Week van OMF #23-2017

Goedemorgen! Het is lang geleden dat Week van OMF op maandagochtend om 07.00 uur al live ging. De afgelopen maanden (jaren?) kwam het artikel ’s middags natuurlijk pas live maar sinds we onze ‘contentkalender’ een beetje hebben aangepast, kunnen we allemaal weer rustig aan de week beginnen. Ook wel lekker hoor, ik merk dat ik het zelf ook prettig vind. Ook ik kijk op maandagochtend eerst wat ik het afgelopen weekend allemaal heb ‘gemist’ en begin het liefst met het lezen van luchtige artikelen. Van het zonnige zomerweer was de afgelopen week helaas niet veel te bekennen. Desondanks was het wel een fijne week. Vic ging op donderdag en vrijdag voor het eerst naar de gastouder waardoor ik wat tijd voor mezelf had. Ik plande verschillende afspraken in en was vooral op die dagen lekker aan het werk.

foto2 1

Maandag was natuurlijk Tweede Pinksterdag. Tim was thuis en na een druk weekend deden we het lekker rustig aan; ik spendeerde de hele dag in kloffie, heerlijk! Met nog een restje pastasalade als lunch zat ik lekker op de bank te werken.

foto3 1

Maar ook was er tijd voor ontspanning en keek ik wat afleveringen van Masterchef Australia. Ik begin steeds verder achter lopen, hopeloos is het. Ik merk gewoon dat ik het beetje vrije tijd dat ik heb, het liefst aan OMF besteed momenteel.

foto1

OMF lag er in de middag even uit, ik was de laatste puntjes op de i aan het zetten voor het redesign. Viv en ik besloten (via de app) ook direct live te gaan. We waren beide zo enthousiast dat we eigenlijk niet wilden wachten, haha.

foto4 1

JAAAA, daar zijn we dan! Zo blij met deze beslissing. Het jasje zit weer even wat beter dan de vorige. Wat vinden jullie van het ‘nieuwe’ OMF?

foto5 1

Met Vic hebben we sinds deze week een heel duidelijk slaapritme gevonden. Ideaal is het. Hij is er zo rustig onder en echt een blije baby. Hoe schattig is het ook dat hij altijd tegen z’n schaap aangeplakt zit <3

foto6 1

Terwijl Vic dinsdagochtend weer op bed lag, editte ik de proefvideo van afgelopen donderdag.

foto7 1

’s Middags stond er een training met Tobias op de planning en zodra Tim thuis was van werk, racete ik naar Amsterdam voor een etentje met mijn lieve foodievriendinnetjes. Prachtig restaurant met een leuke menukaart. Je hebt er gisteren in mijn eetoverzicht al het een en ander van kunnen zien. Het was zo gezellig!

foto8 1

Lichtelijk brakjes stond ik woensdagochtend weer op, ik lag om 00.30u in bed en Vic kwam om 04.00u voor een nachtvoeding. Poeh. Hij was een beetje huilerig ’s ochtends maar dat was gauw over toen ik Nijntje aanzette. Vindt ‘ie zó leuk.

foto9 1

Om 10.00u bracht ik Vic naar opa en oma en reed ik zelf door naar Rotterdam. Bij Unilever had ik een aftrap van een grote campagne die binnenkort gaat lopen op OMF. Kijk hoe súper leuk ze de ruimte aan hadden gekleed.

foto10 1

De lunch was heerlijk en volledig plantaardig. Ik at soep van zoete aardappel en dit broodje met pompoenhummus en gegrilde groenten.

foto11 1

Na afloop van de presentatie en een bespreking gingen we zelf aan de slag om margarine te maken. 100% zonder meuk en onwijs lekker, heel fris! Ik ga jullie op OMF laten zien hoe je dit zelf ook kunt doen thuis, super geschikt voor bij de barbecue dit seizoen en je kunt er eindeloos mee variëren.

