Sab’s Eetoverzicht #27-2021

Een hele goedemorgen! Ik heb een heerlijke (eet)week achter de rug, eentje waarvoor ik bijzonder weinig moeite heb hoeven doen haha. Zoals jullie wellicht weten, zeker als je me volgt op Instagram, was ik afgelopen week een paar dagen in Portugal te vinden waar ik ongelofelijk lekker heb mogen eten. Vooral veel pasteis de nata, mijn absolute favoriete internationale zoete snack, maar ik werd ook weggeblazen door een waanzinnig vegan drie-gangendiner.

zondag 1

Zondag

Ik begon de eetweek gewoon nog thuis. We stopten een kippetje in de oven om te grillen en daarbij aten we Zwitserse aardappelschotel en doperwtjes. Een echt AGV’tje dus, lekker old school!

maandag 1

maandag 2

maandag 3

Maandag

Maandag vloog ik naar Portugal waar ik ’s avonds direct aanschoof voor een diner in het hotel. Of nouja, aanschoof… ik volgde een kookworkshop bij het Cooking & Nature Emotional Hotel waar ik verbleef en maakte mijn eigen drie-gangendiner. Voordat de workshop begint stel je jouw eigen drie-gangendiner samen op basis van een keuzemenu. Ik koos voor een vegetarisch menu omdat deze gerechten me simpelweg het meeste aanspraken. Heel grappig, ik merk dat ik tegenwoordig steeds vaker neig om vegetarisch te eten in restaurants, puur omdat ik dat vaak net wat verrassender vind en omdat mijn buik er beter op reageert. Mijn zelfgemaakte diner bestond in ieder geval uit:

  • Crumble met gegrilde groenten, geitenkaas en basilicum.
  • Verse tagliatelle met groenten, heel veel olijfolie en heel veel knoflook.
  • Custard die op smaak gebracht is met lokale thee.

dinsdag 1

dinsdag 2

dinsdag 3

Dinsdag

Voor het diner de volgende dag reserveerde ik een tafel bij The Nest. The Nest is onderdeel van het Cooking & Nature Emotional Hotel, maar bevindt zich op 200 meter lopen van het hoofdgebouw. Het heeft zijn eigen kamers, zwembad en restaurant waar volledig vegan wordt gekookt. En waaaauuuuuw, de chef heeft me zó enorm verrast met zijn gerechten. Waanzinnig lekker gegeten, echt niet normaal. Op deze manier is veganistisch eten echt een eitje, haha. Ik had wederom een drie-gangendiner:

  • Cauliflower ‘chicken’ wings met vegan tartaarsaus en sweet chili.
  • Tofu tataki met wakame en bietenpuree, op smaak gebracht met lokale honing.
  • Mandarijnsorbet met pistache en gemarineerde ananas.

Zomer op je bord, het hele diner door. En terwijl ik genoot van het uitzicht op de bergen.

woensdag 1

Woensdag

Woensdag vloog ik alweer naar huis, het was echt een vluchtig bezoekje aan Portugal. Aangezien mijn vliegtuig om 19.30u landde moest er nog gegeten worden. Ik besloot bij Sushi Daily even snel een box te halen die ik onderweg naar huis op at.

donderdag 1

Donderdag

Ik moest er toch echt weer aan geloven en zelf koken donderdag. We hadden geen boodschappen besteld en verder was er ook niets in huis dus ik moest een beetje creatief zijn. Het werd een makkelijke maaltijd: een soort rijstschotel (nasi-achtig) met veel groenten en kipsaté.

vrijdag 1

Vrijdag

Voor het avondeten van vrijdagavond dook ik de voorraadkast in en op basis daarvan bedacht ik wat ik nog moest halen in de supermarkt. We aten uiteindelijk tacocups met gekruid gehakt en guacamole en een simpele salade erbij.

zaterdag

Zaterdag

We waren enigszins aan het tobben over het avondeten van gisteravond. Tim zei: “ik heb óf zin in een snackdiner óf zin in nacho’s”. Het werd een snackdiner met nacho’s en ondertussen keken we film. Lekker eten bij de televisie dus!

Vanavond gaan we met de hele familie uit eten ter ere van de verjaardagen van mijn schoonmoeder en de oma van Tim. Lang geleden dat we met meerdere mensen uit eten zijn geweest, dus dat wordt vast heel gezellig! Verder is het de laatste schoolweek en daarmee voorlopig ook de laatste normale werkweek. Ik sta op kantoor veel in de keuken om te koken voor OMF en er gaat ongetwijfeld wel het e.e.a. mee naar huis voor het avondeten gok ik.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close