Week van OMF #50-2018

Ik probeer altijd zo min mogelijk te klagen over mijn werk omdat ik vind dat ik echt de allerleukste baan op de wereld heb en in mijn handen mag wrijven, dankbaar mag zijn vanwege de enorme flexibiliteit en de toffe dingen die ik allemaal mag doen. Maar thank god wat ben ik blij dat de laatste week voor Kerst is aangebroken en daarmee hopelijk ook de laatste werkweek van dit jaar. Ik heb het namelijk wel eventjes gehad. Dat de decembermaand hectisch is weet ik al een aantal jaar maar ieder jaar weer, als het bijna tot zijn einde komt merk ik dat het toch allemaal weer een tikkeltje heftiger is dan verwacht. Wellicht komt het nu ook omdat er i.t.t. voorgaande jaren een dreumes in huis rondloopt hoor. Vermoeidheid uit zich bij mij niet zo zeer in mijn geest maar mijn lijf houd er simpelweg mee op. Wallen en donkere kringen worden zichtbaar en de vreemde kwaaltjes komen opzetten. Zo heb ik bijvoorbeeld al een week lang iedere dag een trillend ooglid en word ik wakker met een stijve rug. Da’s toch raar? Hoe dan ook, mijn lijf is wel toe aan wat meer rust en gelukkig lijkt dat nu in aantocht. Afgelopen week was echter wel heel leuk en ik word wel intens blij van dit soort overzichten. Zo ging ik voor de laatste keer dit jaar op pad voor Gelderse streken, gaf ik een Instagramworkshop bij Fooddock in Deventer, stonden er maar liefst twee speeldates voor/met Vic op de planning en deed ik de eerste bestellingen voor mijn kantoor, whii!

foto1 2

Maandag

Ik begon de maandag relatief rustig met een flinke groene smoothie en mijn laptop voor me. Ik moest namelijk even wachten tot ik Senna naar de trimsalon kon brengen.

foto2 2

Hondje gedropt en aan de slag! Ik filmde een aantal video’s waarvan bovenstaande foto onderdeel is van de video die morgen online komt.

foto3 2

Aaah, kijk nou hoe mooi Senna is geworden! Ze had zoveel haar inmiddels, niet normaal hoe snel dat bij haar groeit, en nu is ze weer helemaal fris getrimd. Lijkt direct weer een puppy, haha.

foto4 2

Nooit genoeg glitter in de decembermaand!

foto5 2

Dinsdag

Speeldate nummer 1 bij Monkeytown in Apeldoorn. Deze speeldate met kleine Duha en vriendinnetje Kevser stond al een poosje in de agenda. Normaliter vallen de opvangdagen van beide boys net na elkaar waardoor ze niet zo vaak samen kunnen spelen, maar nu wel.

foto6 2

Daarna reden we de hoek om naar World of Food van Dekamarkt om verse kibbeling met ze te gaan eten. Zo gezellig!

foto7 2

Vic vond 45 min slapen wel genoeg ’s middags (grr..) dus sleurde ik hem mee naar de kapper. Voor het eerst zat hij zelf alleen op een stoel en vond hij het helemaal ok om een cape om te krijgen. Trotse mama hoor, zeer trots.

foto8 2

Foodpost van Tony’s! Ik mocht een eigen reep samenstellen en koos er een van melkchocolade met gezouten karamel en speculaas. Omnomnom.

foto9 2

Kijk deze dondersteen dan. Voor het eerst stond hij op een trappetje bij mij in de keuken tijdens het koken. En mooi dat hij het vond!

foto10 2

Woensdag

Speeldate nummer twee, wederom bij Monkeytown – haha. Annemie appte maandag of ik zin had om woensdag mee te gaan met hen naar Monkeytown en ach, Vic vindt het er zo leuk dus waarom niet. Zie onze twee droppies zitten naast elkaar. Ze schelen een half jaar.

foto11 2

Wederom verwennerij voor de lunch voor de jongens, we besloten te lunchen bij Monkeytown zodat de kindjes thuis direct naar bed konden. We aten poffertjes en tosti’s.

foto12 2

Yay, de eerste bestelling voor kantoor kwam binnen! Ik moet vrijwel alle uitzet die ik thuis heb ook op kantoor hebben en dat betekent veel dubbel kopen. Raspen, spuitzakken, beslagkommen… je kunt het zo gek niet bedenken.

foto13 2

Terwijl Tim woensdag ging trainen begon ik met de Keynote presentatie voor de Instagramworkshop die ik vrijdag ging geven.

foto14 2

Donderdag

Op naar Elburg, de laatste Hanzestad voor mijn samenwerking met Gelderse streken. Hier kwam ik vroeger als guppie nog wel eens met mijn ouders. Leuk om er nu als ‘volwassene’ terug te zijn.

foto15 2

En het was zowaar mooi weer, hoezeee! Binnenkort meer over het mooie Elburg in mijn stadsgids.

