Week van OMF #40-2017

Deze week is een ietwat vreemde Week van OMF geworden. Zoals jullie inmiddels wel hebben gemerkt zijn Vivian en ik voor OMF in het buitenland. We zijn een paar dagen in IJsland geweest en inmiddels zitten we in het altijd fantastische New York. Omdat ik de afgelopen dagen iedere dag aan het vloggen ben, heb ik tussendoor niet heel veel telefoonfoto’s gemaakt. De vlogs komen vanaf aankomende donderdag online op mijn YouTube-kanaal (vrijdag en dinsdag ook gewoon hier op de blog) dus vandaag deel ik in dit stuk alleen wat highlights van de afgelopen week.

foto1 1

We hebben besloten dat Vic vanaf vorige week een extra dag naar de gastouder gaat. Voorheen ging hij altijd op donderdag en vrijdag, nu komt daar de maandag bij. Waarom? Omdat ik het simpel gewoon niet red met werk. De afgelopen weken heb ik iedere avond tot 22.00u gewerkt en allebei de weekenddagen. Aangezien ik het ook belangrijk vind om vrije tijd te hebben met Tim, was dit een noodzakelijke keuze. Het bleek direct een goede keus te zijn, het lukte me maandag om drie video’s te filmen. Waaronder eentje met deze hoeveelheid uien waardoor ik de dag huilend begon…

foto2 1

Halverwege de middag werden we gebeld met het goede nieuws dat we een huis hebben gekocht. Zoals je gisteren in Sab’s Eetoverzicht hebt gezien werd dit gevierd met sushi! Tim kocht vanuit zijn werk ook nog cheesecake. Erbij een glas rosé champagne. Want tja, ook al is het maandagavond – het is ons allereerste koophuis. Dat moet gevierd worden.

foto3 1

Eén van mijn favoriete ontbijtjes van de laatste tijd: Alpro Soya ‘yoghurt’ met granola, fruit en cacao nibs.

foto4 1

Ik deed even wat inkopen voor onze reis naar IJsland en New York. Ik was al even aan het snotteren en kon het natuurlijk niet veroorloven (alweer!) ziek te worden.

foto5 1

Dit kookboekje kwam binnen: Strooigoed! Naast recepten voor Sinterklaas staan er ook een aantal recepten in voor Kerst.

foto6 1

In de middag ging ik nog even bij mijn ouders langs met Vic. De mafkees.

foto7 1

Omdat ik woensdag rond 18.o0u de trein pakte naar Schiphol, besteedde ik de rest van de dag met mijn aapje.

foto8 1

En keek ik wat video’s/series tussendoor. Juist omdat ik zoveel had gewerkt de afgelopen weken, had ik mijn hele to-dolijst op dinsdagochtend af. Zo fijn.

foto9 1

Pas om 02.00u ’s nachts (IJslandse tijd, dus dat is 04.00u Nederlandse tijd) kwamen we aan bij ons appartement in Reykjavik. Deze bolide mocht onze auto zijn gedurende onze dagen daar. Dankjewel SunnyCars, wat een tóp auto was dit <3 Een goede auto in IJsland is onmisbaar hoor.

foto10 1

Ontbijten met een kaneelcroissant. ZO GOED.

foto11 1

Uiteraard werd er ingeslagen voor een IJslandse proefvideo…

foto12 1

En zochten we een uitzichtpunt op. Mooi <3

foto13 1

Het leuke in IJsland: OVERAL zie je Vikings. Niet in levende lijve uiteraard, maar een Viking Village, Viking restaurant, en zelfs op producten in de supermarkt. Dus.

foto14 1

Er was ook een Chuck Norris Grill…

foto15 1

En OVERAL in Reykjavik toffe streetart.

foto16 1

We belandden op donderdagavond in een klein barretje voor een biertje (hallo halve liter, foei) en een glas wijn (dag €14,50) omdat we moesten wachten tot het restaurant waar we wilden eten open ging. Uiteindelijk ging hij helemaal niet open overigens.

