3x recepten voor de Kerstbrunch + tafelstyling tips

gesponsord

Ik word de laatste tijd regelmatig verrast door HEMA. Vroeger vond ik de winkel altijd wat suffig maar van dat imago is alláng geen sprake meer. Sinds ik in verwachting ben, ben ik regelmatig in de (online) winkel van HEMA te vinden en eigenlijk ga ik er nooit met lege handen weg. Er is zoveel leuks! Ook zo vlak voor de kerstperiode is het een heerlijke winkel. HEMA is deze weken letterlijk omgetoverd tot kerstwarenhuis van Nederland, werkelijk alles kun je er kopen voor Kerst. Ik scoorde er een aantal lekkere ingrediënten voor de kerstbrunch en vooral heel veel leuke aankleding voor de tafel. In de video van vandaag deel ik 3 recepten voor de kerstbrunch en diverse tafelstyling tips.


Klik hier als je de video niet kunt zien

3x recepten voor de kerstbrunch

Tafelstyling

Ik vond het ‘vroeger’ altijd ontzettend lastig om de kersttafel leuk aan te kleden. Op Pinterest zag je práchtige voorbeelden voorbij komen van, veelal Amerikaanse, kersttafels maar zelf werd ik nooit zo blij van het resultaat als ik iets gefabriceerd had. Echter: door schade en schande leert men dus in de loop der jaren ben ik er wel iets beter in geworden. Een aantal tips van mijn kant:

 1. Zorg voor een centerpiece. Wanneer je net als bij ons thuis de kerstbrunch met vier personen viert, kan een tafel voor zes personen nogal groot uitvallen. Dit is heel makkelijk op te lossen door één pronkstuk te kiezen voor op tafel. Dat vult de lege ruimte een beetje op. Ik heb zelf gekozen voor een mini kerstboompje die ik heb versierd met lampjes, een piek, kleine kerstballen en een slinger. Omdat ik het wel zo gezellig vind om elkaar aan te kunnen kijken aan tafel, heb ik hem aan het uiteinde van de tafel geplaatst. Daarnaast staat nog een klein papieren kerstboompje en een leuke ovenschaal gevuld met kerstballen. De tafel ziet er door zo’n ‘center’piece al een stuk minder leeg uit.
 2. Houd de tafelaankleding praktisch. Prachtig hoor, al die Pinterestwaardige tafels maar zodra het eten klaar is om geserveerd te worden, moet eerst de tafel leeggehaald worden. Totaal niet handig en het haalt ook al snel de sfeer van de tafel weg als je het mij vraagt. Kies daarom voor kleine attributen waarmee je de tafel heel makkelijk al kunt aankleden. Bijvoorbeeld papieren sterren, wat candy canes, een slinger of een leuke tafelloper.
 3. Kijk wat je in huis hebt qua kerstattributen, artikelen voor in de kerstboom doen het namelijk ook al gauw goed op tafel! Het is totaal niet nodig om alleen maar specifieke tafelaankleding te kopen, dat heb ik namelijk ook niet gedaan. Een ovenschaal vol kerstballen staat bijvoorbeeld al super leuk zoals je ziet, maar een lichtsnoer of slinger op tafel doet het ook al heel erg goed. Daarnaast kun je wat (kleine) kerstballen op of rondom de borden leggen. Deze zijn makkelijk weg te halen wanneer dat moet maar staan tóch gezellig.

 

Recepten voor de kerstbrunch

De recepten voor de kerstbrunch die ik in deze video deel staan open voor jouw eigen inbreng. Zo kan ik me bijvoorbeeld voorstellen dat de wentelteefjes van kerstbrood ook erg lekker zijn met rood fruit. En met die sandwiches kun je het natuurlijk zo gek niet bedenken: kies gewoon voor het beleg dat jij het allerlekkerst vindt en varieer daar lekker mee. Ook hiervoor kun je bij HEMA terecht, zij hebben een grote variatie aan brood en beleg.

Het fijne van een brunch is dat je ook nog steeds ontbijtrecepten kunt gebruiken. Gerechten met ei bijvoorbeeld of lekkere warme broodjes. Zet jouw feestelijk aangeklede tafel gewoon vol met jouw favoriete gerechten, dan kan het bijna niet misgaan.

3x recepten voor de kerstbrunch

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met HEMA

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 449718244 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 449718244 1
No ratings yet

3x recepten voor de Kerstbrunch

Porties4 personen

Ingrediënten

Wentelteefjes van kerststol:

 • 4 plakken kerststol
 • 100 ml (half)volle melk
 • 1 ei
 • 1 theelepel kaneel
 • 50 gram verse geitenkaas
 • fruitsalade

Fruitcocktails:

 • 4 candy canes
 • 4 eetlepels fruitsalade
 • 3 verschillende verse fruitsappen

Sandwichprikkers (per twee):

 • 2 sneetjes brood naar smaak
 • jouw favoriete beleg
 • 2 cocktailprikkers

Instructies

Wentelteefjes:

 • Klop de melk samen met het ei en de kaneel los. Wentel het kerstbrood door het beslag en bak de sneden brood in een koekenpan aan weerszijden bruin.
 • Verdeel de verse geitenkaas en de fruitsalade over de wentelteefjes.

Fruitcocktails:

 • Hang de candy canes in glazen. Schep vervolgens in ieder glas een lepel fruitsalade en schenk een combinatie van fruitsappen in de glazen.

Sandwichprikkers:

 • Beleg steeds één sneetje brood met jouw favoriete beleg. Dek af met een tweede sneetje brood en snijd de belegde boterham twee keer diagonaal door.
 • Stapel twee gelijke stukken op elkaar en prik een cocktailprikker door de sandwiches.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Zo’n hele volle tafel waar geen gerecht meer bij kan snap ik ook niet zo goed, het moet mooi zijn, maar wel ook een beetje praktisch.

 2. Jaimykitchen says:

  Jaaaaa die wentelteefjes, jammie!

 3. Marcel says:

  Minder suiker, is er geen alternatief voor die candy canes? We hoeven toch niet achter alle ongezonde trends aan te hollen?

  1. Sabine Author says:

   En dat zeg je tegen iemand die een Guilty Pleasures kookboek heeft gemaakt? Hahaha! Je hoeft de candy canes niet op te eten he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close