De week van OMF #18

Happy Birthday to meeeee! Yaaay, vandaag is het alweer een jaar geleden dat ik 23 werd en dus betekent dit dat ik vandaag de 24 jaar aantik. Grappig hoe je ieder jaar weer een andere mening over je leeftijd hebt. Vorig jaar vond ik 23 een mooie leeftijd, nu vond ik dat toch wat aan de jonge kant klinken en is 24 weer wat meer ‘volwassen’ ofzo. Maf. Gisteren hebben we mijn verjaardag in combinatie met de housewarming al gevierd en dus is vandaag een lekker rustig dagje. Oma komt langs, mijn ouders komen vanmiddag en Tim is de hele dag vrij. Vanavond gaan we sushi happen en de rest van de dag zie ik het wel, niets bijzonders, lekker rustig aan doen. Eerst nog even terugkijken op de afgelopen week in De week van OMF. Een week met gemengde gevoelens, productieve en niet-productieve dagen en veel keukentijd in het weekend.

Maandag

foto1Chop chop, rise and shine, er stond een drukke dag op de planning. Ik begon de dag met het bezoeken van blogs tijdens mijn ontbijt. Ik stond met hoofdpijn op, jammer.

foto2Daarna dook ik de keuken in op een video op te nemen, deze stond afgelopen donderdag online. Ik editte de video direct.

foto3Om 11.00 uur had ik een interview via Skype met een studente, daarna lunchte ik met zelfgemaakte aspergesoep. De hoofdpijn was nog steeds niet weg en leek alleen maar erger te worden. De paracetamol liet me flink in de steek.

foto4Tijdens de lunch werkte ik verder tot een uur of 14.00. Daarna vertrok ik naar mijn werk, met migraine inmiddels. Wtf, dat heb ik dus nooit. Ik keek scheel, zag vlekken en stond te wiebelen op mijn benen maar vond niet dat ik me zo vlak van te voren nog kon afmelden voor het werk. Met moeite heb ik de avonddienst afgemaakt, om 23.00 uur reed ik snel naar huis en dook ik mijn bed in.

Dinsdag

foto5Dit was mijn uitzicht de hele dag… De migraine was nog steeds niet over en dus bleef ik de rest van de dag in bed, shit.

foto6’s Middags bracht ik iets verandering aan in het uitzicht: Suits! Vanuit bed.

Wat een rotdag.. Hoewel het best wel eens goed/lekker is om een hele dag niets te doen, ben ik daar gewoon niet voor gemaakt. Ik word er alleen maar onrustig van. Maar goed, het werkte blijkbaar wel. ’s Avonds om 19.00 uur trok de hoofdpijn eindelijk weg en bracht ik de rest van de avond met de Mister op de bank door.

Woensdag

foto7Woensdag vroeg op! Dino had lol met een plastic zak.

foto8Ik ontbeet met een kommetje yoghurt,verse aardbeien, gemengde noten, kokos, chiazaad en muesli.

foto9Daarna op naar het ziekenhuis, foto’s laten maken van mijn knie en naar de orthopeed. De arts is er niet helemaal zeker van of mijn meniscus daadwerkelijk gescheurd is, maar dat er iets mis is was duidelijk. Op de foto’s was te zien dat zowel aan de voor- als aan de achterkant wat vocht in mijn knie zit. Na wat getrek en gesjor had hij het idee dat het ook wel eens aan mijn kruisband zou kunnen liggen. Aankomende vrijdag (9 mei) ga ik ’s ochtends voor een MRI naar het ziekenhuis, 15 mei krijg ik hier de uitslag van. Afwachten maar weer!

foto10Eenmaal thuis ging ik aan het werk, wauw wat keek ik hier naar uit! Lekker een paar uur kunnen schrijven en de blog kunnen bijwerken. Heerlijk. Ik vind serieus alles omtrent OhMyFoodness leuk, maar blogdagen maken mij het gelukkigst.

foto11’s Middags cadeautjes inpakken en op kraambezoek. Mijn oude leidinggevende is onlangs bevallen van een meisje en die wilden we natuurlijk wel even bewonderen. Ik ging samen met Nanda.

foto14Eenmaal thuis lag er leuke foodpost op tafel, het boek van Heel Holland Bakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet veel van verwachte, maar wauw wat een tof boek! Binnenkort meer hierover.

foto12Na het eten werkte ik al mijn mail weg, yess!

foto13Tot 22.00 uur werkte ik maar het wilde niet echt meer lukken op het laatst. Pfft. De hoofdpijn was inmiddels ook weer terug, wtf! Stop daarmee.

Donderdag

foto15Donderdag draaide ik een ochtenddienst in het hotel, ik lunchte met een keizerbroodje met sla, kaas en zongedroogde tomaatjes.

foto16Eenmaal thuis gauw een boodschappenlijst maken, donderdagavond deden we namelijk de meeste inkopen voor de housewarming van gisteren. Poef, wat een waslijst.

foto17

foto18En nog meer leuke foodpost! Het nieuwe kokoswater van VitaCoco en lekkere graanrepen van Bolletje.

foto19Ook werd de Monte Scroppino thuistap geleverd die ik tijdens de housewarming mocht testen. Wat een waanzinnig tof ding.

foto20Na het eten kroop ik om 20.30 uur direct in bed, omdat ik de hele ochtend heb gestaan tijdens mijn hoteldienst kon ik de rest van de dag amper lopen en pijnloos zitten ging ook niet meer. Liggen dan maar, in bed. Er zit iets goed mis in mijn knie, dat mag toch wel duidelijk zijn…

Vrijdag

foto21Rise and shine! Ik begon de dag met het lezen van blogs en het beantwoorden van jullie vragen.

foto22Daarna nam ik een video op (nog voor 09.00 uur stond ‘ie er op!) en ging ik direct aan de slag met editen hiervan.

foto23Na het editen en tijdens het uploaden van de video zette ik al een groot deel van De week van OMF in elkaar. Om 10.30 uur stapte ik in de auto naar Den Haag voor een afspraak bij Adfactor, mijn mediaburea.

foto24Voor op de terugweg haalde ik snel even een broodje bij Bagels & Beans. NIET TE DOEN om dat in de auto te eten zeg.. maar goed, ik moest toch iets naar binnen krijgen.

foto25’s Avonds fröbelde ik nog het een en ander voor het nieuwe OMF.

foto26En sloot ik de dag af met een paar afleveringen Suits.