foto17 1

Vrijdag was het tijd om te gaan roadtrippen langs de bezienswaardigheden van IJsland. We kwamen er tijdens het rijden achter dat onze bolide wel erg chique was. Zodra ik mijn telefoon aansloot op het systeem kon ik vanaf het display de navigatie instellen, maar ook mijn berichten checken en spotify bedienen. NICE.

foto18 1

Tijdens het rijden (Viv reed het eerste stuk) kreeg ik een foto van de gastouder, alles ging goed met Vic. Gelúkkig. Ik mis mijn kleine (en grote trouwens ook) man best wel hoor. Een week weg zijn is wel lang!

foto19 1

Als je met je goede gedrag achter een waterval langs loopt omdat het kan, zie je er zo uit. Wat we vrijdag allemaal gezien/gedaan hebben kun je zien in de vlog later deze week!

foto20 1

Zaterdagochtend hadden we nog wat tijd in Reykjavik voordat we naar het vliegveld gingen. We ontbeten gruwelijk lekker met deze scone en frambozencroissant en reden daarna door naar een groot zwembadencomplex in de stad. Even ontspannen in de hottubs en thermal pools voordat we de drukte van New York gingen beleven.

foto21 1

Op het vliegveld van Keflavik gingen we even aan het werk.

foto22 1

HOE TOF IS DIT?! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen over de skyline van New York hoor. Maar aan komen vliegen lángs de skyline is wel echt gruwelijk. In de avond gingen we alleen nog even ergens eten, we waren best moe na de lange dag en 6u durende vlucht.

foto23 1

Gisteren hopten we op onze fietsen en gingen we samen met Tony van Brooklyn Bike Tours al fietsend (duh) door Brooklyn. Hele, héle leuke manier om de wijk te ontdekken, wat is Brooklyn GAAF. Deze post zit vol met superlatieven geloof ik, sorry.

foto24 1

Ook onwijs leuk om te zien is hoe Halloween leeft bij de Amerikanen. Bizar versierde huizen zagen we voorbij komen. Zoals deze…

foto25 1

foto26 1

En deze. OMG! Veel van deze poppen bewogen en maakten geluid. En dan stond de héle veranda van het huis vol he.

foto27 1

Tijdens de tour proefden we veel lekkers…

foto28 1

En hadden we de mazzel dat we met Tony na afloop van de originele tour ook nog langs de East River mochten rijden om van het PRACHTIGE (is ze weer…) uitzicht op de skyline te genieten. Uiteindelijk zaten we van 10.00 tot 18.00u op de fiets.

’s Avonds waren we vooral moe. We zijn even wat eten gaan halen en hebben daarna niet zoveel meer gedaan, op werken na. Het was een lange, vermoeiende dag maar absoluut een die ik niet had willen missen.

Komende week wordt hectisch, raar en ik hoop dat het me lukt om volgende week een Week van OMF online te zetten, maar ik kan niets beloven. Woensdagavond vliegen we terug uit New York en vanwege het tijdsverschil landen we pas op donderdagochtend 11.15u. Daarna moet ik direct door naar een afspraak/evenement van mijn agency voordat ik naar huis kan. Ik ben benieuwd hoe die dag gaat verlopen… Vrijdag ben ik thuis en zaterdag vlieg ik met gezin door naar Corfu voor een weekje vakantie! Oktober staat vrijwel volledig in het teken van reizen dus. Heerlijk weer eens.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. MARIJKE says:

  Wat een gave reizen zeg! Ik kan mij voorstellen dat een extra dagje opvang gewoon noodzakelijk is. Fijn dat het geregeld kon worden en jij je werk beter af krijgt. Fijn gevoel!

 2. Danella says:

  Lijkt me fantastisch om eens naar New York te gaan! Benieuwd naar de vlogs:).

 3. Margot says:

  Wat leuk om te zien al die huizen met Halloween deco!

 4. Britt says:

  Wat mooi allemaal! Zo leuk om te zien hoe veel uitbundiger ze daar Halloween vieren. Ik kan bovendien niet wachten op de vlog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close