Viv’s Eetoverzicht week 40/2017

ZO! Een gemengd eetoverzicht deze keer met maaltijden uit mijn eigen keuken, uit de IJslandse keuken (oké, niet heel erg IJslands, maar wel lekker) en nog net eentje uit NY. Klinkt wel heel decadent hè? Stiekem is het dat ook wel een beetje vind ik. Want voor OMF twee van zulke topbestemmingen mogen bezoeken voelt ook echt als een luxe. IJsland stond al lang best wel bovenaan mijn lijstje om te bezoeken en NY vind ik zo tof, dat ik heel graag voor een tweede keer kant die kant op zou vliegen. Nu doen Sab en ik het samen, in 1 week tijd. Binnenkort kun je alles lezen over wat we er aten in onze eetoverzichten en uiteraard komen ook de Travel- en City Guides die we ervan gaan maken snel online zodat je precies kunt zien waar je moet zijn. En waar niet. De Mexicaan bijvoorbeeld..

Voor nu mijn eetoverzicht, met een lekker mengelmoesje aan maaltijden!

Zondag

Tja.. hier ging op het laatste moment dus even iets fout. Ik had een salade gemaakt van spelt couscous (een uitprobeersel, kwam het tegen bij de Appie), tonijn, rode ui, paprika, zwarte olijven en zongedroogde tomaatjes. Vond het zelf op voorhand al als een lekkere combinatie klinken. Beetje jammer dat het potje zeezout brak waardoor de hele boel erin kletterde. Heb het grootste gedeelte eruit gehaald maar het mocht niet baten, superzout was het nog. Shit happens.

Maandag

Ik reed maandag vanuit mijn werk even door naar de Ikea in Zwolle en daarna deed ik nog boodschappen. Gevolg: ik was  om 20:45 pas thuis en je kunt je voorstellen dat ik dus megahonger had. Ik heb snel wat in elkaar gedraaid zodat ik snel kon eten. Een salade met radijsjes, avocado, zalm en komkommer.

Dinsdag

Ik herhaalde de tonijnfiesta van zondag maar dan op een andere manier; met pasta, citroenmayo en broccoli erbij. Was erg lekker en ik had zo’n enorme pan gemaakt, dat Tobias de volgende avond niet hoefde na te denken over het avondeten.

Woensdag

Want woensdag vertrok ik naar Schiphol, rond etenstijd. Voor mij en Sab maakte ik food to go: een wrap met zalm, wasabimayo, komkommer, spinazie, bosui en avocado. Daarbij nog een stuk quiche van spinazie, geitenkaas en amandelschaafsel (fotootje hiervan vergat ik te maken).

Donderdag

Dag 1 in IJsland en we wilden eigenlijk bij een Mexicaan gaan eten. Dit restaurant bleek gesloten ivm een nieuwe kaart die ze aan het voorbereiden waren dus we zochten op internet naar een goed alternatief. We belandden bij Burger Joint, een verstopt hamburgerzaakje achter een cocktailbar. We bestelden allebei (op aanraden van de ‘kok’) een kipburger met hele kipfilet en frietjes ernaast. Lekker!


Vrijdag

De Mexicaan dus. En die viel tegen. Ik denk dat het een combinatie was van de nieuwe kaart én nieuw personeel. We moesten lang wachten en het eten was niet waar we op hoopten. De quesadilla’s met kip waren wel erg lekker maar de aardappel was vooral veel aardappel.. En de Chocolate Cake met Chili was eigenlijk; een paar vlokken chocolade cake zónder chili. Jammer maar gelukkig aten we meer in Reykjavik dan alleen dit, o.a. ook IJslands Streetfood. In ons eetoverzicht lees je er meer over!

Zaterdag

In het vliegtuig naar NY aten we al een lekkere lunch (we hadden verwacht dat dit ons avondeten zou zijn) maar eenmaal in NY moesten we uiteraard nog even wat eten. We waren hongerig en gingen voor een hamburger en een kip sandwich die we deelden.

Na het eten zijn we nog even richting het mega drukke Times Square gelopen omdat we daar behoorlijk dichtbij zitten met ons appartement. Vandaag gaan we fietsen en hopelijk veel en lekker eten.

Fijne zondag!

Join the Conversation

  1. Britt says:

    Hahaha dat potje zout, klinkt als iets wat mij zou kunnen overkomen (is al eens gebeurd, oeps). Lekkere dingen zie ik voorbij komen!

    1. Haha ja is inderdaad ook echt weer iets voor mij ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close