Viv’s Eetoverzicht #5-2021

Ja goedemiddag! We hebben weer een nieuw eetoverzicht voor je! En die was weer lekker georganiseerd want ik maakte vorige week zondag al een planning voor onze eetweek, en hoefde maandagavond alleen nog maar in huis te halen wat we misten. En dat was helemaal niet zoveel, best wel ideaal. Vervolgens hebben we gewoon per dag gekeken waar we zin in hadden en maar dat liep deze keer eigenlijk precies volgens plan, alleen donderdag liep het even anders. Ik was nog lang druk met werk en had ábsoluut geen zin meer om te koken. Tobias had er ook weinig trek in dus we besloten wat makkelijks te halen. Verder had ik bedacht om vrijdag nog wat te maken voor OMF maar mijn dag liep (wederom) niet zoals verwacht dus het was maar goed dat ik daar nog geen boodschappen voor had gedaan. Er is de afgelopen week dus even helemaal geen OMF-gerecht gemaakt. Gisteravond sloten we de week af met een favoriet van Tobias, en dat was lekker maar mán wat zaten we er vol van.

Eetoverzicht Vivian week5 1

Zondag

Ik kookte de afgelopen week helemaal niet voor OMF, het lukte even niet vanwege allerlei andere plannen en te regelen dingen. Maar, ik had zondag nog een bordje over van het gerecht dat ik eerder maakte en dat was eigenlijk wel relaxed. Binnenkort komt het online, maar bij mij viel dit gnocchi gerecht goed in de smaak :-)

Eetoverzicht Vivian week5 2

Maandag

Misschien hebben jullie het op mijn Instagram voorbij zien komen, maar ik maakte vorige week een enorme carrot cake. Een variant op de oldskool carrot cake die we kennen en daar had ik nog wat wortel julienne van over. Niet veel, maar wel net genoeg voor een bowl. Ik zag het in onze koelkast liggen maandag en wild dat eerst opmaken. Samen met mango, avocado, komkommer, edamame en gebakken ui maakte ik er een bowl van. Met zilvervliestrijst en een mix aan sausjes; sesamolie/chilisaus en sojasaus.

Eetoverzicht Vivian week5 3

Dinsdag

Ik vind dit wel een echte aanrader. Ik maakte zelf ooit eens een couscous-gerecht met gegrilde groenten erdoor. En verder witte kaas en wat peper, zout en olijfolie. En citroen, dat doe ik er ook altijd wel doorheen. Maar een tijdje geleden kwam ik een recept hiervoor tegen in de app van de Appie, en eigenlijk verschilde dat dus bijna niet van wat ik zelf wel eens maak. Alleen 1 ding; ze voegden er ook nog een flinke eetlepel pittige humus aan toe. En dat is een heerlijke vondst, want het gerecht wordt er nog smaakvoller door.

Eetoverzicht Vivian week5 4

Woensdag

Ik kookte woensdag niet, maar at bij een vriendin. Zij maakte een recept dat ze laatst voor het eerst at, en wat goed bevallen was. Het is een rijst met kruiden, feta, gegrilde paprika en amandelen. O, en peterselie.

 

Eetoverzicht Vivian week5 5

Donderdag

Ja, zin om te koken had ik dus niet. En zin in een pizza had ik best wel. Net als Tobias dus we besloten even lekker makkelijk te doen. De platte varianten van Dr. Oetker zijn bij mij favoriet.

Eetoverzicht Vivian week5 6

Vrijdag

Oeps, een beetje bewogen maar je ziet nog net dat het nasi is. Met een gebakken eitje erdoor, met satésaus erbij en komkommer. En uiteraard een lading gebakken uitjes bovenop.

Eetoverzicht Vivian week5 7

Zaterdag

We hadden nog genoeg nasi over voor een tweede keer, maar toen ik liet vallen dat we ook alles in huis hadden voor deze lasagne, toen was het snel besloten. Dit wilde Tobias heel graag eten dus zo gezegd zo gedaan. Al heb ik niet gekookt, Tobias heeft het zelf in elkaar staan draaien en het was heerlijk. Maar zó veel te veel gegeten allebei.. Hebben we de rest van de avond van bij moeten komen ;-)

Voor vandaag staat de tweede keer nasi op de planning, daar hebben we echt nog genoeg van en restjes werk ik het liefst altijd zo snel mogelijk weg. Voor de rest van de week heb ik al een uitgebreide planning gemaakt dus ik hoef alleen nog even boodschappen te doen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close