Week van OMF #17

Het was me het weekje wel zeg, foei. Ik moet zeggen dat ik blij ben als straks die weken met alle feestdagen weer voorbij zijn. Ik snap dat het voor de meeste mensen heerlijk is, zo’n extra vrije dag in het midden van de week maar ik word er alleen maar onrustig van. Ik kan ervoor kiezen om gewoon te werken op zo’n dag, maar voor Tim is dat ook niet echt gezellig. Resultaat? Al het werk dat ik normaal in vijf dagen doe, nu in vier doen. En de komende weken houdt dit nog wel even zo aan. Bevrijdingsdag (mijn verjaardag!), Pinksteren.. Van mij mag het wel juni zijn. Lekker normaal, werkweken van vijf dagen haha. Die lentekriebels waar ik het laatst over had zijn er overigens nog steeds, ik heb weer flink wat in huis gedaan. Een volle Week van OMF weer deze keer. Hurray!

foto1

Wat een plaatje zo op mijn aanrecht he! Mintgroen is toch wel echt een van mijn favoriete kleuren hoor. De waterkoker is van SMEG, het koffiezetapparaat van SENSEO.

foto2

Fotostudio’s zijn overrated. Dit is hoe ik altijd foto’s maak, haha. Op de grond naast de eettafel met een stuk vinyl als ‘houten’ondergrond en, wanneer nodig, een reflectiescherm. Werkt prima.

foto3

Terwijl het buiten regende maakte ik binnen zomerse foto’s.

foto4

Mijn eettafel (hier werk ik aan) wil je niet zien op doordeweekse dagen. Foei.

foto5

FOODPOST! Koopmans komt met een yoghurtcake waar je geen boter voor hoeft te gebruiken. Heb hem nog niet geprobeerd maar ben best benieuwd.

foto6

Dit vind ik ZO dom. Iets heel kleins bestellen en het dan in zo’n megadoos opgestuurd krijgen.

foto7

De inhoud was dan wel weer heel tof. Ik aas al maanden op deze ring maar iedere keer was hij niet op voorraad. Zodra De Bijenkorf hem had zat hij in mijn digitale winkelmandje. Ik vind ‘em zo tof. Van KENZO dus.

foto8

Ik zei toch dat ik die lentekriebels nog steeds had? Ik bestelde zelfklevende folie om de vensterbank mee op te fleuren. Werd ook wel een keer tijd nu we hier alweer twee jaar wonen. Kucht.

foto9

foto10

Voor… echt zo’n typische huurvensterbank. Of nouja, gewoon niet zo mooi en passend bij de rest van ons huis.

foto12

foto11

TADAAA véél beter. Ik vond mezelf echt even zo’n DIY vrouw. Perfect strak geplakt en de naden zijn niet eens te zien. Wohooo.

foto13

YES. Je begrijpt dat ik hier de hele week naar heb gekeken?

foto14

Het boksen bij Tobias was ook weer fantastisch. Maar echt hoor, echt heel fijn. Maar mijn handen zijn zo gevoelig! Mijn volledige knokkel was opgezwollen en dat bleef drie dagen zo. Oops. Verder word ik wel blij van dat boksen hoor.

foto15

KONINGSDAAAG! En we hadden niets op de planning, heerlijk vond ik het. Woensdag was voor ons echt een extra zondag, helemaal niet verkeerd. Tim ging (na zijn training) langs de Appie om oranjetompoucen te halen maar die waren op. De beste meneer van de wereld kwam thuis met Tony’s. VEEL BETER!

foto16

Ik vond al een poosje dat ik de wc moest aanpakken, wat gezelliger moest maken. Want tja, je komt er best vaak op een dag. Eigenlijk wil ik de muur een kleurtje geven maar om dat in een huurhuis te doen, meh. Daarom pimpte ik het plankje een beetje wat op de wc hangt. Met een plant (hopelijk blijft hij het doen, er is geen daglicht op de wc haha), een papyrus uit Egypte en wat andere dingetjes. Al een heel verschil zo.

foto17

POOFertjes voor de lunch!

foto18

En voor de rest: lekker niets doen. Een boek lezen, dat is alweer wéken geleden dat ik dat voor het laatst deed.

foto19

En dit was ook interessant. Wel lekker overigens, heel fris.

foto20

Donderdag gewoon weer over tot de orde van de dag. Een dag video’s opnemen .En dat ziet er zo uit: joggingbroek, nette bovenkleding, make-up en haar gedaan, zendertje van de microfoon in de zak.

foto21

YAAAAAS, mijn nieuwe Victoria’s Secret sportleggings zijn binnen. Ik kocht er één in New York afgelopen december en het is serieus de meest fijne sportlegging ooit, dus ik besloot er gewoon twee bij te bestellen.

foto22

Filming filming filming.

foto23

Foodpost! Nog een nieuw kookboek: Nanban, met recepten uit Japan. Zo benieuwd naar! Review gewenst? Let me know! Ik kom wel om in de nieuwe kookboeken de afgelopen weken. Zóveel.

foto24

Ahw yes, chocoladefudgetaart 2.0. Het recept komt aankomende donderdag online, op mijn birthdaaaay.

foto25

Ik kocht van de week Pioentulpen. Nog nooit van gehoord maar aangezien pioenrozen mijn favoriete bloemen zijn en tulpen nu in het seizoen zijn, verwachtte ik er wel wat van. En woaaah, wat zijn ze mooi!

