De week van OMF #14

Het was een fijne week de afgelopen week. Ik besteedde veel tijd aan OMF waardoor ik er gelukkig in slaagde weer wat vooruit te werken. De verhuizing heeft er flink ingehakt en normaliter ben ik iemand van het plannen, vooruitwerken zodat eventuele onvoorziene omstandigheden er prima doorheen kunnen schieten, maar op een gegeven moment was het zover dat ik niets meer klaar had staan en dus voor de volgende dag bezig moest gaan. Niet fijn voor mijn gemoedsrust en ik raakte er alleen maar gestresst van. Gelukkig is dat nu over en staan er (hopelijk) weer fijne artikelen voor jullie klaar. Ook besteedde ik wat tijd aan mezelf door de stad in te duiken en bezocht ik maandag de CuliPerslunch, het foodevent voor foodjournalisten/-bloggers. Ik neem jullie zoals iedere maandagochtend weer even mee in De week van OMF van week 14 alweer.

Maandag

foto 1Rise and shine! Laten we de week eens goed beginnen met een smoothie van sojamelk, frambozen, aardbei, kokos en chiazaad. Afgelopen week hield ik de hele week een eetdagboek bij voor Culy. Deze lees je binnenkort daar terug!

foto 2Maandag was nagenoeg de leukste dag van de week, toen vond namelijk de CuliPerslunch plaats. Hét evenement voor foodjournalisten/-bloggers om kennis te maken met toffe merken, mensen te ontmoeten waar je al langer contact mee hebt en om te socializen. Wat was het leuk!

foto 3En wat was de goodie(foodie)bag enorm. Mijn hemel wat een spullen. Lang leve mijn grotere keuken en berging.

foto 4Na het avondeten ging ik aan het werk tot een uur of 23.00 uur. Daarna naar bed!

Dinsdag

foto 5Laat in bed, vroeg op.. geen goede combinatie. Zeker niet als je dan ook nog eens slecht slaapt. In ieder geval draaide ik een ochtenddienst in het hotel. Ik lunchte met de Orzosalade die ik kreeg tijdens de CuliPerslunch en een kaiserbroodje met sla, komkommer en kaas.

foto 613 april doe ik samen met een handvol collega’s mee aan de IJsselloop in Deventer (5 kilometer). Het hotel regelde kleding voor ons, hoe tof is dat!

De rest van de dag besteedde ik aan het koken van het avondeten, zorgen voor mijn mister (die was helaas ziek) en werken. Ook leverden we de sleutels in van ons oude huis. Dat hoofdstuk is nu ook klaar :)

Woensdag

foto 10Met mijn meneer nog steeds ziek thuis had ik een werk/chilldag. Ik begon de dag met het opruimen van het huis. Gereedschap weg, stofzuigen, wc’s schoon. Heerlijk.

foto 9Daarna de keuken in voor het eerste baksel van de dag: Pop tarts!

foto 7Bij GAMMA zag ik onlangs hele toffe vazen en ik kreeg ze maar niet uit mijn hoofd. Een week later heb ik ze alsnog gehaald en nu staan ze te pronken in de vensterbank. Ik vind ze tof!

foto 8Tijdens de lunch stond ik weer in de keuken, deze keer voor Pasen.

foto 11En toen vond ik het tijd om even wat voor mezelf te doen. Ik had flink wat kleding nodig en dus dook ik even de stad in voor wat snelle shoppings.

Eenmaal thuis was het wel weer tijd om aan het avondeten te beginnen. De rest van de avond besteedde ik aan OMF.

