Week van OMF #52-2021

Net als het grootste deel van Nederland hadden ook wij afgelopen week kerstvakantie. We hadden helaas te kampen met twee zieke kindjes maar tegelijkertijd was er genoeg tijd om het héle huis uit te mesten. Dat was zo’n beetje mijn enige to do voor mijn vakantie: het huis helemaal opruimen, babyspullen verkopen en alles dat niet meer gebruikt wordt wegdoen. En dat is gelukt, heel fijn! Georganiseerd het nieuwe jaar in dus.

IMG 6416

Maandag

Verwacht vooral veel voor- en na foto’s in dit weekoverzicht – haha! Ik begon de maandag met het uitmesten van de trapkast. Dat stond niet per se op de planning maar als ik eenmaal begin, ben ik niet meer te stoppen. De trapkast voelde net aan als een vuilnisbelt, echt alles werd er opgeslagen. Schoonmaakspullen, keukenapparaten, speelgoed…

IMG 6418

Dat moest anders! Groot speelgoed en alle spelletjes en puzzels zijn er nu opgeslagen, samen met alleen nog echt noodzakelijke dingen. Er gingen 4 vuilniszakken aan troep weg.

IMG 6420

IMG 6421

Daarna waren de twee rommellades in de keuken aan de beurt. Cody heeft me overigens hier heel goed mee geholpen.

IMG 6422

IMG 6423

Het is de vraag hoelang dit opgeruimd en netjes blijft natuurlijk, maar voor nu is het top.

IMG 6424

Tot slot was de koelkast nog aan de beurt, het laatste dat nog opgeruimd moest worden in de keuken. Alle andere kastjes en lades had ik vorige week al gedaan.

IMG 6426

Muuuuch better. Heerlijk, zoveel overzicht. En voor mij geldt ook echt: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

IMG 6427

De achtertuin moet je alleen nog even niet willen zien, haha. Dit moet nog allemaal naar het grofvuil.

IMG 6428

Ook dit is kerstvakantie: met mokken warme chocolademelk op de bank een Disney film kijken. Dat hebben we veel gedaan afgelopen week, met z’n viertjes films kijken. Zo gezellig.

IMG 6434

Maandagavond dook ik lekker op de bank, ook van studie had ik semi-vakantie genomen. Ik besloot vast te oriënteren op onze zomervakantie maar daar stopte ik vrij snel mee. Wat is alles DUUR, niet te doen. Ik was er even niet meer voor in de mood.

Dinsdag

Dinsdagochtend had ik met mijn moeder afgesproken op kantoor om daar ook alles uit te mesten en op te ruimen. Het doel was om mijn gangkast daar leeg te halen zodat ik er grote dingen van thuis kan opslaan. We willen thuis namelijk de bergkamer op zolder ombouwen tot studeer- en logeerkamer. We reden uiteindelijk twee keer heen en weer naar de vuilstort en Kringloop. Zo’n fijn gevoel weer.

IMG 6440

Daarna waren thuis Cody’s kamer en mijn kledingkast aan de beurt. Er lagen nog zoveel babyspullen die we echt niet meer gebruikten en dat is nu allemaal gedoneerd aan Stichting Babyspullen. Heel fijn. Ook onze Joolz is afgelopen week verkocht, met een beetje pijn in mijn hart – dat wel.

IMG 6448

Het moet altijd eerst erger worden voordat het beter wordt zeggen ze he. Dat was hier ook het geval, haha.

IMG 6450

Woensdag

Na Vic werd woensdag Cody ziek. Koorts, hoofdpijn en vooral heel huilerig en hangerig. We spendeerden de hele dag dus vooral op de bank. Arm zieltje. Het bleef gelukkig wel bij een dag! Bijzonder hoe dat gaat met die kleintjes he. Die zijn er vaak zo weer bovenop.

IMG 6459

Vic kreeg van een OMF-volger een envelopje met Pokémonkaarten en -stickers. Hij was er ZO blij mee, echt heel lief. In de middag reed ik weer met Vic naar de Kringloop, deze keer voor spullen van thuis. Dat was het enige noemenswaardige wat we deden woensdag.

IMG 6466

Donderdag

Beide kindjes waren een dagje de deur uit donderdag (heeeeerlijk even, haha). Ik dook achter de laptop voor een beetje werk en besloot de rest van de dag aan mijn studie te spenderen. Tussen de bedrijven door had ik een plan-afspraak met IKEA. Dat is t/m 14 januari gratis; zij helpen je dan bij het ontwerpen van een PAX of BESTA kast. Tijdens de afspraak liepen we door de kast die ik zelf al had samengesteld. Super handig.

IMG 6469

Vrijdag

Vrijdag was het natuurlijk oudejaarsdag en traditiegetrouw dook ik de keuken in voor het maken van oliebollen. Dat deed ik niet alleen deze keer.

IMG 6472

Vol ongeduld wachten tot het oliebollenbeslag genoeg is gerezen – haha.

We vierden oudejaarsavond lekker thuis. Tim en ik keken de series en films af die we waren gestart tijdens de kerstvakantie en genoten stiekem toch wel van het vuurwerk dat ondanks het verbod werd afgestoken.

IMG 6478

Weekend

Vaste prik op 1 januari: alle kerstspullen de deur weer uit. Het staat ineens weer zo leeg als de kerstboom weg is.

IMG 6479

We vermaakten ons dit weekend met lekker binnenblijven. Spelen, puzzelen, films kijken…

IMG 6492

Gisterochtend ging ik weer wandelen met mijn moeder en onderweg kwamen we voor het eerst een Happy Stone tegen. Zo leuk.

IMG 6494

De laatste vakantieborrel tijdens het kijken van de Disneyfilm Encanto. Die hebben we ong. 10x gezien deze vakantie – haha.

Aankomende week ga ik weer aan het werk, opvang voor de kindjes is geregeld. Stiekem hoop ik wel dat volgende week alles weer normaal wordt qua opening van de scholen want dit ge-jojo word ik ook een beetje zat. Hoewel iedereen daar last van heeft geloof ik. Anyway, het wordt een week waarin ik 2021 qua werk helemaal weer ga afronden en tegelijkertijd vol focus met het nieuwe jaar bezig ga. Heerlijk.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Elena says:

    Er zijn verschillende sites waar kortingsbonnen/cadeubonnen voor vakantieparken voor een prikkie worden aangeboden. Mensen hebben het gekregen, maar willen zelf geen gebruiken van maken, dus ze verkopen het. Wellicht een optie om jullie vakantie goedkoper te boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close