Week van OMF #49 – 2017

Normaal gesproken bereid ik dit artikel al deels voor op vrijdagmiddag zodat ik op zondag alleen nog maar de laatste foto’s hoef toe te voegen. Nu is het zondagavond 19.30u en begin ik net aan deze Week van OMF. Ik zat vrijdag de hele dag in een shootdag en vrijwel direct daarna reden we (Tim, Vic en ik) naar Rotterdam voor een weekendje weg. Hoewel we vanochtend al vroeg thuis waren kwam ik er niet eerder aan toe om te beginnen. Dus met een half oog op mijn laptop en een half oog op de televisie, we kijken de film Snowpiercer, zet ik dit weekoverzicht in elkaar. Vrij euforisch overigens want ik heb vandaag alle tot nu toe geplaatste reacties op de kerstpakket winactie gelezen en ik word daar ZO blij van. Hoewel OMF nog steeds groeit na 6,5 jaar en ik vind dat ik de allerleukste baan op de wereld heb, zijn er ook zo af en toe de nodige twijfels. Twijfels of de content die we maken wel leuk genoeg is, of we genoeg inspiratie bieden, of we ons met OMF genoeg onderscheiden binnen de zee van bloggers, of iemand erop zit te wachten dat ik mijn gezinsleven deel. Om dan te lezen dat er lezers onder jullie zijn die iedere dag terugkomen, iedere week onze eetoverzichten en weekoverzichten lezen, citytrips boeken naar aanleiding van onze city guides, zo meeleven met kleine Vic die steeds groter en wijzer wordt, waar OMF echt onderdeel is van de dagelijkse/wekelijkse routine is, is echt bizar. Dus dankjulliewel, voor jullie eerlijke antwoorden <3 Dan is het nu écht tijd voor Week van OMF!

foto1 1

Maandag stapte ik voor het eerst in lange tijd weer eens in de trein! Ik moest voor een meeting in Rotterdam zijn en aangezien deze pas tegen 17.30u afgelopen zou zijn, leek het reizen met de trein me beter. Bovendien vond ik in de NS Spoordeelwinkel een leuke aanbieding waardoor ik voor de helft van de reguliere tweedeklasretour, eersteklas kon reizen. Super fijn aangezien ik nog best wat werk moest verzetten.

foto2 1

Rond lunchtijd kwam ik aan in Rotterdam bij Platform 21 en gelukkig was er voor een (hele goede!) lunch gezorgd.

foto3 1

Ik nam deel aan een brainstormsessie voor een nieuw te lanceren merk. De planning is dat in maart 2018 dit merk in de schappen van de supermarkt komt te liggen met diverse producten. Er was een groep mensen van verschillende disciplines (marketeer, influencers, grafisch designers, PR bureaus en de ontwikkelaars) bij elkaar gebracht om met elkaar te brainstormen over de juiste positionering, de juiste marketingstrategie etc. Súper interessant en leuk om een keer te doen.

foto4 1

Om 18.00u zat ik weer in de trein naar huis. Ik had een flinke reis van twee uur voor de boeg dus lang leve mijn laptop en een rustige coupe.

foto5 1

Eenmaal thuis lag er foodpost op me te wachten van de Food Network. Een MEGA speculaaspop, een chocoladeletter en een zak decoratiespullen van Wilton. Deze laatste zit in het kerstpakket dat ik weggeef.

foto6 1

Vlak voordat ik naar bed ging appte Nanda dat het eindelijk mogelijk was om de Victoria’s Secret show te kijken. Dat ging ik nog even doen want ik wachtte er al een paar dagen op haha. Vind het altijd zo tof om te zien, ik kijk hem al járen. Helaas vond ik deze show wel ietwat tegenvallen.

foto7 1

Dinsdagochtend liep ik met Vic naar het plein hier om de hoek voor wat boodschappen. Bij Emma & Sam kwam ik deze súper stoere pet tegen die ik lastminute inpakte voor pakjesavond.

