Week van OMF #13

Wát een week was het afgelopen week. Eindelijk kon ik na weken geheimzinnig doen vertellen dat ik een boekcontract heb getekend en dat mijn allereerste kookboek Guilty Pleasures in november van dit jaar in de winkels ligt. Je kunt je vast voorstellen dat ik daar de rest van de week nog van heb zitten stuiteren. Echter was er nog veel meer te doen dan alleen hysterisch zijn. Volgende week vertrek ik namelijk naar Vietnam en daarvoor moest vooruitgewerkt worden. Ik nam vijf video’s op, editte die ik ook en plande ze in en daarnaast stond ik veel in de keuken. Tijd voor weer een weekoverzicht in een nieuwe Week van OMF!

Maandag

Ik maakte de hele ochtend geen foto’s maar zo boeiend was het dan ook niet wat ik deed. Ik nam video’s op, zette een advertorial in elkaar en tikte veel artikeltjes voor de site weg.

foto1

’s Middags stapte ik in de auto naar Amsterdam waar ik eerst een afspraak had bij Grayling, het PR bureau van onder andere Nikon. Ik mag een supermooie en goede camera van ze lenen tijdens het maken van mijn boek. Heeeeel blij mee!

foto2

En daarna was het tijd voor dé afspraak van de week. Op naar Amsterdam Zuid, op naar Nieuw Amsterdam!

foto3

Jaaaaa, samen met mijn uitgever Willemijn het contract getekend! Champagne, chocolade fudgetaart en heel veel mensen ontmoeten. Wat een indruk heeft dat gemaakt. Het boekennieuws even gemist? Ik schreef er een heel artikel over!

foto4

Toen ik thuis kwam vond ik deze mooie bos bloemen op tafel met een lief kaartje eraan van mijn meneer <3

De rest van de avond heb ik met een HELE grote glimlach van oor tot oor al jullie comments gelezen. Wauw, wat waren het er ontzéttend veel. Heel, heel, héél erg bedankt allemaal.

Dinsdag

Over tot de orde van de dag, weliswaar nog altijd met een gigantische smile. Ik ging dinsdag eerst naar de fysio waar mijn hamstrings weer los werden gemasseerd. Ik heb de afgelopen twee weken best wel weer last gehad van mijn knie, dus heb rustig aan moeten doen. Deze week ga ik weer CrossFitten :)

foto5

Na de fysio deed ik boodschappen.

foto6

Ik postte deze foto op Instagram, dit was de eerste taart die mijn moeder mij leerde maken en nog steeds vind ik ‘em erg lekker! Velen van jullie ook merkte ik.

foto7

Ik dook ook de keuken weer in om video’s op te nemen. Ik maakte voor het eerst een broodvlecht, ziet er zo mooi uit!

foto8

En heerlijk kaneelbrood. Hiervan komt de video vanmiddag al online.

foto9

’s Avonds werkte ik op de bank nog even verder.

Woensdag

foto10

Rise and shine! Het leven van een foodblogger is helemaal niet verkeerd als je op woensdagochtend mag ontbijten alsof het een zondag is ;) Heb het wel eerst zelf moeten maken hoor.

foto11

Ik kreeg van Café Tasse een doos vol chocolade opgestuurd als cadeautje voor mijn boekcontract. Lief!

foto12

Aan het eind van de middag had ik nog wat tijd over en na lang wikken en wegen (serieus een jaar!) heb ik EINDELIJK een keukeneiland (geen kookeiland want ik kan er niet letterlijk op koken) gekocht. Zó MOOI en zóveel meer ruimte in de keuken nu. Yaaay!

Donderdag

foto25

En dat keukeneiland kwam donderdag direct goed van pas tijdens het opnemen van video’s.

foto13

Ik maakte onder andere deze waanzinnig lekkere witte chocoladekoeken met zeezout. Bizar lekker. Recept volgt!

De rest van de dag maakte ik geen foto’s, oops! Ik werkte voor de blog, maakte een volledige planning voor het boek (wanneer ik wat ga koken) en deelde mijn agenda voor de komende maanden in.

