Viv’s Eetoverzicht week 44/2017

Mijn eetweek was weer lekker gevarieerd en nu ik alles zo terugzie, krijg ik gelijk alweer trek in sommige van de gerechten. Erg he? En ik heb net ontbeten. Het was de afgelopen week een afwisseling van Aziatische gerechten, wat Italiaans (mijn 2 favoriete keukens) en een enkele keer makkelijk en snelEn waar ik vaak ‘even snel’ het avondeten wil klaarmaken, heb ik er de laatste dagen wat meer de tijd voor genomen. Dat resulteert toch in ander type gerechten merk ik. En dat is gelijk waar we deze week allebei ook wel aan toe waren, want dat de klok dan een uur verzet wordt en dat het gewoon echt wel kouder is, zorgt ervoor dat we stevigere maaltijden naar binnen hebben gewerkt. Nog geen stamppot (zit ik voor de komende week aan te denken) maar wel meer pasta. En gnocchi. Goed. Lees maar mee!

Foto 27 10 17 12 37 47

Zondag

Ik hóu van pokébowls. Ik maakte deze uitgebreide variant met zilvervliesrijst. Daar roerde ik misomayo met een beetje wasabi doorheen en erop: gerookte kip, zalm, radijs, mango, komkommer en gebakken ui. Met een dressing van sesamolie + chilisaus. HEERLIJK.

Foto 30 10 17 18 48 38

Maandag

Vorige week vrijdag maakte ik al Pad Thai maar ik miste een paar ingrediënten. Maandag deed ik het even over want ik had er gewoon weer zin in. En, ik had nog een aantal van de andere ingrediënten. Op de foto zie je niet mijn portie, dit is de hele bak die ik maakte ;-) Was genoeg voor 3 personen.

Foto 31 10 17 19 37 42

Dinsdag

Bij vriendin Naomi at ik laatst lasagne op basis van gnocchi. En dat vond ik een heel goed idee. Ik had nog een pak liggen dus ik maakte dit dinsdagavond. Met tomatensaus, een laag courgetterepen, mozzarella en parmezaan.

Foto 01 11 17 17 59 29

Woendag

Een lekkere herfstsalade met kastanjechampignons, mosterddressing en witte kaas. Aardappeltjes uit de oven erbij; klaar.

Foto 02 11 17 20 32 05

Donderdag

Dit was een snelle, en lekkere maaltijd. Althans, een hele maaltijd kunnen we dit misschien niet noemen maar ik trainde erna en Tobias gaf die avond verschillende lessen dus het was ivm ons drukke schema wel prima. Ik maakte tonijnsalade met ook een beetje misopasta erdoor (tip van de dag hoor), sneed komkommer en paprika klein en deed dat samen met wat gebakken uitjes op een wrap.

Foto 03 11 17 17 36 22

Vrijdag

Een gerecht dat hier heel af en toe op tafel staat. Zo’n favoriet die eens in de zoveel tijd terug blijft komen; lasagne met courgette en ricotta.
Foto 04 11 17 18 36 28 e1509880544597

Zaterdag

Gisteren hadden we een drukke dag en omdat ik dat vrijdag al aan zag komen, haalde ik een lading kippendijfilets en zette gisterochtend de slowcooker aan. Op dat soort momenten is zo’n apparaat i-de-aal. Thuis komen, honger hebben en niks meer hoeven doen. Het plan was nog wel dat ik zelf bbq-saus en bao’s zou maken, maar daar had ik echt geen zin meer in. Dus we haalden een ciabatta en honing-bbq saus zodat we lekker snel aan tafel konden schuiven.

Vandaag krijgen we vrienden te eten dus ik ga nu gauw naar de winkel om alles voor te kunnen bereiden.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close