foto8 1

Zoals altijd ‘vierden’ we 5 december ook dit jaar bij mijn schoonmoeder. We gaan standaard gourmetten op die dag maar nu hadden we voor Vic een paar kleinigheidjes. Vanaf volgend jaar vieren we Sinterklaas pas echt, maar we vonden het leuk om wat kleine dingetjes te doen. Hij kreeg dus die super leuke pet, een MEGA teddybeer, duikstokjes voor in het zwembad, een bal van Nijntje, een voorleesboekje en een leuke trui. Alsnog flink verwend, danku Sinterklaasje.

foto9 1

Maatje <3

foto10 1

Donderdagochtend was ik al heel vroeg op pad, om 08.15u moest ik bij het Medisch Centrum Veluwe zijn voor uitslagen van het maagonderzoek van vorige week. ‘Helaas’ kwam er niets uit. Het klinkt raar om helaas te zeggen, maar ik heb momenteel best flink ijzertekort en bloedarmoede en de arts heeft geen idee waar dit vandaan komt. Dit gegeven in combinatie met de enorme hoeveelheden (pijnlijke) buikpijnen van de laatste maanden doen wel vermoeden dat er iets mis is. Ik had gehoopt dat uit het maagonderzoek nu zou komen wat er loos is, maar helaas dus. 28 december gaan ze weer (dit wordt de derde sinds september) een coloscopie uitvoeren waarbij ze nu het uiterste puntje van de dunne darm en een deel van de dikke darm gaan bekijken. Zodra alles achter de rug is en ik beter weet wat er allemaal gaande is schrijf ik weer een nieuwe PDS update!

foto11 1

Na het ziekenhuisbezoekje wipte ik even gauw binnen bij de nieuwe Prénatal megastore. Ik was op zoek naar antislipsokken voor Vic en vond deze ook.

foto12 1

Daarna ging ik aan het werk. Donderdag was echt zo’n klusjes dag. Ik deed wat onderhoud aan de site, werkte de administratie bij etc. Normaal gesproken kom ik daar nooit aan toe maar nu wel.

foto13 1

Hele leuke foodpost van La Place, ze hebben een kookboek gemaakt! Ik kreeg op Instagram een paar keer de vraag of ik dit boek wilde reviewen, maar natuurlijk. Komt in januari online.

foto14 1

Zo moe thuis komen, alleen maar jammeren maar slapen? Neuh.

foto15 1

Donderdag zette ik ook vast wat kerstdecoratie neer. Tim zijn kerstdorp zetten we in de kast, ziet er zo gezellig uit! Ik hou van die kerstlampjes overal.

foto16 1

De reden dat ik antislipsokken nodig had: Vic wil zich constant overal aan optrekken maar hij gleed steeds weg.

foto17 1

Vrijdag: shootdag! De laatste foodshoot van dit project, 23 december draai ik nog een dag lifestyleshoot. Ik kan niet wachten om jullie straks het eindresultaat te zien en te laten weten voor wie ik een boek heb gemaakt. Nog even geduld!

foto18 1

Het was een dag waarop we voornamelijk veel gerechten voor het avondeten schoten. Aangezien we een weekend weg zouden gaan deed ik alles in diepvrieszakken en vroor ik het in. Lijkt me straks tijdens de verhuizing ook handig, hopelijk voorkomen we daarmee dat we alleen maar slecht eten nuttigen.

foto19 1

Foodpost voor Tim, haha. Twee biertjes van Friethoes, zij hebben bier gemaakt van aardappelschillen. Volgens Tim waren de biertjes ok, maar niet heel bijzonder.

foto20 1

Zodra Tim thuis kwam van werk vrijdag stapten we in de auto richting Rotterdam. We verbleven op de SS Rotterdam met zijn drietjes. Omdat we flink in de file stonden kwamen we pas laat aan en maakte ik geen foto’s meer. Dit is een foto van zaterdagochtend. Mama appte mij een foto van hun tuin die bezaaid lag onder een pak sneeuw; in Rotterdam was er helemaal niets te zien!

foto21 1

Ontbijtbuffetje op de SS Rotterdam! Vic heeft de afgelopen dagen ook lekker meegegeten, kleine veelvraat.

foto22 1

Omdat ze slecht weer verwachtten en wij geen zin hadden om ons nat te laten regenen met de kinderwagen, besloten we te winkelen bij Rotterdam Alexandrium. Het winkelcentrum was zo gezellig versierd! We sloegen de nodige kerstcadeaus in en scoorden jeans voor Tim.

