Week van OMF #39 – 2017

YES, maandagochtend – tijd voor een nieuw weekoverzicht! Het was een knettersvolle week met véél leuke foodpost. Meer woorden hoef ik er niet aan vuil te maken, ben je klaar voor een nieuwe Week van OMF?

Goedemorgen maandag, we beginnen met een broodje met een dun laagje smeerkaas voor mijn kleine grote man. Ging er bijzonder goed in!

Omdat ik een dag eerder nog goed ziek in bed lag, moest ik van mezelf nog wel een beetje rustig aan doen maandag. Ik werkte dus niet heel veel, maar prepte wel een nieuw hapje voor Vic: bonenstamppotje.

Aan het eind van de middag gingen we op kraamvisite bij Ken en Annemie, zij zijn vorige week papa en mama geworden van Nick. ZO LEUK! Als kraamcadeau namen we een cadeaupakket mee met leuke cadeautjes. Hier kwam uiteindelijk nog chocolade, carpaccio, filet americain en sushi bij.

Kijk hoe lief Vic in de auto lag te slapen. Dat handje, hihi.

Hallo huisbezichtiging nr 1 van deze week.

Van AH to Go ontving ik foodpost voor Halloween. Een chocoladecakje met EEN GEDROOGDE SPRINKHAAN. Heb niet geproefd, sorry. Wil ik ooit nog wel een keer doen maar aangezien ik net ziek was geweest, zag ik het niet zo zitten.

Nog meer leuke foodpost, deze keer van Hendrick’s Gin. Zij hebben een kleinere fles gelanceerd. Niet zo klein dat het vergrootglas nodig was overigens, haha. Handig als je alleen bent of af en toe eens gin wilt drinken.

Bol.com had afgelopen week weer bulk-aanbiedingen. Nog nooit gebruik van gemaakt, tot afgelopen week. Ik bestelde een nieuwe voorraad billendoekjes, wasverzachter en tandpasta. En ik bespaarde gewoon vijftig euro hiermee. WOW!

Dit was vrijwel iedere avond mijn uitzicht: werk.

En dit overdag: Vic en werk, haha.

Fooooodpost! Van  ontving ik een waanzinnig mooie wokpan, de BK Nature Wokarang. De nieuwe pan heeft een uniek ontwerp en is gemaakt van carbonsteel. Het materiaal krijgt door het gebruik een natuurlijke anti-aanbaklaag. Dat is tof! Door de bijzondere vorm van de pan hoef je de pan tijdens het koken niet van het vuur te halen, maar kun je naar hartenlust spatelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de ingrediënten de pan uit vliegen. Binnenkort geef ik zo’n mooie wok weg!

Woensdagmiddag stond er wederom een huisbezichtiging gepland en daarna kwam er gruwelijk lekkere foodpost binnen: nieuwe smaken van Ben & Jerry’s. Minter Wonderland en Home Sweet Honey Comb, beide erg lekker. Met de laatste smaak vraagt Ben & Jerry’s om aandacht voor kwetsbare groepen vluchtelingen die na hun vlucht nog steeds niet veilig zijn. Denk aan kinderen en alleenstaande vrouwen bijvoorbeeld.

Van Sacha kreeg ik eerder deze week een mail of ik een paar schoenen wilde uitzoeken. Eehhh, ja? Ik mag dan wel geen fashionblogger zijn maar wel een vrouw en ik vind schoenen dus best wel heel erg leuk. De doos waar de schoenen in geleverd werd vond ik ook leuk trouwens.

En dit was de inhoud. Leren laarsjes! Niet super bijzonder maar wel passend onder een jurkje of skinny jeans. Het zijn deze schoenen trouwens, ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ik koos voor cognac.

Donderdagochtend zat ik alweer vroeg in het Medisch Centrum om bloed te prikken. Het houdt niet op…

Daarna reed ik door naar Zaandam waar ik heen ging voor AH on tour. Samen met Albert Heijn gingen we langs de Perla koffiefabriek en Amsterdam Flavours en maakten we de hele dag kennis met nieuwe producten uit het assortiment. Maar eerst een lekkere lunch. Ik nam gortsalade met gerookte kip en avocado.

Daarna door naar de Perla koffiefabriek waar we kennismaakten met de nieuwe koffiemelanges.

Nieuwe koffiebonen/-melanges worden hier nog met de hand gebrand. Zo leuk om te zien.

Aaaaal deze ingrediënten vind je terug in de nieuwe Delicata repen. Je hebt het grote chocoladeschap vast al gezien bij Albert Heijn.

En deze bonbonnetjes horen daar ook bij, JUM. Er ging een doosje mee naar huis hoor. Toen ik de crème brûlée-smaak proefde was ik direct om. Ik heb nog geen enkel ander chocolaatje geproefd die zó naar crème brûlée smaakte als deze. Heerlijk.

Kaasliefhebbers in the house? Albert Heijn heeft heel veel nieuwe borrelkaasjes aan het assortiment toegevoegd, waaronder een gruwelijk lekkere cheddar. Om te snacken, niet om te smelten. Excellent Farmhouse Cheddar is het, hij is vrij licht van kleur. Niet oranje dus.

Ook de nieuwe Streeckgenoten producten zijn waanzinnig: echte slagersproducten uit de regio. Bij iedere Albert Heijn is het assortiment dus weer anders. Limburgers proef het Limburgs-gehaktbrood. Zalig.

Na AH on Tour reed ik door naar Lavinia Good Food voor Tuna Night. Hier heb je gisteren al over kunnen lezen. Uiteindelijk lag ik om 00.00u in bed, foei wat een dag.

Vrijdag reed ik voor een shoot naar Den Haag. Ik was geboekt door een restaurant om hun gerechten te stylen en op de foto te zetten. Eerste keer als ‘foodfotograaf en -stylist’ in opdracht. Vond het súper leuk om te doen.

Ik zette onder andere deze waanzinnig lekkere tarte tatin op de foto. Woaaah. Op de foto zie je het niet maar de taart was echt huge.

In de avond bewerkte ik alle foto’s direct en stuurde ik ze naar de klant.

Zaterdagochtend gingen we zoals altijd naar de markt. Kijk mijn knappe mannen eens matchen met hun stoere jassen <3

Tim ging in de middag weg, Vic, Senna en ik hadden qualitytime met z’n drietjes. ‘s Avonds keken Tim en ik een paar afleveringen van Game of Thrones.

Gisteren was een fijne dag, productief ook! We sliepen uit (Vic werd pas om 07.30u wakker!), deden het huishouden en daarna filmden Tim en ik twee video’s. We maakten bierbrood en filmden een frikandellentest. Beide video’s komen gauw online.

Verder deden we niet zoveel en genoten we van de zondag.

Aankomende week wordt minstens net zo druk maar misschien nog wel iets leuker, woensdag vliegen Viv en ik naar IJsland en zaterdag door naar New York! Wooohoo. De volgende week van OMF wordt dus héél leuk.

Fijne week! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close