Week van OMF #50

Ik was er al een beetje bang voor maar nu ik mijn zakelijke afspraken buiten de deur heb beperkt, geen evenementen meer bezoek en vooral thuis aan het buffelen ben in de keuken en achter de computer, maak ik niet zo heel veel boeiende foto’s meer. Ik twijfel of ik dit weekoverzicht wel door moet laten gaan tot aan mijn zwangerschapsverlof want hoe leuk is het om (vooral) foto’s te zien van foodpost en van werk thuis? Toch is Week van OMF iedere week weer een van de best gelezen artikelen dus blijkbaar vinden jullie het wel interessant om te zien wat ik zoal in een week doe. In ieder geval, de weken zullen vanaf nu veel van hetzelfde zijn. Vorige week begon ik met het koken voor januari en voor mijn zwangerschapsverlof. Het is mijn doel om voor het eind van aankomende week de content voor januari grotendeels klaar te hebben staan, dus nog even doorzetten. Verder deed ik een super schattige bestelling bij Tumbl ’n Dry, die sale is nooit goed, ontving ik véél pakketten, at ik taart en gaf ik een kookdemo tijdens de popup Foodhallen in Apeldoorn.

foto1

Maandagochtend stond ik al vroeg in de keuken. Nu de dagen zo kort zijn grijp ik ieder beetje licht in huis aan om te filmen of te fotograferen. Momenteel kan ik vaak rond 10.00/10.30 uur beginnen met filmen. Fotograferen lukt al wel iets eerder gelukkig. Voor die tijd werk ik achter de computer.

foto2

Hoe feestelijk ziet dit eruit! Ik maakte dit super leuke recept voor de Oud & Nieuwweek die op Eerste Kerstdag van start gaat. Nog even geduld dus.

foto3

Altijd gezellig (voel het sarcasme!): een bezoekje aan de huisarts. Zoals ik in mijn zwangerschapsupdate al vertelde laatst gaat het lichamelijk even ietsjes minder. Ik sliep al een week slecht en kreeg last van bekken en rug. Wilde even laten checken bij de huisarts of er geen blaas- en/of nierproblemen waren. Geen blaasontsteking en geen nierproblemen gelukkig, helaas wel ander minder goed nieuws hoorde ik uiteindelijk vrijdag maar dat zal ik as. zaterdag in de nieuwe zwangerschapsupdate vertellen.

foto4

Het voelt echt zo gek om al gerechten te koken voor maart. Het liefst wil ik alles al delen omdat ik er zo enthousiast van word, maar dat is niet verstandig.

foto5

Dinsdagochtend had ik een afspraak met Willemijn, mijn redacteur bij Nieuw Amsterdam. Tijd om bij te kletsen en de plannen te bespreken rondom de lancering van mijn tweede kookboek. Willemijn en ik eten altijd taart tijdens een afspraak. Vaste prik.

week_van_omf50-2016

Deze poes (tijger eerder, kijk hoe groot ‘ie is! – zijn koppie was twee keer zo groot als mijn hand, even ter illustratie) hield mij gezellig gezelschap op de bank.

foto7

Eenmaal thuis lag er foodpost op me te wachten. Alhoewel foodpost, Ik gok zo dat ik dit beter niet kan opeten. Blij word ik er echter wel van. Ik vind dit misschien nog wel meer verwennerij dan lekker eten.

foto8

Afgelopen week heb ik ook weer braaf getraind. Dinsdag stond CrossFit op de planning. Voor training nog even languit op de bank. Senna besloot direct even te checken of alles nog in orde was met de baby boy.

foto9

Woensdag stond ik in de keuken om video’s op te nemen. Experimentje met wafels in de oven en om de juiste baktijd te bepalen bleef ik voor de oven zitten. Je moet er wat voor over hebben!

foto10

De post- en pakketbezorgers hebben het druk gehad afgelopen week. Niet alles was foodpost hoor, we hebben ook een hoop kerstcadeaus besteld die allemaal bezorgd werden, haha. Dit kwam allemaal op één dag (met uitzondering van de Bosch machine) binnen. Pff.