Vrijdag

Ik begon de vrijdag met het editen van video’s. Vijf stuks had ik er te doen, poeh!

foto14

Ontbijten met aardbeitjes, helaas waren ze nog lang niet zo smaakvol als ze eruit zagen.

foto15

Tussendoor reed ik weer even naar Amsterdam op en neer om bij Grayling de leencamera op te halen. Ik fotografeer de komende maanden alles met de Nikon D610.

foto16

Nadat ik al mijn video’s had geëdit en geupload besloot ik dat ik voor mijn boek toch écht eens moest leren om te schieten in RAW (ik deed voorheen alles nog in JPEG) om de foto’s vervolgens te editen in Lightroom in plaats van Photoshop. Tutorials kijken dus!

foto17

En daarna direct in de praktijk brengen…

foto18

Yes, gelukt! Ik durf bijna te zeggen dat ik om ben, wat kun je foto’s verschrikkelijk mooi maken wanneer je in RAW schiet zeg! Senna wilde maar wat graag model zitten.

’s Avonds werkte ik nog even door en hing ik nog een paar uurtjes op de bank.

Zaterdag

foto19

Zaterdag ging de wekker al vroeg! Tim deed mee aan de Viking Obstacle Run Mud Edition (19 km, wayooo!) en aangezien ik ook al wakker was gingen we er om 07.00 uur uit. Ik ging eerst naar de markt voor wat vlugge inkoopjes.

foto20

En daarna: koken maaaar! Ik moest voor een advertorial iets met witte asperges doen. Geen probleem hoor, ik houd ervan.

foto21

Dit is de camera waarmee ik nu fotografeer. Wat.een.unit. Mijn hemel wat een knopjes.

foto22

Niet verkeerd om hiermee te lunchen hoor! Recept volgt.

foto23

Aangezien ik toch alleen thuis was besloot ik aan het koken en fotograferen voor het boek te beginnen. Eén van de setjes. Lekker profi ;)

foto24

En tijdens het shooten lag de tafel vol met props..

Tim kwam rond 16.30 uur thuis en ik heb eerst zijn modderige kleding in de was gedaan. Ik werkte nog heel even en kleedde me daarna om voor een etentje! Met 33 man van CrossFit Apeldoorn aten we bij Orange. Ik heb hier geen foto’s van gemaakt, was het veel te gezellig voor!

Zondag

We waren al vroeg wakker gisteren en gingen er uiteindelijk ook redelijk op tijd uit. Ik sprong onder de douche en we deden het huishouden.

foto30

Om 12.00 uur stapten we in de auto om Senna weg te brengen en vanaf daar door te rijden naar Hilversum! Ik was namelijk samen met de meiden van 2WMN en Chickslovefood wederom te gast bij Life4You. We kregen zelfs een kleedkamer met z’n allen, luxe!

foto31

Na ons item even gauw op de foto met Carlo. Wat was het gezellig. En ik heb nog nooit zoveel make-up op gehad, mijn hemel.

foto32

Thuis deed ik mijn haar los: POEF, ontploft! Zo’n coupe en vol geplamuurd gezicht vraagt natuurlijk om een gekke foto. Wat een glamour he, de tv ;)

’s Avonds deden we niets meer en hingen we vooral op de bank. En ok, ik maakte dit artikel dan even af.

Aankomende week start ik officieel met mijn boek! Stiekem ben ik zaterdag natuurlijk al begonnen, maar vanaf deze week zijn mijn weken echt verdeeld in boek en blogdagen. Vandaag is een boekdag, maar eerst ga ik nog even naar de fysio en doe ik boodschappen. Morgen ben ik de hele dag in Den Haag voor een YouTube sessie, altijd super leerzaam! De rest van de week weinig afspraken, er moet vooral gewerkt worden want volgende week vertrek ik naar Vietnam! Hoeraaa.

Fijne (werk)week!

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Wat een ontzettend leuke foto’s Sabine! :D Lekker eten, natuurlijk je boek, chocola, Life4You… Echt een fijne week!

 2. Marijke says:

  Je hebt idd zoveel meer mogelijkheden in nabewerking als je je foto’s in RAW formaat maakt. Goed dat je het vanaf nu ook doet! En wat voor een mooi keukeneiland, echt super om zoveel kookruimte te hebben! Veel succes met de voorbereidingen van het boek… wat spannend!

 3. Ellen says:

  Wauw, alles zag er weer lekker uit deze week! :)

 4. Margot says:

  Leuke foto’s! Goed dat je het over RAW hebt, dat staat ook op mijn to do lijst om eens uit te proberen.

 5. Sanne says:

  Dat was best een drukke week voor je! Jammer dat je niet gewonnen had trouwens met je mango tango, gelukkig vond Carlo die van jou wel het lekkerst :p succes deze week!

 6. Felicia says:

  Wat een toffe week! Een wat een ontzettend leuke foto van Senna, knap ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close