foto16 2

Ik had een klein uurtje vrije tijd en wipte even een kinderkledingzaak binnen. Daar scoorde ik deze stoere winterjas in de sale voor Vic. In het echt is hij meer okergeel.

foto17 2

Héééé, de plaatselijke boekhandel heeft een goed assortiment aan kookboeken, haha.

foto18 2

Deze zonsondergang is toch briljant? Een poosje niet gezien vanwege het slechte weer maar eindelijk mocht ik er weer van genieten.

foto19 1

Vrijdag

Vrijdagochtend na het afzetten van Vic bij de gastouder legde ik nog even de laatste hand aan de Instagramworkshop.

foto20 2

En daarna op naar Deventer! Bij Fooddock sprak ik met een groep ondernemers over hoe zij Instagram kunnen inzetten als marketingkanaal. Het was een onwijs leuke sessie, hopelijk kan ik hier in de toekomst meer mee gaan doen – ik haal er zelf namelijk ook echt voldoening uit.

foto21 2

Vic was een halve dag bij de gastouder vrijdag en dus haalde ik hem om 13.00u weer op. Gauw naar bed thuis want hij was kapot. Ik pakte ondertussen het eerste servies voor op kantoor uit. De webshop Willow+Coconut had 35% korting op het hele Broste Copenhagen servies dus ik sloeg m’n slag. Zo prachtig dit!

foto22 2

Daarna gauw aan het werk. Er moest nog een lastminute Insta-campagne aangeleverd worden en daar moest ik de keuken voor in.

foto23 1

Tim had een kerstborrel en -gourmet op zijn werk, ik was ondertussen nadat ik Vic op bed had gelegd aan het werk ’s avonds. Wel lekker op de bank met de kaarsjes aan in huis. Tim kwam thuis met twee kerstpakketten. Wat een spullen weer, foei.

foto29

Ik kreeg foodpost! Ook zeer kerstig, namelijk de kersttrui van Hands off my chocolate en hun drie kerstkransjes-chocoladerepen. Lekkeeeerr. Als je snel bent kun je nog meedoen aan de winactie op mijn InstaStories.

foto28

Weekend

Zaterdagochtend deden we een rondje Apeldoorn. We gingen langs de Intratuin voor wat kerstdingetjes en Vic kon hier even met de konijntjes knuffelen.

foto24 1

Vervolgens reden we naar oma om haar nieuwe appartement te bekijken. Vic heeft hier zijn plekje al gevonden, haha.

foto25 1

Daarna op naar mijn schoonmoeder en -zusje om een kerstpakket langs te brengen. Eenmaal thuis lag er weer foodpost: twee bussen muesli van MyMuesli en een doosje miniatuurtjes. Zo leuk en handig!

foto26

Het kerstdorp van de man is ook compleet voor dit jaar, haha.

foto27

Gisteren was een ultiem luie dag. We deden wat huishouden en hingen vooral veel op de bank met zijn drietjes.

Deze week wordt nog even beuken. Ik hoop heel erg dat ik van 24 dec t/m 1 januari vrij kan zijn en niet over werk hoef na te denken, maar dit betekent wel dat ik er nog even aan moet trekken deze week. Zo staan er nog een aantal deadlines op de planning, heb ik wat video’s te filmen, moet ik de laatste kerstcadeaus kopen en heb ik donderdag nog een afspraak in Amsterdam. Zaterdag doen we mee aan de buddycompetitie bij de Barbell Club en hopelijk kunnen we die avond met een gezellig etentje de vakantie inluiden. We gaan het zien!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Renate says:

  Oh gets herkenbaar zo’n trillend oog. Bij mij kwam het door een Vitamine D tekort :/
  Succes deze week!

  1. Sabine Author says:

   Hmm, da’s ook een goeie. Moet daar maar eens op letten.

   1. Renate says:

    Ja,even bloedprikken. Dan kan je ,mocht het nodig zijn, gericht gaan bijslikken.
    Ik heb 2 ampullen per maand vd dokter. Dat blijf ik voor altijd gebruiken,daarmee blijft het op peil. Ben zo beroerd geweest van die klachten. En is simpel op te lossen.

 2. Saskia says:

  Ken je de learning tower al? Ideaal voor Vic voor in de keuken, kan hij je helpen en staat hij op een fijne hoogte en een stevige kruk. Je kunt hem maken met twee krukjes van Ikea, het zit echt zo in elkaar!

  1. Sabine Author says:

   Oh wat handig, dat ken ik niet. Slim bedacht zeg.

 3. Karin says:

  wat kom jij toch in mooie plaatsen door die gelderse streken tour! prachtig
  en wat ziet senna er weer mooi uit

  dankjewel dat je weer een week hebt gedeeld, wat tof dat je een eigen werkplek hebt straks! hoop dat je die dan ook met ons gaat delen (tour?)

  1. Sabine Author says:

   Dat ga ik zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close