Viv’s Eetoverzicht week 04/2018

Iedere keer als ik mijn eetoverzicht maak is het altijd wel weer even leuk om te zien wat ik de afgelopen week nou eigenlijk gegeten heb. En of dat allemaal ook zo lekker was als dat ik van tevoren had bedacht.. Nou, deze week was er eentje waar zo ongeveer alles wat ik at héél lekker was. Het begon vorige week zondag ongelofelijk goed met een heerlijke tortellini én pavlova na (ja. ja. misselijk.), en gisteren at ik ook weer een van mijn favoriete gerechten. De rest van de week was aardig gezond, en bovendien pakten een paar recepten goed uit, of in ieder geval een deel daarvan, en dat zorgt er weer voor dat ik zoiets de komende tijd zal herhalen maar wellicht net op een andere manier.

Foto 21 01 18 18 04 07

Foto 21 01 18 18 55 38

Zondag

Dit. was. goddelijk. We aten zondag bij vrienden en die besloten niet zelf te koken maar lekker te bestellen. En oh jongens, als ik in die stad zou wonen zou het niet goed gaan geloof ik, dit was zó lekker! De mannen bestelden pizza, wij dames bestelden tortellini. Ik at een tortellini gevuld met gorgonzola – sterke kaas, komt u maar – en bolognese saus. Niets meer, niets minder: perfect. Ik verzorgde het dessert en had daarvoor eerder die dag een pavlova gebakken. Gevuld met slagroom/mascarpone en vers fruit.

Foto 22 01 18 19 45 54

Maandag

’s Ochtends heb ik de slowcooker aangezet met kippenpoten in o.a. ketjap. Daarbij maakte ik nog wat zoete aardappelblokjes en paprika uit de oven + wat quinoa.

Foto 23 01 18 19 45 58

Dinsdag

Manlief had al gegeten dus ik maakte voor mezelf een salade van o.a. gerookte kip, witlof, peer en blauwe kaas.

Foto 24 01 18 19 25 39

Woensdag

Zilvervliesrijst met chiligarnalen en tomaatjes met daarbij een salade van ijsbergsla, groene paprika en avocado.

Foto 25 01 18 20 47 46

Donderdag

Dit ziet er minder lekker uit dan dat het was. En het lijkt op boerenkool. Het is: broccolicouscous met bacon en tomaat + gemarineerde kippendijen en avocado. Groot succes die broccolicouscous, maak ik snel nog een keer maar dan met wat anders.

Foto 26 01 18 17 23 55

Vrijdag

Ik kookte donderdag voor minstens 3 personen en aangezien Tobias er vrijdagavond niet was, was dat derde bordje voor mij. Kwam ideaal uit omdat ik die dag erg druk was en ik ’s avonds de trein naar Breda pakte.

Foto 27 01 18 17 43 03

Zaterdag

Ik was gisteren in Rotterdam en zou vanuit daar de trein weer terug pakken naar Deventer. Onderweg naar het station kwam ik de Poké Bowl shop tegen en nou wil het toevállig zo zijn dat ik GEK ben op poké bowls. Hop, naar binnen en de lekkerste combinatie uitgezocht. Voor avondeten hoefde ik thuis niet meer te zorgen, dit was heerlijk!

Waarschijnlijk maak ik vandaag een gerechtje met courgetti maar het kan ook zomaar een bord risotto worden. We zien wel even waar we zin in hebben.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Amanda says:

    Die brocolli couscous hoe heb je die gemaakt?

    1. Vivian Author says:

      Heel simpel, in stukken hakken en tot couscous malen in de foodprocessor en vervolgens opbakken in een hapjespan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close