Week van OMF #5-2021

Goedemorgen allemaal! Want start de week voor een groot deel van ons anders hè? Sowieso in een witte wereld maar de basisscholen en kinderopvang gaan natuurlijk ook weer open, wat een opluchting en wat fijn voor de kindjes! Ik ben zo blij dat het er nu naar uit ziet dat Vic begin maart gewoon naar school kan, hij kijkt er namelijk zó naar uit en het had me echt vreselijk geleken om hem te moeten teleurstellen. Maar goed, zo ver zijn we natuurlijk nog niet. Laten we eerst eens kijken naar afgelopen week. Die bestond voor mij vooral uit koken, koken en nog eens koken. ZESTIEN(!) gerechten gingen er op de foto afgelopen week, allemaal voor Ohmyfoodness, de agenda en het nieuwe boek. Gekkenhuis en ik was dan ook best wel gesloopt aan het einde van de week. Verder had ik een digitale meeting met mijn collega-foodies en had ik een afspraak bij de huisarts.

Maandag

Mijn week begon al direct in de keuken. Tijdens een kookdag kook ik 4-8 gerechten en ik ben dan ook altijd met meerdere gerechten tegelijk bezig. Negen van de tien keer staan beide ovens aan en staat de kookplaat vol.

En vervolgens ook mijn afwaskeuken haha. Gelukkig heb ik een vaatwassertje!

Ik kreeg mooie foodpost van Sorgh & Hoop. Deze authentieke Surinaamse boemboes bevatten geen gekke ingrediënten en zijn sinds kort bij Jumbo (niet alle vestigingen, wel online!) te koop. Ik ga ze gauw proberen maar wil jullie alvast even doorverwijzen naar de website voor meer informatie over dit mooie product en de prachtige missie erachter.

Aan het eind van de middag moest ik weer langs de fysio, nog steeds geen verbetering in mijn knie helaas. Het lijkt erop alsof mijn knieband (+ evt. meniscus) is gescheurd maar tegenwoordig sturen je ze niet zo gauw meer door naar de orthopeed. Super irritant.

‘s Avonds was het weer tijd om aan de studie te gaan. Over een paar weken is mijn eerste examen al, waaah.

Dinsdag

Ik stond dinsdagochtend weer in de keuken maar aan het begin van de middag zat ik achter de pc voor een digitale meeting met mijn mede foodies en agency. Was gezellig om elkaar weer eens te spreken en te zien.

Ik kreeg een wel heel bijzonder pakketje thuisgestuurd. Fumado Club stuurde mij namelijk een box met echte, authentieke Portugese worst. Zó tof en lekker. Fumado Club is opgericht door Luíz vanuit een passie voor traditionele gerookte en gepekeld Portugees vlees. De website is nog een beetje onder constructie maar je kunt hun Instagrampagina vast volgen. Je kunt namelijk een box met deze vleessoorten bestellen en thuis laten bezorgen. Het wordt verstuurd vanuit Portugal dus het duurt even voordat je het in huis hebt. Wij kregen vier soorten vlees: presunto, paio, chouriço en farinheira, allemaal van het zwarte iberico varken. Te gek echt.

Woensdag

Woensdag voelde een beetje als een feestdag, mijn spiraaltje ging er namelijk uit. Niet omdat we nog een kinderwens hebben (in tegendeel zelfs) maar wel omdat mijn lijf en geest compleet van slag zijn sinds ik dat ding heb. Eruit dus en ik voelde me direct véél beter.

Nog nooit zo blij geweest om bij de huisarts te zijn haha.

Werd ik ook nog eens verrast met een mooi boeket van Lowlander Beer waarin allemaal groenten verstopt zaten.

Voor Valentijnsdag kun je het Botanical Bouquet bestellen bij Lowlander Beer. Je krijgt dan het boeket met daarin ingrediënten voor een lekkere salade, twee flesjes bier en twee leuke glazen.

Terwijl Cody in bed lag en Vic lekker tv aan het kijken was, ging ik maar weer even aan het werk.

Ondertussen kwam het boek binnen voor mijn tweede studievak. Zijn ook wel echt leuke pakketjes tegenwoordig hoor, haha.

Waarom met je speelgoed spelen als je ook de plastic bakjes van mama kunt pakken.

Woensdagavond maar weer aan de studie! Ik heb er nog steeds nul spijt van dat ik deze keuze heb gemaakt.

Donderdag

De donderdag startte weer in de keuken. Er stonden 8 gerechten op de planning en ik kan je vertellen: dat is een hele flinke klus als ze ook nog allemaal gefotografeerd moeten worden. maar het is gelukt!

Mijn werkdag was zo vol dat ik verder nauwelijks foto’s maakte. ‘s Avonds plofte ik lekker op de bank en keek ik een nieuw programma op Npo2 met Erik Scherder (fantastische man en psycholoog). Hij doet experimenten waarin hij test of de tegeltjeswijsheden kloppen. Deze aflevering ging over Gedeelde smart is halve smart en eenzaamheid. Mega interessant en voor mij min of meer verplichte kost gezien mijn studie vind ik.

Vrijdag

Ik startte de vrijdag heel even op kantoor omdat ik een pakket moest versturen, maar daarna ging ik gauw weer naar huis.

Daar moest ik nog even aan de slag met een campagne die een hele strakke deadline had.

De rest van de dag besteedde ik aan leren, daar heb ik geen foto’s van gemaakt.

Weekend

De kindjes hadden een zeer luie zaterdag, zelfs Vic sliep een paar uur overdag – dat doet hij normaal nooit meer. Ik ging dus lekker diamond painten, daar heb ik tegenwoordig niet zoveel tijd meer voor maar als het dan kan vind ik het héérlijk.

En uiteraard hebben we gisteren lekker buiten gespeeld in de sneeuw. Althans, Vic dan want voor Cody was het toch echt te koud en waaide het te hard. Wat heerlijk dat we kunnen genieten van zulk weer in deze tijd maar dat we ook een warm huisje hebben waar we dan weer kunnen opwarmen.

Deze week doe ik het even iets rustiger aan wat betreft het koken. Dat wil zeggen: er staan 8 gerechten op de planning i.p.v. zestien haha. Een stuk beter te behappen! Morgenmiddag heb ik twee digitale meetings waar ik wel eventjes zoet mee ben en ik spendeer best wel veel tijd achter de pc om dingen uit te denken, in te plannen en uit te werken. Even een beetje op adem komen dus.

Fijne week! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close