Donderdag

foto 12Donderdag was ik vrij van het hotel en dus besloot ik eerst wat dingen in en rondom het huis te doen. Ik was voor de verandering eens in de buurt van de Jumbo (er is er in Apeldoorn nog maar één) en eindelijk nam ik daar het oh-zo-geliefde potje Speculoos mee van Jules Destrooper. Dit is serieus de allerlekkerste Speculoospasta die er is. Hij smaakt namelijk echt naar speculaas en niet naar koffieleutjes.

foto 13Daarna op naar de Action en Intratuin voor wat tuinaankleding. Nu ik de ruimte heb wil ik kunnen eten uit eigen tuin en dus nam ik wat leuke dingen mee.

foto 14Klaaar! Diverse kruiden in een grote bloempot, veldsla en rucola in een ander, een perzikboompje in de tuin en aardbeien in de hangbakken aan de schutting. Ik hoop dat het allemaal goed gaat groeien en dat we er in de zomer van kunnen genieten. Toch een leuk project zo!

foto 15Daarna aan de slag voor Pasen! Ik maakte Eggs Benedict, een gerecht dat al eeuwen op mijn lijstje stond. In de Fastfood Friday voor Pasen komt ‘ie voorbij. Voor mij was het donderdag in ieder geval de lunch. Verder nam ik nog twee video’s op.

foto 16Werken aan de eetkamertafel omdat ’t internet boven nog steeds niet werkte zorgt wel voor rommel… OMF spullen everywhere!

foto 27Ik kreeg wel een leuk pakketje binnen, een Fairtrade Foodbox. Dolenthousiast ging ik voor de camera zitten om ‘em te unboxen, twee keer zelfs want de camera stopte ermee, en uiteindelijk blijkt de box niet voor consumenten te koop te zijn. Doh..

foto 17De zon scheen heeeeerlijjk afgelopen week.

foto 18En daar genoot ik even van door mijn werkplek te verplaatsen naar de achtertuin.

foto 19Begin van de avond werkte ik nog even verder, de video’s editten die ik had opgenomen.

foto 20En ’s avonds pikte de BF mijn MacBook in waardoor ik niet meer kon werken. Relaxen (voor het eerst!) op de nieuwe bank. Ook fijn!

Vrijdag

foto 21De vrijdag begon met een ochtenddienst in het hotel. Eenmaal thuis ging ik direct aan de slag met het avondeten. Uien karameliseren voor de uienaart.

foto 22En ik kreeg deze mail, woaaaaah 5.000 Bloglovin’ followers, wat veel! Op naar de tien!

De rest van de avond besteedden we met wachten op de monteur die ons internet zou gaan aanleggen. Uiteindelijk is ‘ie gewoon niet komen opdagen… Lullo. Wat is het toch met bedrijven die hun afspraken niet kunnen nakomen de laatste tijd?!

Zaterdag

foto 23Goooodmorning! Dit is de allerlekkerste chocospread ooit, met stukjes speculoos. Omnomnom.. Aankomende vrijdag lees je meer over dit bijzondere Franse merk.

foto 24Na ons wekelijkse bezoekje aan de markt doken we zelf de meterkast maar weer in. Na 3 weken geen internet te hebben boven en bedrijven die blijkbaar geen zak om hun klanten geen besloten we het nog één keer zelf te proberen. Met goede internetkabels en goede stekkers gingen we vol goede moed aan de slag. EN HET LUKTE! Wat nou monteurs… Sinds zaterdagmiddag hebben we eindelijk bedraad internet boven en kan ik werken en Tim ook zijn computer weer normaal gebruiken. Fijnn.

Om 14.15 uur vertrok in naar het werk voor een avonddienst. Om kwart voor twaalf was ik weer thuis.

Zondag

foto 25We begonnen de zondag met uitslapen (jaa, het kan nog!) en een lekker uitgebreid ontbijt. Ik moest nog iets voor Pasen maken dus dat zorgt altijd voor fijne zondagochtendontbijtjes.

foto 26Daarna ging aan het werk, eindelijk op mijn kantoor. Hoewel de eettafel ook een bijzonder fijne werkplek is/was, krijg ik boven toch meer werk verzet.

foto 28Charlie vond het wel lekker liggen in de papiermand. Dino vond het maar raar…

foto 29De rest van de dag werkte ik vooral, ’s middags trok ik eindelijk mijn hardloopkleding weer eens aan. Ik deed een run van 5,5 km in de nieuwe wijk. Wat is het geweldig hardlopen hier. Op 500 meter van ons huis starten de weilanden, lopen tussen de schapen, koeien, paardjes en af en toe een konijn tegenkomen. Heerlijk was het, maar ik moet er nog wel even hard aan voor de IJsselloop van aankomende zondag. Oef..

