Sab’s Eetoverzicht week 19-2023

Voor het eerst in hele, héle lange tijd moest ik eraan geloven en iedere dag de keuken in om voor het avondeten te koken. Klinkt als iets wat anderen altijd moeten natuurlijk, maar door mijn vele kookdagen en uren in de keuken, hoef ik ’s avonds vaak alleen nog op te warmen.

Deze week was dat niet zo en stiekem vond ik het heerlijk!

Ik ben zaterdag naar de markt geweest en heb mijn volledige eetplanning gebaseerd op wat ik daar kocht, samen met wat er in de aanbieding was in de supermarkt en wat ik nog in huis had liggen.

Het resultaat is een lekkere gevarieerde eetweek.

IMG 7099

Zondag

De jongens waren na een week vakantie met mij het weekend bij hun vader en het liefst kook ik Aziatisch voor mezelf op dat soort momenten. Zondag maakte ik mijn favoriete gerecht met zwarte bonensaus. In plaats van kip gebruikte ik varkenshaas die ik eerst krokant bakte in een laagje olie. De rode paprika kwam uit eigen tuin, zo lekkker. Direct weer zin in als ik de foto zie.

Maandag

Ik wilde het groenteinfuus een beetje opstarten na een vakantieweek vol lekkere dingen, dus ik maakte een eenvoudige maar lekkere en gezonde courgettesoep. Erbij hadden we flammkuchen, die kocht ik op de markt.

IMG 7134

Dinsdag

Ik draaide dinsdag voor Iglo weer een fotoshoot en het gerecht dat ik moest maken besloot ik te bewaren voor het avondeten. Een AGV’tje was het, maar dan een beetje anders. Aardappelpuree met mosterd & cheddar, gestoofde doperwtjes met dille en vissticks.

IMG 7168

Woensdag

AGV’tje nummer twee van de week, het moet niet gekken worden – haha. De witlof was in de aanbieding en die besloot ik mee te nemen. Ik maakte gegrilde witlof met honing, aardappeltjes uit de oven en erbij aten we kiprollade. Die laatste viel na het verwijderen van het netje alleen compléét uit elkaar en was onherkenbaar. Maar wel lekker!

IMG 7199

Donderdag

Ik had al langere tijd zin in soato soep dus die besloot ik donderdag voor mezelf te maken. Ik ging voor de makkelijke variant met lekker veel taugé en friet-chipjes.

IMG 7227

Vrijdag

Vic had een kinderfeestje en in mijn eetplanning had ik hier al rekening mee gehouden. Daar stond in: “pasta met wat er dan ook in huis is – haha”. Uiteindelijk werd het penne met veel knoflook, rode ui en een restje kip van de saoto. Ik topte de pasta af met fijngesneden parmaham, tomaat en verse basilicum.

IMG 7237

Zaterdag

Na een valpartij moest ik zaterdagmiddag met Vic naar de Huisartsenpost. Bleek gelukkig niets ernstigs aan de hand te zijn, maar de zorgen (en vermoeidheid) zat er bij beide kindjes toch wel in. Dus op de terugweg gingen we lekker langs McDonald’s. We aten op het terras zodat beide jongens nog even konden uitrazen in het speeltoestel.

Aankomende week wordt een ietwat rommelige week. Morgen en dinsdag ben ik vrij omdat ik mijn ouders ga helpen verhuizen, dus die dagen moet ik iets makkelijks inplannen. Verder MOET ik echt de keuken weer in want mijn voorraad recepten voor OMF is op, dus donderdag en vrijdag worden fikse kookdagen.

Vandaag maar eens kijken wat ik allemaal op tafel wil zetten deze week.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Elise says:

    Wat een heerlijke eetweek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close