De rest van de avond deed ik niets meer. Ik was goed moe na een korte nacht en lange dag dat ik lekker vroeg in bed ging liggen.

foto12 1

Donderdagochtend bracht ik Vic naar de gastouder en daarna ging ik ng even aan het werk. Ik paste onder andere de menu’s aan op OMF (was het je al opgevallen? Wij vinden het veel overzichtelijker zo!) en had een meeting via Skype.

foto13 1

Om 12.00 uur mocht ik richting de tattooshop. Ik wilde al járen een (grote) mandala tatoeage laten zetten maar de zwangerschap gooide afgelopen jaar, toen ik eindelijk de knoop had doorgehakt, roet in het eten. Nu was het dan eindelijk zover. Hier was het nog een plakplaatje…

foto14 1

… en na een zit van 4,5 uur, ik was ondertussen aan het werk op mijn telefoon – multitask for the win, was dit het resultaat. Ik ben er zó blij mee <3 <3 <3 Ik ga overigens altijd naar Knuckledusters & Pony’s hier in Apeldoorn, écht een aanrader mocht je nog op zoek zijn naar een goede shop.

foto15 1

Vrijdag was weer een gastouderdagje voor Vic, ik dook ’s ochtends de keuken in om een video op te nemen en had wederom een Skype meeting. Met een ander bedrijf dan de dag ervoor trouwens. Vind het wel een uitkomst hoor, meetings via Skype!

foto16 1

Aan het einde van de ochtend werd ik opgehaald door mijn ouders, mama organiseerde een (afscheids)lunch voor haar collega’s bij het van der Valk hotel in Zwolle en papa en ik mochten mee. Het hotel en restaurant hebben zo’n positieve verandering doorgemaakt de afgelopen jaren!

foto17 1

’s Middags haalde ik Vic weer op bij de gastouder, hij had lekker veel geslapen en gelachen. Het gaat zo goed! Ondanks dat hij daar veel slaapt was hij thuis toch moe en legde ik ‘m maar weer in bed.

foto18 1

Maar tijdens het koken werd hij weer wakker. Geeft niets, ik zet hem er altijd in de wipstoel of zijn Stokke bij. Altijd gezellig!

foto20 1

Dit weekend was een vrij rustig weekend. Tim ging trainen zaterdagochtend en daarna gingen we, zoals altijd, naar de markt. Ik kocht er een veldboeket, hou ik van.

foto19 1

De middag besteedde ik aan het kopen en inpakken van cadeautjes. Ik zit sinds het begin van mijn zwangerschap in een Facebookgroep met allemaal vrouwen die mama zijn geworden in maart. Ondanks dat alle baby’s nu alweer 2,5 maand of ouder zijn is het nog steeds héél gezellig en wisselen we nu onze moederperikelen uit. In ieder geval, er is een #mamaswap georganiseerd wat betekent dat we lootjes hebben getrokken. Iedereen stelt een cadeaupakket samen voor haar lootje waardoor iedereen dus cadeautjes koopt maar óók krijgt. Dit is de inhoud van mijn cadeaupakket voor een andere mama. Kostte even wat tijd om alles in te pakken, maar dan heb je ook wat. Toch?

foto21 1

Gisteren was een fijne dag! ’s Middags reden we naar Deventer waar we met Tobias en Viv even naar het Speciaalbier festival gingen.

foto22 1

Vic was ook gezellig mee! We vertrokken al gauw richting het terras in het centrum. Het was wel érg druk en de muziek stond te hard in het Havenkwartier.

foto23 1

Wel bestelden we nog even gauw wat lekkers bij Piknik. We hadden zo’n trek! Ok, vooral Viv en ik hadden trek. Uiteindelijk streken we bij El Popo op het terras en bleven we daar ook eten.

foto24 1

Er was kermis in Deventer en na afloop van het eten moest er nog even meegedaan worden aan de kamelenrace. Tobias won een drol-knuffel voor Vic, de held.