foto26

En nóg een boek. Deze werd helemaal vanuit België ’s avonds laat bezorgd.

foto27

Vrijdag was een flinke dag met meetings en een boekpresentatie. De hele dag spendeerde ik bij Café-Restaurant De Plantage in Amsterdam met mijn foodievriendinnetjes Brenda, Philippine, Francesca en Monique. Pauline was helaas ziek, meh. Wel leuk hoor, meetings met z’n allen!

foto28

En natuurlijk werd er geluncht. De ravioli viel in de smaak bij ons aan tafel, alleen Monique koos voor iets anders haha. Ik had ravioli met wildzwijnragout, salieboter en Parmezaan. Zo lekker.

foto29

Na alle meetings reden we om 16.00 uur richting Utrecht voor de boekpresentatie van Philippine bij Restaurant Dengh. Kijk nou hoe tof deze tafel is!! Alexandra (jeweetwel, de beste foodstylist van Nederland?) heeft de tafel aangekleed. Love it.

foto30

Aaaah, zo vrolijk! Het boek (Jam & Zuur) is ook ZO gaaf geworden. Ik vertel er binnenkort meer over.

foto31

Nomnomnom. In 6 gangen maakten we kennis met de recepten uit Philippine haar boek.

foto32

Af en toe moet ik mezelf eraan herinneren dat ik vaker iets met m’n haar wil doen, maar zaterdagochtend frommelde ik weer wat. Simpel, maar ziet er wel gezellig uit. Ik zal nooit een haarkunstenaar worden.

foto33

‘Helaas’ moest er dit weekend gewerkt worden. In verband met alle vrije dagen/feestdagen krijg ik mijn werk op normale werkdagen niet allemaal gedaan dus in het weekend moet ik gewoon even aan de slag. Normaliter werk ik thuis altijd met mijn iMac maar ik vind het zo af en toe ook wel heel fijn om met de MacBook aan de eettafel te zitten.

foto34

Over eettafels gesproken: die moest gedekt worden! Ken en Annemie kwamen eten.

foto35

Even hoor, hoe verschrikkelijk sexy zijn onze mannen? Ik heb hun hoofden eraf geknipt want ze waarderen het vast niet als ik ze op OMF plemp (haha), maar kijk KIJK! Ze hebben samen uren in de keuken gestaan om het avondeten in elkaar te draaien. Zo fijn en lekker. Gisteren heb je al kunnen zien wat we hebben gegeten.

foto36

Restjes afwas wegwerken op de zondagochtend. Mijn dag gisteren was niet zo boeiend dus dit is de enige foto die ik heb gemaakt. We hebben het huis schoongemaakt, ik moest nog een video filmen voor een campagne en heb de rest van de middag gewerkt of op de bank gehangen.

Aankomende week wordt weer heerlijk rommelig. Eigenlijk zijn er maar drie gewone werkdagen en daar hoop ik hard gebruik van te maken. Ik heb veel video’s om te filmen dus het zou fijn zijn als het weer zou meewerken. Donderdag ben ik jarig (ik vier het later) en vrijdag is Tim vrij dus van hard werken komt dan vaak niet zoveel terecht. Donderdag én vrijdag ga ik uit eten en zondag gaan we naar Ahoy voor een UFC evenement. Veel te doen maar wel zin in deze week!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Daniëlle says:

  Jouw vensterbanken zijn echt supertof geworden! Kan mij voorstellen dat je er inderdaad de rest van de week naar hebt gekeken.

 2. MARIJKE says:

  Wat heb je die zomerse foto mooi gemaakt zeg! En trouwens, die vensterbank is wel heeeeel mooi geworden. Knap gedaan!

 3. Margot says:

  Wat is je vensterbank mooi geworden! Goed idee!

 4. Birgit says:

  Die vensterbank ziet er lekker strak uit zo! Gelukkig pasten die van ons al perfect bij onze inrichting.
  Hoezo zou je de muren van de wc in een huurhuis niet doen? Je maakt het hele huis toch naar wens door te schilderen en te behangen, dan kun je de wcmuren toch ook doen. Ik ergerde me aan onze saaie witte muren op de wc, dus heb ik ze zilver gemaakt. Mooi schapje erbij, aquakleurige accessoires en het lijkt super mooi in combinatie met de zwarte vloertegels en wit-grijze muurtegels.
  Naar het recept van de fudgetaart ben ik heel benieuwd!

 5. Marina says:

  Jaaa en recensie over een Japans kookboek! Ben er nu en zou graag de kneepjes van de keuken leren, maar helaas nog geen workshop ontdekt waar Engels wordt gesproken…

 6. Erica says:

  Ik herken je “trouble” met huurwoningen, wij hebben ook een huurwoning een nieuwbouw woning dus investeren voor de woningbouw moesten we sowieso.. nieuwe schutting.. tegels in de tuin enzovoorts.. maar uiteindelijk wil je toch je eigen plekje creëren. Maar die venster bank heb je echt super gaaf opgeknapt zeg ^_^. De boeken van harry potter staan nog op mijn to read list ik heb laatst alle films weer gezien blijft zo leuk ^_^

 7. Kelly says:

  Die chocolatefudgetaart ziet er echt hemels uit!

 8. Sacha says:

  Grappig dat jij de messen naar buiten toe dekt! Nog nooit eerder gezien en krijg enorm de behoefte ze ‘goed’ te leggen. Misschien toch lichtelijk OCD trekje haha..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close