foto27 1

We kwamen erachter dat er een vestiging van Cinnabon zat in Alexandrium en dat konden we natuurlijk niet overslaan (wie herinnert onze liefde voor Cinnabon nog toen we in Las Vegas waren?!). We deelden er eentje.

foto23 1

Dit is dus de SS Rotterdam. Het schip vaart al sinds eind jaren 90 niet meer en tegenwoordig dient het als hotel en evenementenlocatie. Leuk om een keer mee te maken, maar vergeleken met de andere cruiseschepen die ik in augustus en september heb mogen zien wel sterk verouderd.

foto28 1

Een typische tafel als je gaat borrelen met een kindje: onze drankjes en verder Vic zijn fles, toetenvegers, doeken, speelgoed, eten… Haha!

foto24 1

Zaterdagavond dineerden we al vroeg (dat krijg je met een baby) en naderhand speelden we nog wat met Vic op de kamer. Hij maakte ook zijn eetoverzicht even af ;)

foto25 1

Onze nachten waren niet zo. Vic voelde zich niet helemaal happy ’s nachts en moest veel getroost worden. Even wennen voor ons als verwende ouders van een doorslapend kindje. Zaterdag op zondag heeft hij de hele nacht bij ons in bed geslapen maar we waren gisterochtend wel vroeg op. We zaten als eersten aan het ontbijt en tegen 08.30u stapten we in de auto richting huis. Achteraf maar goed ook, voor de heftige sneeuwbuien waren wij al veilig thuis!

foto26 1

Gistermiddag trotseerden we nog wel even de sneeuw om een kerstboom te scoren bij Intratuin.

foto29 1

Hoi kerstboom! Niet zo’n grote dit jaar maar dat leek ons niet zo handig met een kruipende baby.

foto30 1

En dit is minstens zo gezellig.

foto31 1

Nogmaals: ik hou ECHT van die gezellige dagen voor Kerst.

foto32 1

En ja, de rest van de dag sneeuwde het gigantisch. Ik denk dat er in Apeldoorn uiteindelijk een laag van 10 centimeter is gevallen. Heerlijk als je zelf lekker binnen kunt zitten, haha.

En dat was hem weer! Snowpiercer is nog steeds bezig dus ik leg zo de laptop aan de kant en ga samen met Tim de film afkijken. Hopelijk blijft Vic aankomende nacht wel gewoon lekker slapen en kunnen wij wat bijslapen. Dat is wel nodig want er staat weer een drukke week op de planning! Morgen (vandaag voor jullie) film ik drie video’s die nog voor Kerst online moeten. Dinsdag vindt de voorcontrole plaats van ons huurhuis en woensdag komt mama even langs. Donderdag draai ik de eerste productiedag voor een hele leuke campagne die in januari van start gaat en zich compleet richt op mijn omgeving (Gelderland!) en vrijdag staat er weer een filmdag op de planning.

Thanks voor het lezen weer en fijne week! Doe voorzichtig als je de weg op moet vandaag. x

Join the Conversation

 1. Sandy says:

  Wat leuk! Ook bij mij is het bezoeken van ohmyfoodness een dagelijkse activiteit geworden. Recepten, baby-updates, reisverslagen, i love it all!
  En leuk om te lezen dat je een project gericht op provincie Gelderland gaat doen, aangezien ik sinds kort in Gelderland woon en werk :)

 2. merle says:

  Ik ben echt een trouwe lezer geworden! Elke zondag en elke maandag Check ik even de site of er een eet of weekoverzicht klaar staat! Niet perse voor de recepten (af en toe natuurlijk) maar ook zeker hoe je dagen zijn ingepland, wat jullie eten en de proefvides,
  I LOVE IT! Zeker mee door gaan want ik kijk er altijd naar uit! Fijne dagen alvast :)
  Liefs,

 3. Mirte says:

  De SS Rotterdam is toch juist bewust in jaren vijftig stijl gerenoveerd? Zodat je kunt herbeleven hoe het was in de gloriejaren. Of bedoel je dat niet met verouderd? Ik ben benieuwd naar het boek van La Place en het boek waarvoor je hebt gefotografeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close