Week van OMF #15-2020

Mag ik even zeggen dat ik zielsgelukkig word van dit prachtige lenteweer? Ik vergeet hierdoor een beetje dat het zo’n gekke tijd is, heerlijk vind ik dat. Het komt nu stiekem wel goed uit dat ik ‘maar’ halve dagen kan werken want dit heeft er wel voor gezorgd dat ik flink heb kunnen genieten van de zon afgelopen week. Vic begint het nu iets moeilijker te krijgen. Vier weken niet naar de opvang gaan zorgt ervoor dat hij toch een beetje van slag is af en toe. Als ouders kun je de opvang gewoon niet evenaren, hoe goed we ons best ook doen. We knutselen, spelen, gaan veel naar buiten maar spelen zoals hij met leeftijdsgenootjes kan, dat kunnen we gewoon niet. Gelukkig hebben we leuke buurmeisjes en lassen we echt wel voldoende speeldates in met andere kindjes waardoor hij zijn ei ook een beetje kwijt kan, terwijl wij als volwassenen afstand houden natuurlijk en geen grote groepen opzoeken. Ik hoop toch stiekem wel dat binnenkort de KDV’s weer open kunnen zodat de kleintjes ook weer wat vaker met vriendjes kunnen spelen. Tot die tijd hopen we gewoon op nog veel meer mooie en zonnige dagen zodat we lekker veel buiten kunnen zijn.

foto19 1

Maandag

Weinig foto’s om de week mee te beginnen. Ik werkte ’s ochtends op kantoor en filmde daar de nodige video’s en editte er ook direct een paar.

foto18 1

’s Avonds werden thuis de boodschappen bezorgd. Bij Albert Heijn bestelde ik de fruitbox mee, een MEGA doos vol met fruit. Lekker hoor! We hadden er afgelopen weekend lekker een fruitsalade van gemaakt en ik bakte een appel-/perencake.

foto17 1

Dinsdag

Dinsdagochtend was het mijn beurt om voor de kindjes te zorgen. Voor een samenwerking met Santa Maria ‘moest’ ik met Vic nog even chipjes maken en dat vond hij super leuk.

foto16 1

Mazzelkontje dat hij ’s ochtends al chips mocht eten, normaal mag dit alleen in het weekend. Gelukkig waren het chips gemaakt van volkoren wraps.

foto15 1

Ondertussen stond ik voornamelijk in de keuken om het avondeten vast voor te bereiden en batbots te maken.

foto14 1

Voordat ik ’s middags naar kantoor fietste gingen we picknicken in de tuin. Cody lag ernaast onder zijn babygym.

foto13 1

Vlak voordat ik wegging werd de maaltijdbox van Home Made Chefs bezorgd. Om boeren te supporten bedacht Boerschappen in samenwerking Home Made Chefs het initiatief de Home Made Chefs maaltijdbox: verschillende (culinaire) maaltijdboxen die te koop zijn voor de consument. Met deze maaltijdboxen worden voedseloverschotten die ontstaan doordat boeren niet meer aan groothandels en horecaondernemers/cateraars kunnen leveren opgelost. Er zaten echt práchtige producten in de box. Veel verse groenten, heerlijk vlees, boerenyoghurt… Er zijn verschillende maaltijdboxen te bestellen, hier vind je meer informatie.

foto12 1

Nu toch echt gauw naar kantoor want er moet ook gewoon gewerkt worden in deze crisistijd.

foto20

Terwijl ik deze foto van Vic doorgestuurd kreeg, die vermaakte zich prima met het buurmeisje hahah. We hebben voor het huis een groot grasveld waar ze lekker kunnen spelen.

foto11 1

Ik bakte Groningse Poffert! Het recept hiervan komt binnenkort online.

foto10 1

Omdat bloem nog steeds lastig te krijgen is in de supermarkt hier, bestelde ik maar een voorraadje bij de molen. En dat werd mooi handig thuisbezorgd afgelopen week. Ik kan weer even vooruit!

foto9 1

Woensdag

Na een ochtendje werken op kantoor genoot ik ’s middags van het mooie weer. De tafel die ik vorig weekend heb geschuurd en gebeitst ziet er echt weer top uit. Zo blij mee!

foto8 1

De schone was hangt, Vic was aan het spelen, Cody lag in de schaduw onder de babygym en ik zat met een boek in de zon. Prima voor elkaar dacht ik zo.

foto7 1

Ondertussen werd er ook voor koffie gezorgd, haha. “Mama, koffietijddddd, jij slok nemen?”

foto6 1

Ik zei het toch, prima voor elkaar.

foto5 1

Bij Action kocht ik dit afwassetje. Het is een wasbak waar je water in kunt doen en dankzij een motortje werkt de kraan ook echt. Bij de wasbak komt een afwasborsteltje, ‘afwasmiddel’ (nep natuurlijk) en bekertjes, bordjes en bestek. Vic is er uren zoet mee. Kostte een tientje dus mocht je hem nog kunnen vinden, zeker een aanrader!

foto4 1

’s Avonds rondde ik mijn eerste Diamond Painting af, woohooo!

foto3 1

Donderdag

Goedemorgen Cody! Nog lekker in slaapzak en ik in badjas na het geven van de eerste fles. Hij wordt echt al zo groot…

foto2 1

Op naar de speeltuin, lekker spelen en ravotten en vervolgens lunchen met pannenkoeken. Er bestaan vervelendere dingen.

foto1 1

Omdat ik vrij laat weer thuis besloot ik donderdagmiddag maar thuis te werken in plaats van op kantoor. Geen straf, de laptop werkt ook prima in de zon – haha.

foto29 1

Vrijdag

Ik wilde starten met een nieuwe diamond painting want mijn bestellingen via AliExpress waren binnengekomen, maar ALLE steentjes waren statisch, maar letterlijk alles. Wat een verschrikking. Heb direct het huis kunnen stofzuigen.

foto23 1

Ik besloot wel alles netjes op te ruimen en mezelf een opruimkist toe te eigenen voor hobbyspullen.

foto26 1

’s Avonds lekker aan de slag.

foto21 1

Weekend

Goedemorgen weekend! De twee jongste mannen lagen er heerlijk relaxt bij met z’n tweeën in ons bed.

foto28 1

Ik moest wat boodschappen doen zaterdagochtend en ook langs HEMA waar ik met veel meer dan gepland weer wegging.

foto27 1

Waaronder deze twee schattige bijtringen.

foto25 1

’s Middags dook ik de keuken in om wat dingen voor te bereiden voor de paasbrunch.

foto31 2

En natuurlijk genoot ik ook weer even van de zon.

foto30 1

Eerste Paasdag: voor het eerst paaseitjes zoeken. Was een méga succes, Vic was zo enorm enthousiast.

foto22 1

En vervolgens kon hij ook niet wachten tot we gingen brunchen zoals je ziet.

foto24 1

Na de brunch had ik een Ottolenghi kookdag gepland dus de tafel stond vol lekkers ’s avonds.

foto32 1

Met als klapper op de vuurpijl deze pavlova rol. ZO lekker!

Waar ik normaal gesproken meer moeite heb met het typen van intro’s voor deze weekoverzichten, vind ik het nu voornamelijk lastig om een afsluiter te bedenken. Want tja, er is momenteel gewoon niet zoveel om naar uit te kijken. Mijn agenda is tot nader orde nog altijd leeg. Het voelt een beetje als de beginjaren van OMF nu, haha: met name focussen op content maken en daar buiten gewoon nergens heen hoeven, geen afspraken hebben.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close