Week van OMF #28-2018

Voordat ik aan deze Week van OMF begon vond ik mijn week eigenlijk een beetje mislukt. Ik weet niet precies hoe ik bij dat gevoel kwam. Wellicht omdat ik de hele week werd geteisterd door constant aanwezige buikkrampen waardoor ik me een stuk lamlendiger en minder productief voelde dan normaal. Toch, als ik zo door mijn foto’s heen scroll heb ik wel degelijk wat gedaan en was het al met al nog best een productieve week. Voor het eerst had ik een bewuste vrije woensdag, daar wil ik vanaf nu een gewoonte van maken: mamadag!, en dat beviel heel goed! Het was achteraf gezien een fijne, zonnige week.

foto2 2

Maandag

Ik begon de week met een fijne workout bij de Barbell Club. Normaal train ik niet ’s ochtends omdat het me eigenlijk teveel tijd kost en ik voor mijn gevoel dan ’te laat’ aan het werk ben. Maar nu had ik er even zin in. Was fijn!

foto7 2

Daarna dook ik de keuken in. Ik moest de twee basisrecepten voor CHEESECAKE nog maken en de laatste foto’s moesten gemaakt worden.

foto1 2

Al dat lekkers in huis, pff.

foto3 2

Tim heeft laatste een kleine opslagruimte voor onze tuinkussen gefabriceerd in de schuur. Vanwege het slechte weer dat was voorspelt gingen voor het eerst in 1,5 week de kussens weer naar binnen. Goed gedaan hoor moppie.

foto4 2

Dinsdag

Dinsdag was een filmdag, ik wilde graag weer wat video’s vooruit filmen en dat is gelukt. Ik filmde er uiteindelijk vier!

foto8 2

De frituurpan stond ook weer lekker vroeg aan, het leven van een foodblogger haha. Ik vraag me altijd af wat buren denken als ze ’s ochtends vroeg langs lopen en al frituur ruiken.

foto5 2

Vanwege de shoots voor CHEESECAKE had ik veel ingrediënten in huis liggen waar ik graag iets mee wilde doen. Van de mango maakte ik heel lekker ijs. Het recept deel ik binnenkort.

foto6 2

Knappe mannen van mij!

foto10 2

Dinsdagavond ging ik samen met Nanda trainen. Het was weer een fijne en zware workout. Naderhand plofte ik nog even op de bank voordat ik mezelf naar de douch sleepte.

foto9 2

Woensdag

Mijn eerste vrije dag woensdag! Ik merk dat ik wat vaker bewust tijd voor mezelf moet inplannen om de balans tussen werk en privé in orde te houden, dus ik heb laatst besloten dat ik, als het kan, de woensdagen vrij plan om met Vic door te brengen. Dat beviel afgelopen week heel goed! In de ochtend ging ik met Vic en mijn ouders naar mijn tante.

foto11 2

Eenmaal thuis sliep Vic de héle middag (serieus, van 12.15 – 15.45u – absurd) dus ik had tijd voor mezelf. Van De Notenlaer kreeg ik foodpost. Zakjes met verschillende notenmixen en gedroogde cranberries. Lekker hoor!

foto12 2

Daarna keek ik maar wat afleveringen van Masterchef Australia. Voelde wel gek hoor, op zo’n doordeweekse dag zoiets doen. Ik moest mezelf inhouden om niet tóch te gaan werken – haha!

foto16 2

Donderdag

Donderdagochtend reed ik even gauw naar Arnhem om wat kleine dingen te kopen bij Primark. Eenmaal thuis lag er foodpost van Alpro op mij te wachten, er zijn nieuwe plantaardige ‘yoghurts’ met meer fruit. Lijken me héérlijk.

foto13 2

Ik merkte dat ik me thuis totáál niet kon concentreren dus ik besloot mijn spullen te pakken en in de stad te gaan werken. Ik streek neer bij Schenkers aan de van Kinsbergenstraat in Apeldoorn. Een hele leuke koffietent waar je ook kunt lunchen en ’s avonds kunt borrelen. Zeker een aanrader.

foto15 2

Ik appte Tim of hij zin en tijd had in lunch buiten de deur dus hij voegde zich bij me voor een lunchpauze. Tim werkt praktisch in de stad, dus dat komt op zulke momenten lekker uit. Ik koos voor de salade met kip en mango, erg lekker.

foto17 2

Voordat ik weer naar huis fietste ging ik nog even langs bij mijn moeder. Zij werkt sinds kort vrijwillig in de nieuwe ReShare winkel van het Leger des Heils. Hier wordt, nog zeer nette!, tweedehandskleding verkocht voor spotprijsjes. Ideaal als je iets minder te besteden hebt. De winkel opende donderdagmiddag dus ik ging even langs om te kijken en hoi te zeggen. Hoe geinig is dit schort gemaakt van oude jeans? Creatief hoor als je zoiets kunt bedenken. Mocht je nieuwsgierig zijn: de ReShare winkel in Apeldoorn vind je aan de Brinklaan 134. Zeg dan ook direct even hoi tegen Yvonne als je daar komt ;-)

foto14 2

Om half 6 hadden we een afspraak bij de notaris. Vic en ik waren nog wat vroeg dus we liepen nog even een rondje door het Oranjepark. Apeldoorn heeft zulke mooie plekjes!

