. Én de boodschappen ook al in huis had. Deze heb ik vorige week op zaterdagavond gedaan, want ja, wat hebben we tegenwoordig nog te doen hè, met die lockdown. Boodschappen dan dus maar. Ik startte onze eetweek met een lekker gerecht uit de slowcooker en daar konden we nog wel twee dagen van eten. Al deed ik dat alleen de maandag. Voor de rest van de week waren het best wel gezonde en lichte gerechten, daar was ik ook wel even aan toe. Gisteren sloten we de week af met niet eens een maaltijd, en al helemaal niet gezond. Maar lekker was het wel.

Eetoverzicht Vivian week9 1

Zondag & Maandag

Het zat al een tijdje in mijn hoofd om eens rendang te maken. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt en ik vind het echt een heerlijk gerecht. Zaterdag was ik toevallig even bij de toko bij ons om de hoek, en toen bedacht ik me daar dat ik ook wel even wat ingrediënten voor rendang mee kon nemen, zodat ik dat binnenkort kon maken. Dat werd dus de volgende dag al. Ruim zes uur pruttelen verder aten we dit met wat witte rijst een gewokte boontjes. En omdat ik zo ongeveer anderhalve kilo vlees in dat apparaat had gestopt, aten we hier maandag ook nog van. Recept van Sabine trouwens!

Eetoverzicht Vivian week9 2

Dinsdag

Ik was toe aan gezonde happen. Dus ik plande de week er vol mee en startte met deze omelet-wrap met ijsbergsla, zelfgemaakte pesto, avocado, citroen, cherrytomaatjes en amandelen. Iets wat ik wel eens vaker gemaakt heb en zo af en toe komt hij weer eens terug in onze eetplanning. Heel lekker, en eentje is voor mij genoeg.

Eetoverzicht Vivian week9 3

Woensdag

Woensdag maakte ik een couscous gerecht met gebakken kippendijen, spekjes, broccoli, witte kaas en citroen. Eigenlijk een gerecht met een twist op basis van iets anders wat ik wel eens maak.

Eetoverzicht Vivian week9 4

Donderdag

Dit gerecht lijkt misschien een beetje op dat wat we woensdag aten, maar het was compleet anders qua smaak. Het is ook een couscousgerecht maar dan op basis van broccolicouscous (die ik aanvulde met een beetje gewone couscous). En het was de bedoeling om dit te maken met halloumi, maar op de een of andere manier kon ik daar de afgelopen week niet aan komen. Het was even nergens te krijgen dus ik maakte het met witte kaas. Verder zit er in knoflook gebakken courgette in. Eigenlijk is het dit recept, maar dan iets anders omdat ik me een beetje moest aanpassen naar wat ik wel had, in plaats van niet ;-)

Eetoverzicht Vivian week9 5

Vrijdag

Ik had afgelopen vrijdag weer een OMF dag gepland staan en stond dus weer lekker te bakken en koken. Ik maakte onder andere deze krieltjessalade, met warme geitenkaas. Tobias is gek op geitenkaas dus je weet wel wie er direct van stond te eten toen ik het op de foto had gezet ;-)

Eetoverzicht Vivian week9 6

Zaterdag

Ja! Borreltijd. Want veel verder dan dit komen we tegenwoordig niet als het om avondjes uit gaat. En dan is het heel simpel; we feesten de boel gewoon lekker zelf een beetje aan. Ik had al een aantal dingen in huis gehaald, en op de markt kochten we gisteren nog wat droge worst. Prima zaterdagmaaltijd.

Voor vandaag duik ik even de koelkast in, die staat nog best vol omdat ik donderdagavond al wat boodschappen in huis gehaald heb. Eerst even kijken wat er op moet dus, en dan zien we wel verder. Al staat er voor vandaag of morgen een heerlijk ovengerecht op de planning…

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close