Zaterdag

foto28
Zaterdag stond alleen maar in het teken van de housewarming voorbereiden. Van 09.00 – 21.00 uur zijn we bezig geweest met vanalles. Op de markt kocht ik Ranonkels om het huis wat op te fleuren.

foto27Als lunch aten we kibbeling, hmm!

foto29Daarna zet ik een lichtsnoer in elkaar voor in de tuin, ziet er zo gezellig uit. De lampjes komen van Action en werken op zonlicht, ze gaan ’s avonds automatisch aan.

foto30Tim zette onze nieuwe barbecue in elkaar…

foto36En ik maakte alvast taarten!

foto31WOW, volle koelkast.

foto32’s Avonds werkte ik nog een klein beetje in bed en daarna: SLAPEN!

Zondag

foto35Taarten afmaken! Ik maakte drie taarten: citroen-meringue, stroopwafeltaart en Sachertorte. Ze gingen allemaal op met als resultaat dat ik vanochtend nog halsoverkop taart moest halen, haha.

foto33De tuin klaarmaken..

foto37En de tafel al voor een deel dekken.

foto38Tataaaart, jammie!

foto34Bijna klaar!

De housewarming/verjaardagsfeestje was enorm geslaagd. Hoewel ik bang was dat we véél te veel eten zouden hebben (vijf bomvolle schalen vlees, diverse salades, brood, tortillachips en nog véél meer) is alles opgegaan, inclusief de drie taarten dus. We zijn allebei enorm veel verwend met leuke cadeaus, maar die zal ik je volgende week laten zien. Nu even genieten van een vrij rustige verjaardag, mag ook wel na zo’n druk weekend ;)

Deze week is MEGA-druk. Vandaag is het dankzij mijn verjaardag en het feestje gisteren nog relatief rustig, maar hierna begint de gekte. Morgen is de enige dag dat ik in het hotel werk. Ik had een week verlof aangevraagd om even van het huis te kunnen genieten en me volledig te kunnen storten op OMF, maar de dinsdag was niet rond te krijgen en dus werk ik een ochtenddienst.

Woensdag ben ik een hele dag in Amsterdam. Ik start met een brunch, heb daarna direct een andere afspraak en ’s avonds een Running Diner ter ere van Taste of Amsterdam. Naar verwachting ben ik rond een uur of 23.30/00.00 uur thuis. De volgende dag, donderdag, al vroeg uit de veren. Om 09.00 heb ik een afspraak bij de masseur om mijn rug weer los te masseren en daarna vertrek ik weer naar Amsterdam voor een volle dag afspraken. Ik begin met een lunch bij Herengracht, vervolgens twee afspraken met twee PR-bureaus en ’s avonds is het maandelijkse Foodies etentje met mijn foodie-vriendinnetjes bij restaurant Nomads.

Vrijdag ben ik de hele dag in Apeldoorn. Ik start de dag met een MRI in het ziekenhuis, gevolgd door een zakelijke afspraak die zowaar een keer in Apeldoorn plaatsvindt! ’s Middags komt vriendinnetje Annebeth op de thee.

Tot slot gaan we zaterdag iets heel leuks doen waar ik al weken naar uit kijk en waar ik je volgende week meer over zal vertellen en ergens tussen alle bedrijven door moet ik gewoon doorgaan met koken/bloggen.

Druk, druk, DRUK maar wat een heerlijke week waarin ik veel op pad ben.

Fijne (werk)week iedereen!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Van harte gefeliciteerd! Geniet nog van je dag en de sushi vanavond!

 2. Gefeliciteerd!

 3. Daniëlle says:

  Wat een leuke pakketjes heb je ontvangen deze week! En gefeliciteerd met je verjaardag!

 4. Marjoleine says:

  Van harte gefeliciteeerd! Wat een leuke foodpost heb je ontvangen deze week haha!

 5. Linda says:

  Gefeliciteerd Sabine! Ben benieuwd naar ‘het nieuwe OMF’ :-)

 6. Lysan says:

  Wat een mooie keuken en een mooi handschrift heb je haha!

 7. Susanne says:

  Gefeliciteeeerd! Ik ben erg benieuwd naar de bolletje graanrepen! En succes aankomende week, ik hoop dat je knie het een beetje bij kan houden!

 8. My happy kitchen says:

  Gefeliciteerd!!!

 9. Nadia says:

  Nog gefeliciteerd! Wat een boodschappenlijst zeg, voor jullie housewarming. Het eten ziet er heerlijk uit, en wat leuk dat jullie die machine mochten testen! Was het wat?

  1. Sabine Author says:

   Dat waren Scroppino’s. Een soort slushpuppy gemaakt van Limoenijs met wodka en prosecco, erg lekker!

 10. Diana says:

  Gefeliciteerd met je verjaardag!

 11. Fijne verlate verjaardag!
  En wat een prachtig handschrift heb jij zeg..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close