Viv’s Eetoverzicht #50-2020

Zo. Ik heb deze week een bómvol eetoverzicht voor jullie met niet 7, maar 17 foto’s. Het was eigenlijk gewoon al kerst bij ons. Want met drie héle lekkere en bijzondere diners, waarvan er eentje compleet onverwachts kwam, was het wel een aardig food-feestje de afgelopen week. Buiten deze drie diners om kookte ik de rest van de week natuurlijk wel gewoon. Ik maakte een favoriet gerecht met gnocchi, en haalde weer eens zuurkool in huis. Want met dat koude weer was dat meer dan welkom. Voor de rest maakte ik nog een gerecht van Sabine met een kleine twist en de afgelopen twee dagen hoefde ik bijzonder weinig te doen…

Eetoverzicht Vivian wk50 1

Eetoverzicht Vivian wk50 2

Zondag

Wij kregen vorige week de uitnodiging om bij vrienden te komen eten op zondagavond. Ik was erg benieuwd wat er gekookt zou worden maar wat hadden ze geregeld: een kok in huis. Van ons toch wel favoriete restaurant hier in Deventer; Jackies. Een hele leuke verrassing en hártstikke lekker. We hoefden niets te doen. Namen plaats aan tafel die door Jackies werd gedekt, en kregen vier gangen geserveerd. De tweede en laatste zie je hierboven (tja, als je gezellig zit te eten met elkaar schieten die foto’s er wel eens bij in). Zalm met een sesamtopping en asperge, en na aten we een tarte tatin met vanille-ijs.

Eetoverzicht Vivian wk50 3

Maandag

Ik deed maandagavond de boodschappen en ging daarna gelijk aan de slag met het gerecht waar ik zo’n zin in had. Gebakken gnocchi met mozzarella, groene pesto, cherrytomaatjes, rucola en balsamicoazijn.

Eetoverzicht Vivian wk50 4

Eetoverzicht Vivian wk50 5 e1607864408520

Dit werd dinsdag bij mij bezorgd, een pakket van Qalkoen. Ik schoof het in de koelkast want ik zou het vrijdag gaan bereiden.

Eetoverzicht Vivian wk50 6

Dinsdag

En dit aten we dinsdag. Een heerlijk bordje old skool zuurkool. Ik was de spekjes vergeten. Moet nog even een beetje in de stamppot-flow komen denk ik maar zo was het ook heel lekker. Rookworst en ketchup mogen hierbij niet ontbreken vind ik.

Eetoverzicht Vivian wk50 7

Woensdag

We aten woensdag een heel makkelijk en snel gerecht. Op woensdag heb ik meestal niet zoveel tijd om te koken dus ik flans wat in elkaar, of Tobias duikt de keuken in om wat uitgebreider te koken. Het is maar net hoe het uitkomt maar afgelopen woensdag maakte ik een couscous met gegrilde groenten, witte kaas, hummus en citroenrasp.

Eetoverzicht Vivian wk50 8

Donderdag

Ik maakte ooit eens dit recept van Sabine. En dat was hartstikke lekker smaakvol. Ik had er wel weer eens zin in dus maakte het weer, maar in plaats van de gehaktballetjes, bakte ik er een moot zalm bij. Heel erg lekker, maar ook een enorme vuller (lekker met avocado en zalm maar dat zijn behoorlijk wat vetten). Gezonde hap in ieder geval.

Eetoverzicht Vivian wk50 9

Eetoverzicht Vivian wk50 10

Eetoverzicht Vivian wk50 11

Eetoverzicht Vivian wk50 12

Vrijdag

Vrijdag voelde al echt als kerst. Ik ben namelijk aan de slag gegaan met het bereiden van de qalkoen die ik dinsdag heb ontvangen. Ik heb deze gekregen omdat we graag wat aandacht willen geven aan dit mooie initiatief. Door een qalkoen te kopen heb je niet alleen een ontzettend lekker kerstdiner, maar steun je ook de vier grootste kinderziekenhuizen. Lees er op de site meer over: qalkoen.nl

Met de kalkoen moet je op tijd beginnen. Je laat hem eerst op kamertemperatuur komen, vervolgens gaat hij met temperatuurmeter de oven in voor een bepaalde tijd. En daarna kwast je hem in met het vet wat eruit is gekomen, om de 20 minuten even doen en een paar keer herhalen. Het resultaat mocht er zijn, het was hartstikke lekker. Alleen zo’n kalkoen aansnijden is ook nog een klusje hoor, hebben we YouTube even bijgepakt ;-)

Verder krijg je, afhankelijk van welk pakket je kiest, er verschillende bijgerechten bij. Een heerlijke aardappelgratin, rode kool, stoofpeertjes en cranberrysaus. Wil je alleen een kalkoen bestellen? Kan ook gewoon. Voor 18 december doen in ieder geval!

Eetoverzicht Vivian wk50 13

O ja. We aten ook nog een toetje. Ik deed niet ingewikkeld en ik wist dat sorbetijs bij mijn vriendinnen geliefd is dus ik haalde de mango- en citroenvariant. Ik ben (ook) gek op zoet roomijs. Dus haalde Pecan Karamel Vanille (wanneer komt Stroopwafelfeest weer terug HERTOG?!). Aangevuld met aardbeien en een bus slagroom. A.k.a. design your own toetje.

Eetoverzicht Vivian wk50 14

Eetoverzicht Vivian wk50 15

Eetoverzicht Vivian wk50 16

Eetoverzicht Vivian wk50 17

Zaterdag

Och jongens. Dit was heer-lijk. Én een hele grote verrassing want dit mooie diner heb ik gekregen van mijn collega’s. Mijn kerstpakket (goed idee van ze hè?). Gisteren stond namelijk één van mijn collega’s bij mij op de stoep met een pakket van Jaimie van Heije. Bij chef Jaimie en zijn team is momenteel een take-away menu te bestellen. Op verschillende plekken in Nederland kun je dat dan ophalen en gisteren waren ze dus in Deventer. Anyhow, het was heerlijk. En nee, dit was natuurlijk geen samenwerking want ik heb dit gekregen van mijn collega’s van Studio Kern (OMF doe ik erbij op mijn vrije vrijdag, maar dat wisten jullie natuurlijk allang ;-). Maar ik wil het wel graag even met jullie delen want ik vind het heel tof wat ze bij Jaimie doen.

We aten:

  • Een brioche met makreel & sambal, aubergine met miso en sesam en een krieltje met mierikswortel.
  • Een romige bisque met geroosterde puntpaprika
  • Gebraden kip met geroosterde aardpeer en umamisaus
  • Cheesecake met passievrucht, vanille en mango

Dikke aanrader.

Vanavond krijg ik weer een paar eters, dat combineren we met een overleg voor de Barbellclub. Er staat een slowcooker aan met pulled pork. Voor de rest van de week heb ik misschien nog wel genoeg in huis, ik heb in ieder geval wat dingen ingeslagen bij de Appie de afgelopen week want er waren fijne decemberacties (2e gratisch).

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close