foto11

Nog meer ‘food’post. Wat bijzonder dat ik dit ineens krijgt, haha. Voor reviews over dit soort producten zul je toch op een beautyblog moeten zijn.

foto12

Dit zijn toch wel echt de dingen waar ik blij van word hoor. Bij Chocstar kun je speciaal voor de kerstdagen een kerst-chocoladeboom versieren en versturen. Omdat eigenaresse Annefrid had gehoord dat ik, net als zij trouwens!, in verwacht ben maakte ze een kerstboom speciaal voor de kleine man. Zo lief!

foto13

HALLO JUMBO. De koelkast ligt weer voel met versproducten hoor, foei.

foto14

Woensdagavond gingen Tim en ik naar een informatieavond voor zwangeren. Deze wordt iedere maand georganiseerd en is bedoelt voor vrouwen die om en nabij de 30 weken zwanger zijn (omg, dat komt steeds dichterbij). De verloskundige vertelde alles wat je zou moeten weten over bevallen (met handige tips), maar ook de kraamzorg en iemand van het consultatiebureau was aanwezig. Vond het erg nuttig! Hoewel je alle informatie natuurlijk ook op internet kunt vinden vond ik het erg fijn om bij zo’n eerste zwangerschap alle informatie op één avond van de specialisten te horen.

foto22

Zoals ik gisteren in het eetoverzicht al zei lunch ik nu ook iedere dag uitgebreid in verband met het ver vooruit moeten koken. Geen straf hoor! Dit was vét lekker trouwens.

foto15

Ook heel fijn: vooruitlopen op de planning. Hoewel ik vroegâh op school een planning maken maar onzin vond, zweer ik er nu bij. Ik kan echt niet zonder en werk zoveel productiever met een to-dolijst naast me.

foto16

Bij Albert Heijn spotte ik nog een paar rijpe nectarines. Die zijn eigenlijk niet meer in het seizoen maar wauw, ze waren nog zo lekker zoet. Heeeeerlijk.

foto17

Via Twitter meldden een paar meiden dat er sale was bij Tumble ’n Dry. Dat had ik beter niet kunnen zien… Ik besloot wat leuke items te kopen voor de baby. Allemaal redelijk stoere kleertjes in donkere tinten. Ik hou ervan. Shoppen voor je (aanstaande) kind is zoveel leuker dan winkelen voor jezelf!

foto18

Charlie werd van de eetkamerstoel gestuurd toen wij gingen eten, of nouja gestuurd – ze werd op een andere stoel gezet. Was ze het niet helemaal mee eens zoals je ziet.

foto19

De verloskundige gaf een paar weken geleden al aan dat mijn buik nu wel eens hard zou kunnen gaan groeien en jaaaa, die opmerking snap ik nu wel ja. Ik verbaas me er iedere dag nog over hoe zwanger ik er inmiddels uitzie, haha.

foto20

Om 09.00 uur ’s ochtends stond ik vrijdag mijn avondeten al te maken. Beter te vroeg dan te laat zullen we maar zeggen.

foto21

Ook was het tijd om alvast een deel van de administratie van het vierde kwartaal te doen. Mijn favoriete klusje. Not.

foto23

Leuke kaartjes gekregen van Vinnies Deli uit Amsterdam.

foto24

Iets met balans enzo. Goed toch?

foto25

Vrijdagavond was ik het grootste deel alleen thuis dus ik hing lekker op de bank met Netflix. Ik startte met een nieuwe serie ‘The 100’. Vind het tot nu toe erg spannend, gelukkig staan er 3 seizoenen op Netflix. Heb ik iets om mijn The Walking Dead gat op te vangen nu daar de midseason stop is.

foto26

Tim kreeg z’n kerstpakket mee in deze super leuke zak.

foto27

Zaterdagochtend pakte ik het gekregen kraampakket maar eens uit. Niet heel spannend en vooral niet heel charmant (denk aan kraamverbanden, wondcompressen, onderleggers etc.), maar gelukkig zat knuffel ‘Snoef’ er ook in!