Vrijdag

Vrijdag was eigenlijk niet zo’n spannende dag. Ik wilde ’s ochtends gaan trainen maar mijn buik stond dat absoluut niet toe. In plaats daarvan ging ik thuis aan het werk. Niet heel spannend allemaal, vooral veel artikeltjes typen, recepten uitwerken en video’s editen. Ik maakte hier dan ook geen foto van.

foto18 2

Wel kwam er leuke foodpost binnen van Leksands, twee van hun varianten knäckebröd, altijd goed.

foto23 1

Ik bestelde een nieuw beschermhoesje voor mijn telefoon bij Ideal of Sweden. Mooi is ‘ie he? Werd ook super netjes geleverd.

foto22 2

’s Middags reed ik een naar Amsterdam waar ik een afspraak had bij mijn uitgeverij. Niet voor CHEESECAKE, wel voor een ander leuk project.

foto21 2

Op de terugweg kwam ik in de vrijdagmiddagspits terecht. Fijnnn.

foto20 2

Zaterdag

We hadden een super fijn weekend afgelopen weekend! Ik liep zaterdag al vroeg buiten met Senna, het was nog zo heerlijk stil overal en de zon kwam op.

foto19 2

Daarna deden we wat burgerlijke dingen. Zo ging Vic voor het eerst naar de kapper! Vond hij best spannend maar na 5 minuten was er niets meer aan de hand.

foto26 2

Sinds afgelopen vrijdag geeft ik Intermittent Fasting een kans. Dit betekent dat ik iedere dag uitsluitend tussen 12.00 en 20.00 uur eet en daarbuiten uitsluitend calorie-arm drink (water of thee dus). Dit doe ik niet om af te vallen trouwens, het is dus niet het zoveelste dieet dat ik probeer haha. Mijn darmen zijn de afgelopen weken heel erg slecht, wordt eigenlijk alleen maar erger, en ik hoop dat door deze manier van eten mijn darmen langer de tijd krijgen om te herstellen waardoor de klachten dus minder worden. Ik heb heel veel gelezen dat intermittent fasting helpt bij darmklachten, ik hoop dat het voor mij dus ook iets doet. Als ik een poosje bezig ben zal ik er meer over vertellen op OMF. Ik zat ’s ochtends dus aan de verse muntthee terwijl mijn mannen ontbeten.

foto31

Terwijl Vic op bed lag pakte ik wat webshopbestellingen in om te versturen. De allerlaatste exemplaren van het Guilty Pleasures boek gingen de deur uit, samen met nog wat andere bestellingen.

foto32

’s Middags gingen we bij mijn schoonmoeder op bezoek, zij was namelijk jarig afgelopen week.

foto25 2

Daarna streken we met Vic naar bij stadsstrand Soap dat onlangs is geopend. Zag er heel tof uit maar de tent leed toch nog wel aan veel kinderziektes. Slechte service, belachelijke prijzen, weinig schaduw… We gingen na een biertje snel weer naar huis waar Vic lekker in zijn eigen badje kon spelen.

foto24 2

Zondag

Misschien kwam het door het mooie weer maar Vic besloot gisteren ineens uit te slapen tot 09.15 uur! We wisten niet wat ons overkwam, haha. Hij slaapt altijd goed hoor (van 19.00 – 07.00 uur vaak) maar zo lang slaapt hij nooit uit. Wat een luxe!

foto27 2

Nadat we het huishouden hadden gedaan ging ik aan de slag met het maken van de eetplanning en bestelde ik de boodschappen.

foto28

Terwijl Vic weer in bed lag voor een powernap nam ik de kans om aan een nieuw boek te beginnen.

foto29

’s Middags stapten we op de fiets. We wilden even naar het water-speeltoestel hier in het park maar dat bleek niet zoveel voor te stellen en voor Vic nog niet heel leuk te zijn. Daarom fietsen we maar een stuk door het park en de wijk en gingen we een ijsje halen. Altijd goed met het warme weer!

foto30

De rest van de dag deden we weinig. Nanda kwam langs om van onze tuin gebruik te maken, we barbecueden en gisteravond legde ik de laatste hand aan dit weekoverzicht. Weer een top weekend zo!

Aankomende week is het iets drukker wat betreft afspraken maar nog steeds is het merkbaar zomer. Het is de laatste week voordat onze gastouder op vakantie gaat, dus ik moet nog even goed gebruik maken van de werkdagen die ik nog heb. Vandaag lunch ik in ieder geval gezellig met mijn foodievriendinnetjes. Donderdag heb ik een afspraak gepland staan in Deventer voor iets heel leuks en ’s middags ga ik met papa naar een wedstrijd van het EK Beachvolleybal hier in Apeldoorn. Het weekend wordt ook gezellig! Tim is er zaterdag de hele dag niet, die heeft een dag gepland met vrienden en zondag hebben we eindelijk weer eens een date met Tobi & Viv. Dat werd tijd ;)

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Yolanda says:

    Ik heb net jouw site ontdekt omdat ik een recept zocht voor citroencake gemaakt met yoghurt… en gevonden. Wat heb je heerlijke recepten en duidelijk beschreven. Tevens heb ik genoten van je persoonlijk berichten in “de week van OMF” en wat maak je gave fotos. Je hebt er een fan bij en ga zeker je boeken kopen, ook voor de cooklovers in mijn omgeving. En nu de keuken in om de citroentaart te maken. Bedankt voor je inspiratie.

    1. Sabine Author says:

      Wat leuk om te horen en welkom als ‘nieuwe lezer’! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close