’s Avonds thuis rondde ik alleen dit weekoverzicht nog even af en gingen we op tijd naar bed. Einde weekend alweer!

Na een vrij drukke week afgelopen week wordt het aankomende week een stuk rustiger. Vanavond hebben we ons eerste hypotheekgesprek, we willen langzaamaan gaan kijken of we wellicht een huis kunnen kopen en tegen welke voorwaarden. Spannend! Woensdag staat er weer een training met Tobias op de planning en vrijdag ben ik de hele dag met Viv in Rotterdam om hotspots te ontdekken voor onze Cityguide. Mocht je nog tips hebben: shoot!

Join the Conversation

 1. Lisanne says:

  Tip voor Rotterdam: Bokaal, heerlijke hapjes en drankjes (speciaalbier) voor bij de borrel!

 2. Sandra says:

  Leuke week weer!
  Enne ik vind de nieuwe site super, lekker overzichtelijk!

 3. Malou | Blonde Blossom says:

  Wat een leuke weekupdate! Vic is echt zo’n schatje, wat een mooie baby zeg. Tof dat je eindelijk je tatoeage hebt laten zetten. En de nieuwe site vind ik heel erg geslaagd, ziet er echt goed uit! Malou x

 4. Margot says:

  Wat leuk dat jullie dat doen met die swap! En je hebt er flink werk van gemaakt!

 5. Dorien says:

  Wat een leuk weekoverzicht!
  En Vic is echt een schattige baby :)
  Rotterdam staat ook op mijn ’to visit’ lijstje.
  Waar ik vooral benieuwd naar ben is de cookiedough bar ;)
  https://www.bakersdough.nl/

  1. Sabine Author says:

   Jaaa, wij ook dus daar gaan we zéker heen!

 6. Selma says:

  Ik kan de recepten index nergens terugvinden op deze nieuwe versie! Voor de rest vind het mooi geworden

  1. Sabine Author says:

   Staat onder het menuknopje ‘Food’.

 7. Britt says:

  Wat is je tattoo ontzettend gaaf geworden, ohmy, prachtig!

  1. Sabine Author says:

   Thanks! Zo blij mee :D

 8. Sabine says:

  Wanneer komen die (nieuwe) afleveringen van Masterchef Australia? Ik ben ook groot fan, maar kom nu s avonds op Net 5 alleen maar oude afleveringen tegen die ik al gezien heb (met oa Jamie, Brent, Laura).

  Tip voor Rotterdam: lekker lunchen bij Guliano op de Meent en natuurlijk Jamies Italian in de Martkhal. Maar ben benieuwd of jullie nog andere leuke adresjes ontdekkken, ben nl regelmatig in Rotterdam te vinden.

  1. Sabine Author says:

   Ik download alle afleveringen zodat ik het seizoen samen met Australië kan volgen. Ik geloof dat dit seizoen in augustus hier op tv komt. Dankje voor je Rotterdam tips! Naar Jamie’s Italian gaan we sowieso!

   1. Sabine says:

    Oh vandaar dat ik die afleveringen maar niet tegenkwam. Nog even geduld dus en dan in het weekend ook alle afleveringen van die week terugkijken.

    Veel plezier in Rotterdam!

 9. Esmee says:

  Wat een prachtige bloemen en wat een nog prachtigere tattoo! Heel erg gaaf en prachtig design, zou er zo ook zo eentje nemen!

  1. Sabine Author says:

   Dankje! :D

 10. Marieke says:

  Heb je donderdag de hele middag bij de buren gezeten, en heb ik je niet eens gezien ;-)
  Erg leuk om regelmatig de foto’s van Vic voorbij te zien komen. Wat een mooi, vrolijk mannetje!

  1. Sabine Author says:

   Haha, dat je elkaar toch ‘mis’ kunt lopen terwijl je praktisch naast elkaar zit he! Blijft gek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close