OMF op Curaçao #5

Het is iedere keer best wel lastig om te bedenken hoe ik nu weer het beste een plog kan openen. ‘Het was een super leuke dag vandaag’ wordt zo langzamerhand een beetje afgezaagd want werkelijk iedere dag is op Curaçao super leuk. Als ik niets had om voor in Nederland te blijven (ik noem Tim, onze katten en hond, mijn ouders, werk etc.) wilde ik hier wel wonen. Internet is hier super snel en restaurants zijn er meer dan genoeg dus ik zou hier prima kunnen bloggen. Zo werkt het helaas niet dus ik moet als ik thuis ben zelf ook maar even genieten van de plogs die ik nu maak. Vandaag neem ik je mee op mijn op een na laatste dag op Curaçao. Ik ging aan de wandel, fotografeerde veel kleurrijke gebouwen en relaxte bij het Avila resort.

foto1

Ik had vanochtend vrij, pas om 12.00 uur zou de pick-up klaarstaan. Ik had dan ook geen wekker gezet maar mijn interne klok wekte me uiteindelijk toch om 07.15 uur. Na rustig te hebben ontbeten en de plog van gisteren te hebben gemaakt kroop ik nog even lekker in bed om de meest recente aflevering van The Walking Dead te kijken. Zo kan ik aankomende maandag gewoon direct weer inhaken.

foto2

Met nog twee uur over besloot ik een rondje door Pietermaai te lopen om het een en ander te fotografen. Vanavond stond er nog een walking tour door de wijk gepland, maar aangezien het dan al donker zou zijn leek dat me niet handig voor de foto’s. ’s Ochtends maar even zelf op pad dus.

foto3

Pietermaai was jarenlang een echte achterstandsbuurt waar zelfs de locals niet durfden te komen. Er stonden talloze verwaarloosde gebouwden en de drugshandel en criminaliteit in de buurt waren er enorm hoog. De laatste jaren heeft Pietermaai een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Lokale en Nederlandse ondernemers hebben de handen ineen geslagen en de buurt opgeknapt en in oude glorie hersteld.

foto4

Overal zie je nu opgeknapte gekleurde huisjes en schieten de horeca-gelegenheiden en mooie appartementencomplexen als paddenstoelen uit de grond. Ook zijn ze in de wijk heel druk bezig met het verbeteren van de infrastructuur dus dikke kans dat Pietermaai er over een jaar of twee nog veel beter uitziet.

foto5

Maar niet alles is even mooi. Je ziet ook nog veel oude vervallen gebouwen. Vaak is dit familie-eigendom en lukt het lokale organisaties niet om deze complexen in handen te krijgen. Zolang een familie er geen afstand van doet kan het pand ook niet worden opgeknapt. En dat zorgt voor grote contrasten in Pietermaai. Een indrukwekkend en bijzonder gezicht wel, maar ergens toch ook zonde.

foto6

Na mijn wandeling door Pietermaai besloot ik het centrum van Willemstad (Punda) nog even in te lopen. Natuurlijk liep ik ook nog even over de pondjesburg.

foto7

Zucht, dit uitzicht op de Handelskade ga ik echt wel missen. Kijk die kleuren nou <3

foto8

Om als souvenir mee naar huis te nemen kocht ik een ChiChi doll. Hoe leuk is ze? Van iedere bestemming wil ik graag iets meenemen om neer te zetten in huis, mits het mij doet denken aan de bestemming. Deze ChiChi doll is redelijk bekend op Curaçao en aangezien ze een jurk draagt met Curaçaose kleuren klopt het plaatje helemaal.

foto9

Om 12.00 uur werd ik dan uiteindelijk bij mijn hotel opgepikt om te gaan lunchen. We lunchten bij Hofi Cas Cora, een gerenoveerd landhuis dat is omgetoverd tot zelfvoorzienend restaurant. Het restaurant produceert hun eigen geitenmelk en geitenkaas en haalt alle ingrediënten voor hun gerechten uit de streek. Een hele fijne plek om te lunchen en vanaf het terras heb je uitzicht op de groenteveldjes en de grote tuin. Heel rustgevend.

foto10

De middag had ik vrij en ik appte een stel dat ik ontmoette op de boot naar Klein Curaçao met de vraag of ze zin hadden iets samen te doen. Samen met hun en nog een ander stel belandde ik uiteindelijk op het privé-strand bij het Avila resort. Waar ik gisteren inderdaad ook uitgebreid dineerde. Lekker hoor, nog even een plons in het water.

foto11

Om half zeven werd ik weer bij mijn hotel opgepikt voor de walking tour door Pietermaai. Hoewel ik al enthousiast was over de wijk is dit gevoel tijdens de tour alleen maar gegroeid. Pietermaai is écht een wijk in opkomst en het is fijn om te zien dat vergane glorie gewoon weer nieuw leven in wordt geblazen. Over enkele jaren is het een bruisende wijk in Willemstad. Mark my words.

foto12

Ook leuk als je geen gids ter beschikking hebt: overal in Pietermaai vind je op gerenoveerde gebouwen deze bordjes. Zo kun je zien welk pand er heel vroeger stond en waarvoor het werd gebruikt, zie je het pand in de vervallen staat en zie je hoe het nu is en welke functie het heeft. Veel gebouwen in Pietermaai zijn onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst dus het is echt een aanrader om eens door de wijk te lopen. Zeker overdag is het er gewoon veilig.

Na de tour dineerde ik samen met Cecil bij restaurant Mundo Bizarro, erg leuk en lekker!, en daarna zette ik deze plog nog in elkaar.

Morgen is alweer de laatste dag op dit eiland. Ik ga toch weg met een beetje pijn in mijn hart denk ik maar voor het zover is eerst nog even genieten. Morgen gaan we eindelijk richting Westpunt. Naar de Grote Knip, Casa Abao, de flamingo’s en Shete Boka. Yaay, can’t wait!

Tot morgen bij de laatste OMF op Curaçao! x

 

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Die bordjes maken het inderdaad wel compleet, leuk om te zien hoe zo’n pand veranderd is.

  2. Mama van Vesper says:

    mooie foto’s!

  3. Kelly says:

    Wauw het ziet er echt geweldig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close