foto28

Baby z’n maatjes wachten al op ‘em. Als kind kun je niet genoeg knuffels hebben vind ik, al zal hij hoogstwaarschijnlijk één favoriet hebben straks.

foto29

Dit. Het liefst de héle dag tegenwoordig als het aan Senna ligt.

foto30

Zaterdagmiddag reden we naar Bussloo om met Senna te lopen. Ze was al een paar dagen ontzettend druk en irritant bezig. Hoogste tijd om haar een beetje uit te putten.

foto31

Foodpost! Soort van dan, eigenlijk travelpost. Ik kreeg deze mooie balpen cadeau voor Kerst van het tourism board Zwitserland.

foto32

En Leonie stuurde me haar tweede kookboek toe!

foto33

Tussendoor flanste ik even een chocoladefudgetaart in elkaar die ik gisteren moest meenemen naar de Pop-up Foodhallen in Apeldoorn.

foto34

En ’s avonds ging ik met Nanda, die weer terug was uit Costa Rica en Panama, naar de bios! Fantastic Beasts and where to find them, wat een kak film. Bleh.

foto35

Gisterochtend pakte ik de kerstcadeaus in en die besloten we maar te verzamelen in deze zak. Staat zo gezellig bij de kerstboom!

foto36

’s Middags gaf iktijdens de Pop-up Foodhallen in Apeldoorn een kookdemo en mijn eerste boek werd er ook verkocht. Valt wel op zo bij de boekenstand he? Het was een super leuk georganiseerd evenement, heel gezellig en met veel lekker eten. Redelijk kleinschalig, maar voor Apeldoornse begrippen al heel wat. Echt tof! Volgend jaar vast weer, hoop ik.

foto37

Twee hele uren was ik van huis, voor Senna een eeuwigheid. Ze wordt steeds aanhankelijker nu mijn buik dikker wordt.

foto38

De rest van de avond bracht ik met Tim en Netflix door.

Alleen deze week nog werken en dan heb ik een week vakantie, wat fijn! Normaal ben ik een paar weken van te voren al aan het aftellen, alles aan het voorbereiden voor mijn afwezigheid etc. maar nu ben ik me er zo niet van bewust dat ik volgende week in Las Vegas zit in plaats van in Nederland. Ik geloof dat dit ook pas bezinkt op het moment dat we in het vliegtuig zitten maandag, haha. Deze week wordt in ieder geval een leuke week. Of tenminste, het weekend want dan is het natuurlijk Kerst! We vieren het zoals elk jaar met familie, lekker eten en cadeaus. Verder staat er voor mij nog een bezoekje aan het ziekenhuis (verplicht bloedprikken) en de verloskundige op de planning maar ben ik ook vooral nog veel aan het koken en schrijven.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Alvast een hele fijne Kerst en vakantie toegewenst Sabine.

  Ik ben ook even zoekende wat ik vanavond zal doen nu The Walking Dead tijdelijk gestopt is LOL.

 2. Rachel Kromdijk says:

  Ik ben ook echt fan van je boek ga zo door! erg leuke foto’s heb je weer gedeeld (wat een katten leven he) en walking death begon zo spannend (dit nieuwe seizoen) heb de hele tijd met mijn hand voor mijn ogen/mond gekeken)

  1. Sabine Author says:

   Haha erg he, ben benieuwd hoe het verder gaat hoor!

 3. Margot says:

  Wat fijn dat je zo productief bent en hopelijk heb je geen al te vervelend nieuws gekregen.

 4. Roxanne says:

  Heerlijk aanhankelijk! Ik ben benieuwd hoe Senna het straks vindt als de kleine man er is :)

 5. Chocolove says:

  Is dat boek er al eens gekomen, ben benieuwd?

  1. Sabine Author says:

   Sterker nog, een tweede én een derde inmiddels! https://www.omfshop.nl/webshop/boeken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close