Week van OMF #45

Goedemorgen! Kan iemand me alsjeblieft vertellen waar afgelopen week is gebleven? Hoe kan het ineens 13 november zijn vandaag? Het is bi-zar hoe snel afgelopen week voorbij is gevlogen maar dit is allemaal te verklaren: ik heb inténs hard gebuffeld. Het is overduidelijk dat de decembermaand nadert want de samenwerkingen en uitnodigingen vliegen me om de oren. Hartstikke leuk allemaal en ik hou ervan om constant in de weer te zijn dus ik heb genoten van afgelopen week. Gelukkig was er ook voldoende tijd om door te brengen met mijn draakje, die kleine maakt de ene grote stap na de ander en dat is allemaal zo leuk om te zien. Een vrolijke en knettervolle Week van OMF deze week.

foto1 1

Ik zeg wel knettervol maar maandag maakte ik maar één foto. Ik stond de hele dag in de keuken om te koken voor het kookboek waar ik de culinaire begeleiding van doe. Ik stylede ook alle gerecht en fotograaf Mitchell zette ze op de foto. Sterrenteam hoor wij, zo leuk om met hem samen te werken!

foto2 1

Dinsdag pakte ik mijn kleine gangster even warm in, het is ineens zo koud buiten!

foto3 1

Foodpost van Kookexpert! Ik mocht van hun iets uitzoeken in de webshop en koos voor deze twee prachtige ovenschalen van Le Creuset. Ik ben gék op dat merk. Op de foto lijken de schalen blauw maar ze zijn in het echt zwart. Het is één hele grote van 41 x 36 cm en een normaal formaat, 31 x 26 cm. Mocht je ze ook willen hebben, de grote schaal kost €60,00 en is hier te vinden, de kleinere schaal is €40,00 en vind je hier.

foto4 1

Zoals ik al zei had Vic een heerlijke week. Hij sliep veel, speelde veel, lachte veel… heel fijn. Tijdens zijn slaapjes had ik voldoende tijd om video’s te filmen. Wat een luxe.

foto5 1

Aangezien Vic alles lust en nergens last van lijkt te krijgen, laten we hem steeds meer proeven. Zijn eerste kennismaking met ui en knoflook was door middel van een hapje pompoensoep. Ging er prima in.

foto6 1

OMG! Deze heerlijkheid komt deze week online. Geloof mij: dit wil je maken.

foto7 1

Foodpost van Fish Tales: een heerlijke bak mosselen (en echt: ze waren gruwelijk lekker, zo vol!) ter ere van het nieuwe Het Zeeuwse Mossel Kookboek van Bart van Olphen.

foto8 1

Ontbijtje dat regelmatig op tafel kwam afgelopen week gezien de enorme hoeveelheid rood fruit in mijn koelkast: een bak Skyr met rood fruit (duh) en granola.

foto9 1

Ik heb voor het eerst een plant gestekt. Althans, een poging gedaan tot. Onze Monstera raakte uit de kluiten gewassen en dus moest ik er iets aan doen. Ik heb twee stekjes al in de aarde gezet omdat er al wortels aan zaten, één stek staat in het water. Ben heel benieuwd of ik straks een Monstera oerwoud heb…

foto10 1

Woensdagmiddag ging ik even met mama de stad in. Ik had wat dingen nodig, waaronder een feestelijke outfit.

foto11 1

En een muts voor Vic. Ik vond deze van H&M ZO GAAF maar die was helaas nog veel te groot. En Vic vond hem ook niet zo leuk geloof ik.

foto12 1

Met deze kwam ik wel thuis, een leuke gestreepte voor nu en een wollen grijze voor als het echt koud wordt. En wantjes want die had ik ook nog niet.

foto13 1

Foodpost van persbureau House of Rebels, zij stuurden een foodbox met daarin een update van al hun foodmerken. Súper handig, dat zouden meer bedrijven moeten doen. In de doos diverse producten van Jimini’s (insecten), het boek Oh My Pie, Whey proteïne concentraat, Vitals pillen en Fever-Tree tonic.

foto14 1

Bij Van Delft in de stad sloeg ik kruidnoten in voor een proefvideo. Deze komt eind november/begin december online.

foto16 1

En nu staat deze pot dus op onze kast… oh oh.

foto15 1

Mijn lieve vriendinnetje Francesca heeft het ook dit jaar weer geflikt, haar Eetkalender voor 2018 is er! Helemaal leuk: er staat een kleine bijdrage (recept) van mij in.

foto17 1

Och babyschoentjes <3 het is dat Vic er in no-time uitgroeit anders zou ik een schoenenkast vol hebben.

