Wat stond er op tafel week 2

Wauw, deze week liep even iets anders dan ik had gehoopt. Althans, het eerste deel van de week. Vorige week zondag dachten we lekker sushi te gaan eten om de vakantie af te sluiten. En we kregen gelijk, de sushi was ook erg lekker maar eenmaal thuis werd ik zó ziek. Koorts, rillingen, continu naar de wc, alles. En dit duurde serieus tot dinsdag, dinsdagavond kon ik pas weer een beetje vast eten. Beroerd. Gelukkig ging het daarna al gauw weer beter waardoor deze tweede editie van Wat stond er op tafel hopelijk nog een beetje inspirerend is. De rest van de tijd aten we namelijk braaf Paleo.

Zondag

Sushi

Zondag sushi dus, bij Shabu Shabu. Op het moment zelf heb ik er wel van genoten hoor, naderhand alleen een stuk minder kun je begrijpen. We aten eigenlijk voornamelijk sushi en slechts een paar warme gerechten. Ik weet dat het stom is want het kan je overal overkomen natuurlijk, maar ik ben voorlopig toch even genezen van de sushi bij Shabu Shabu. Voorlopig even niet meer.

Maandag

Groentesoep

Goed, na een beroerde nacht van zondag op maandag deed ik maandagochtend van 10.00 tot 14.00 uur over mijn glaasje sinaasappelsap. Ik kon niet eens aan eten dénken en dat is bij mij toch wel heel zeldzaam. Normaal kan ik altijd wel iets eten, al is het maar een banaan ofzo. Maar maandag dus niet. Omdat ik toch wel iets zouts moest binnenkrijgen (ik dronk alleen maar water) vroeg ik Tim om soepgroenten en gehaktballetjes mee te nemen. Ik maakte even gauw een heldere groentesoep waar ik één kommetje van at. Dat was ook direct genoeg eten voor de hele dag.

Dinsdag

Aziatische drumsticks

Verdeeld over de hele dag deed ik het dinsdag ook nog met één kommetje soep, maar ’s avonds wilde ik toch proberen om weer iets van vast voedsel te eten. Gelukkig aten we redelijk simpel en licht, dus dat durfde ik wel aan. Ik maakt Aziatische drumsticks uit de oven, waar het recept volgende week van online komt, met daarbij een simpele salade van ijsbergsla met avocado, ei en rode ui. Ik at twee kleine drumsticks en wat sla.

Woensdag

Andijviestamppot

Na een vast ontbijt en goede lunch (soep met een beetje geplozen kip) at ik ’s avonds weer gewoon mee, maar nog steeds een beetje voorzichtig. Ik maakte een Paleo-proof andijviestamppot met een mix van pastinaak en bloemkool in plaats van aardappel. Lekker en een stuk lichter natuurlijk! Voor Tim braadde ik er nog twee worstjes bij die ik vond in de vriezer, zelf hield ik het bij een bordje van dit. Mijn buik rommelde nog steeds na iedere maaltijd, dus beter pas ik nog een beetje op met stevig eten. Het recept voor de stamppot komt ook gauw op OMF trouwens.

Donderdag

courghetti

De hele week lang was ik ervan overtuigd dat ik tonijnburgertjes zou maken ’s avonds, maar uiteindelijk had ik daar totaal geen zin meer in. Waar het op neer kwam is dat ik de koelkast indook om op zoek te gaan naar restjes. Ik vond een groot stuk courgette, wat cervelaat, een bakje paddenstoelen… Hier kon ik wel wat mee! Binnen een paar minuten flanste ik courghetti met cervelaat, paddenstoelen, ui en knoflook in elkaar. Dikke prima en heerlijk!

Vrijdag

paleo_lasagne

Voor ons doen aten we belachelijk laat vrijdag. Voor het CrossFitten om 18.30 uur hadden we namelijk totaal nog geen trek en naderhand moest ik nog aan de slag met het eten. Gelukkig is het weekend dus dan vind ik het nooit héél erg, maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar vroeger op de avond eten. In ieder geval aten we vrijdag een Paleoproof lasagne met bladen van aubergine en zonder zuivel. Heerlijk, zo’n ‘prutje’ als avondeten. Ik zal het recept binnenkort nog met jullie delen.

Zaterdag

wraps

Cheatdaaaaag! Althans, soort van haha. Ik appte Tim van de week of hij wilde cheaten op zaterdag en als antwoord kreeg ik: “Ja, maar niet zó slecht”. Ik besloot dat we wel zouden cheaten van Paleo maar niet van het gezonde af zouden stappen. Uiteindelijk eindigden we met wraps met een likje mayonaise, ijsbergsla, avocado, tomaat, bacon en kippendijen. Hetgeen dat niet Paleo is hieraan zijn de wraps (want we mogen geen tarwe eten) en natuurlijk de mayonaise. Maar verder kan het natuurlijk veel slechter op een cheatdag. Ik at wel maar één wrap want sinds de sushi van afgelopen zondag heb ik nog geen een keer echt trek gehad deze week en zat ik onwijs snel vol. Lekker was het in ieder geval wel! De combinatie van verse avocado en bacon is hemels.

Aankomende week wordt een flinke uitdaging voor ons wat betreft het eten! Zo ben ik drie dagen te vinden op de Vakantiebeurs waar vooral ook heel veel eten wordt geserveerd en ga ik dinsdagavond weer gezellig happen met mijn foodie-vriendinnetjes! Woensdag en zaterdag eet ik alleen en ik weet nu al dat ik zaterdag lekker voor truffelrisotto met paddenstoelen ga. Verder kijk ik gewoon hoe het gaat. Ik ben van plan om zo veel mogelijk de koolhydraten te laten staan waar het kan, maar als het niet mogelijk is: jammer dan.

Hoe gaat het met jullie gezonde voornemens tot nu toe?

Join the Conversation

 1. Marjoleine says:

  Oeh al het eten ziet er weer super lekker uit, yum sushi! :)

 2. Sabrina says:

  Ah wat jammer van de sushi zeg!

 3. Ai d’as balen! Slechte sushi kan je inderdaad wel tijdje klaar-met-sushi maken :S. Ziet er evengoed uit als een gezond weekje ook al voelde je je niet zo lekker. Benieuwd naar je Aziatische Kipdrumsticks :)

 4. Eline says:

  Mijn gezonde voornemens gaan prima, nog niks in mijn mond gestopt waar ik niet 100% achter stond!

  1. Sabine Author says:

   Wat goed van je!

 5. Simone says:

  Balen zeg , die sushi. Ben er ook eens enorm ziek van geworden, en heb toen nog contact opgenomen met het restaurant maar werd echt niet serieus genomen! Verder heb je wel heerlijk gegeten, heb echt NU zin in wraps én in bacon!

 6. Roxanne says:

  Jammer dat je ziek werd na de sushi :(
  Aziatische drumsticks zien er heerlijk uit, en super dat jullie helemaal niet zo enorm gezondigd hebben op cheatdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close