Viv’s Eetoverzicht #27-2021

De rust is een klein beetje terug in ons huisje, in ons gezin kan ik nu dus zeggen. We beginnen langzaam, heel langzaam een ritme te vinden en ik ben weer wat meer in de keuken te vinden. Ik heb de afgelopen week weer lekker staan koken en ik maakte dan ook een paar gerechten waar ik al een tijdje veel zin in had. Zo stond er een gerecht van Sabine op de planning en die had ik dus eigenlijk al heel lang op de planning maar kon ik door mijn zwangerschap niet eten. Mocht misschien wel hoor, maar ik ben voor veilig gegaan dus als ik soms twijfelde at ik het gewoon niet. Verder aten we soms ongepland twee dagen van een gerecht en dat kwam dan eigenlijk ook wel goed en relaxed uit. Lekker gekookt dus, al trapten we de week af met een bestelling. En dat was ook HEERLIJK.

Eetoverzicht wk 27 1

Zondag

En dat was dus sushi! Althans, voor mij dan. Tobias had zin in iets anders dus bestelde dan ook wat anders. Ik had na mijn zwangerschap al een keer sushi gegeten – het was echt het eerste wat we aten de dag na mijn bevalling – maar dat was niet van het restaurant waar ik het het liefste eet hier in Deventer. Deze toko was toen namelijk gesloten, maar afgelopen zondag dus niet. Ik maakte dus heel snel de keuze weer sushi te eten. En goede sushi, dat proef je wel. Deze box bestelde ik bij Trinibra; een klein, leuk sushi restaurant in 1 van de gezellige steegjes in Deventer. Veel zalm, veel avocado, veel crispy.

Eetoverzicht wk 27 2

Maandag

Over dit gerecht had ik het net. Eindelijk kon ik het maken deze ovenschotel met gnocchi en chorizo. Gek op gnocchi, en manlief is ook gek op chorizo. En kaas, lekker veel kaas. Een genot hoor! Wel een stevige hap, dus ik had aan een klein bordje genoeg. Tobias at het de volgende dag nog een keer.

Eetoverzicht wk 27 3

Dinsdag & Woensdag

Tijd voor een gezonde hap, maar ook een vullende. Pastasalade met rauwe courgette, radijsjes, gerookte kip en een knoflook-yoghurt dressing. Lekker zomers wel. Ik maakte weer een schaal voor een heel weeshuis, dus we aten het woensdag nog een keer.

Eetoverzicht wk 27 4

Donderdag

Een lekker bordje nasi, daar had ik wel weer eens zin in. Ik maakte weer met een prutje van rode peper, ui, knoflook en verse gember. En met een flinke bak groenten, kip, satésaus en een gebakken eitje. Prima maaltijd.

Eetoverzicht wk 27 5

Vrijdag & Zaterdag

Ik had weer eens een lasagne op de planning gezet en ik maakte deze variant bómvol met courgette. Er zitten er maar liefst drie in en die sneed ik tot blokjes, bakte ik op met knoflook, peper en zout en flink wat bacon. Alles met tomatensaus en lasagnebladen in een schaal, ricotta erover en lekker laten garen in de oven. Genoeg voor twee dagen dus dat was weer even handig.

Vanavond flans ik een pasta in elkaar denk ik, of een lasagne. Iets in die trant in ieder geval. Voor de rest van de week ga ik maar eens aan de slag met een planning :-)

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close