Viv’s Eetoverzicht #40-2020

Er is weer een nieuwe week voorbij gevlógen en wat betreft het avondeten ging het allemaal lekker volgens planning. Vorig weekend dacht ik namelijk al helemaal uit wat we zouden gaan eten de afgelopen week, en daar deed ik op zaterdagavond (wat een wilde avond..) de boodschappen al voor. Lekker georganiseerd dus en wat er op tafel stond was redelijk divers en in de basis aardig verantwoord. De gerechten waren verre van ingewikkeld, iets wat ik altijd wel fijn vind na een dag werken en vervolgens vaak nog willen sporten. Gisteravond sloten we af bij twee vriendinnen die lekker voor ons hadden gekookt. Dit was ‘m! Onze eetweek:

Eetoverzicht Vivian week40 1

Zondag

Ik zag net bij het verzamelen van mijn foto’s dat op veel foto’s helemaal niet duidelijk te zien is wat het nou eigenlijk is. Maar goed dat ik er even een korte uitleg bij geef. Dit hier was bulgur, met gebakken pompoenblokjes, witte kaas, gebakken ringen rode ui en wat geroosterd amandelschaafsel. Beetje kruiden erdoor en klaar.

Eetoverzicht Vivian week40 2

Maandag

Dit lijkt een bakje stamppot en dat is het helemaal niet. Het is broccolicouscous, met gebakken halloumi, gebakken stukjes courgette, citroenrasp en sap, olijfolie, knoflook, basilicum, peper en zout. Eigenlijk is het in de basis dit recept, maar dan zonder de pancetta. Heel lekker, gezond en licht!

Eetoverzicht Vivian week40 3

Dinsdag

Wij eten allebei wel graag falafel dus dat haal ik zo af en toe in huis. Erbij kun je genoeg maken en deze keer was het een salade van linzen, koriander, munt, komkommer en tomaatjes. Terwijl je de falafel opbakt in de pan, maak je de salade dus dit staat lekker snel op tafel. Ik at het met een flinke lepel humus, maar dit kan ook Griekse yoghurt zijn.

Eetoverzicht Vivian week40 4

Woensdag

Ik zag ergens een receptje voorbij komen voor een bloemkoolcurry. Een Indiaase welteverstaan en dat wilde ik wel eens proberen. Ik pak namelijk eigenlijk altijd de Thaise curry’s uit het schap in de supermarkt en was benieuwd naar deze. Ik vond het lekker, maar niet zo bijzonder dat ik dit vaker wil maken. Ik at het met zilvervliesrijst en koriander.

Eetoverzicht Vivian week40 5

Donderdag

Ik ben fan van salades. Dat weten we. Maar wilde deze keer iets meer vulling dan alleen de salade dus ik bakte er ook aardappeltjes bij op. Was uiteindelijk veel te veel want heb het niet op gekregen maar oké. Leuk geprobeerd. De salade was een ceasarsalade met lekker veel ansjovis, en de mayo/citroendressing goot ik ook nog een beetje over de aardappeltjes heen.

Eetoverzicht Vivian week40 6

Vrijdag

Ik dook vrijdag de keuken in voor OMF en maakte op verzoek dit gerecht van Ottolenghi. Het bestaat in de basis uit pasta, kikkererwten en een ingedikte bouillonsaus. Heb er mijn draai een beetje aan gegeven en binnenkort komt ‘ie online.

Eetoverzicht Vivian week40 7

Zaterdag

Mooi bergje hè? Onze eerste stamppot is een feit, gemaakt door twee vriendinnen die we gisteren bezochten. En het was heerlijk, nog niet eerder in deze combinatie gegeten: zoete aardappel en ik geloof ook kruimige aardappel, in combinatie met gebakken prei, geitenkaas en walnoten. Na kregen we nog een stuk appeltaart/cake gemaakt met appels uit eigen tuin. Wat wil een mens nog meer, heerlijk was het.

Voor vandaag moet ik nog even bekijken wat het wordt, en voor de rest van de week wil ik het wederom alvast uitdenken zodat ik de boodschappen weer kan doen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close