’s Avonds hield ik een avondje vrij en keek ik 12 Years a Slave op de bank. Daarna direct naar bed, op het moment dat dit artikel online komt (07.00 uur) ben ik alweer aan het werk in het hotel.

Aankomende week wordt een drukke week voor mij. Met de gewoonlijke drie diensten in het hotel, één volle dag in Amsterdam met afspraken en events, Tim die twee dagen weg is in verband met een beurs en ik doe aankomende zondag mee aan de IJsselloop in Deventer samen met een handvol collega’s. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen, ik heb al een paar weken niet gesport en hoewel de motivatie om er flink voor te trainen er zeker was, ontbrak het me aan tijd. We gaan het zien!

Fijne (werk)week iedereen!

Join the Conversation

 1. Tessa says:

  Oeh wat ziet het er weer heerlijk uit! Dat keiserbroodje en die pop-tarts, heerlijk!

 2. MySimplySpecial says:

  Die smoothie ziet er meteen al heerlijk uit en wat een geweldige goodiebag!

 3. Nadia says:

  Waaauw, wat een goodiebag! Leuke foto’s, jullie huisje is leuk, en de tuin wordt vast ook leuk! :)

 4. Die flessen zijn echt retro. Ik heb er 3 in verschillende maten gekocht in 1968!
  Ze zijn alle verhuizingen doorgekomen en hebben vorig jaar al in een naar de kringloopbrengdoos gezeten, maar kon het toch niet afscheid nemen. Nu ben ik dus weer helemaal in met mijn flessen.

  1. Sabine Author says:

   Hah wat goed! Zo zie je maar, nooit zomaar alles weggooien. Het wordt altijd wel een keer weer hip ;)

 5. Birgit says:

  Leuk zo’n perzikboompje. Hopelijk blijft ie bij jou leven. Wij hebben er ook een gehad, en daar kwam al heel snel een ziekte in, die ontzettend besmettelijk was voor andere planten, dus moesten we ‘m weer wegdoen. Het blijkt dat die ziekte heel vaak voorkomt bij o.a. perzikbomen, en dat daardoor perziken heel moeilijk te houden zijn in eigen tuin.

  1. Sabine Author says:

   Oh hm… Nouja, ik merk het vanzelf! Vind de bloesem aan het boompje ook al heel mooi haha. En anders houd ik het gewoon bij andere fruitboompjes/-struiken. Maar dank dat je het even zegt, dan houd ik het in ieder geval even in de gaten.

 6. wat een heerlijke diary!!! :-) leuke foto’s en een lekker weekje!! ik kijk uit naar al je lekkere paas recepten!

 7. Susanne says:

  Wow overload aan foto’s! Daar zeg ik geen nee tegen ;) Ik ben wel wat jaloers op je goodiebag hoor, ziet er onwijs leuk uit!

 8. Sabrina says:

  Leuk om te lezen!

 9. Rozemarijn says:

  wat ziet je huis er leuk uit! :)

 10. Roxanne says:

  Heerlijke gerechtjes, mooie vazen en gekke poezels! ;)

 11. Tamara says:

  Zijn het dezelfde vazen als die van de action? Ik heb namelijk zoiets van de action en die lijken er sprekend op! Heb ze al wel ruim een jaar in huis staan.. ;)

  1. Sabine Author says:

   Nee, niet helemaal. Ik heb ze namelijk ook bij Action gezien, maar die zijn een stuk kleiner.

 12. Lekker weekje weer:)! En, oh my.. die goodiebag; was je met de auto of ov? in het laatste geval; hoe krijg je dat ding in godsnaam mee?;)

  1. Sabine Author says:

   Haha, ik was gelukkig met de auto want ik had me er al op voorbereid. Maar als ik met het ov was geweest had ik GEEN IDEE hoe ik het had moeten doen. De 500 meter naar mijn auto was al killing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close