foto18 1

Donderdag is gastouderdag en dus werd Vic warm aangekleed voor de 2 minuten wandeling er naartoe. Is ‘ie niet stoer zo?

foto19 1

De rest van de dag was mijn uitzicht zo, ik filmde veel…

foto20 1

… en stond nagenoeg de hele dag in de keuken.

foto21 1

Onder andere om deze whisky-appeltaart te maken. Jup. Recept komt binnenkort op OMF natuurlijk.

foto22 1

FOOOODPOST. Zeeuwse kroepoek met Hollandse producten: Noordzee garnaal, Hollandse ui en zeewier. Tof! Die met garnaal is overigens erg lekker.

foto23 1

Op dagen dat Vic naar de gastouder is werk ik eigenlijk non stop, maar zodra ik hem heb opgehaald gaat alle aandacht naar hem. Al vermaakt ‘ie zich ook prima zelf.

foto24 1

Donderdagavond reed ik nog om 19.00u richting Amsterdam voor de uitreiking van het Gouden Kookboek. Ik droeg een groen velourse jumpsuit! Die overigens in het echt niet zo knalgroen is als op de foto.

foto25 1

Kijk mijn Reishonger kookboek daar eens even drie keer shinen tussen andere mooie titels.

foto26 1

Nadia & Merijn wonnen met hun boek Souq uiteindelijk het Gouden Kookboek. Welverdiend dacht ik zo!

foto27 1

Vrijdagochtend weer vroeg op. Nadat ik Vic had weggebracht dook ik nog even gauw de keuken in om te bakken.

foto28 1

En daarna reed ik weer naar Amsterdam, deze keer voor een afspraak bij Hello Fresh. Wat een tof kantoor hebben zij! Overal leuke werkplekjes en een mega keuken, jaloeeers.

foto29 1

In de middag maakte ik mijn baksessie van ’s ochtends af. Hoe lekker zien deze eclairs met karamel en chocolade eruit? Ze smaakten waanzinnig. Recept volgt.

foto30 1

Vics prakkie voor vrijdag: pasta met tomaat, paprika, kipfilet, peterselie en bieslook. Ging er in als zoete koek.

foto31 1

Vrijdagavond werkte ik (wederom) door tot laat. So much to do, so little time…

foto32 1

Zaterdag was een volle dag! We gingen naar de markt, naar oma, naar mijn schoonzusje en vervolgens aan de slag met het huishouden. Vic trok ondertussen zijn muts over zijn hoofd om te slapen tussen de bedrijven door.

foto33 1

’s Middags maakte ik ook alvast ons avondeten zodat ik het op de foto kon zetten voor OMF. Haat aan de korte periode daglicht.

foto34 1

Waar ik ook mee begon: een grote schoonmaak! Ik ruimde onze voorraadkasten deels op en stopte alles wat ik niet ga gebruiken of waar ik al teveel van heb in een grote doos. Deze doos wordt nog tot na Sinterklaas bijgevuld en verloot ik dan onder één van jullie! Zie het als een MEGA OMF Kerstpakket ofzo, want dat ding weeg nu al meer dan 10kg haha.

foto35

Gisteravond was Tim een avondje weg. De planning was om een avondje te Netflixen, maar uiteindelijk ‘kletste’ ik met meer dan 100(!) van jullie de hele avond op Instagram over deze kwestie. Zo gezellig.

foto36

Gisteren zette ik de grote schoonmaak voort. Ik besloot AL mijn kleding uit te zoeken en tegelijkertijd de hele kleedkamer op te ruimen. Dit was de voorsituatie van mijn kledingkast… Wat een drama.

foto37

En dit de na, stúkken beter.

foto38

Dit is hetgeen er allemaal wegging, ik heb het direct weggebracht naar het Leger des Heils. Zo-zeel-kleding-schoenen-tassen. Ik heb mezelf op een no buy gezet tot de verhuizing in februari. Voelt wel erg goed hoor, alles opruimen en zo min mogelijk mee hoeven te sjouwen naar het nieuwe huis.

Nadat ik de kleding weg had gebracht vond ik het wel genoeg. Ik ben van 09.00 – 15.00u bezig geweest met opruimen! De rest van de zondag deed ik niets meer.

Zo, bomvolle Week van OMF zei ik toch? Wel echt een hele fijne week en ik hoop dat aankomende week weer zo wordt. Er staat in ieder geval voldoende op de planning! Een aantal shootdagen voor het kookboek, ik mag weer naar de masseur voor mijn rug en helaas ook naar het ziekenhuis voor testuitslagen en verder zien we wel wat de week ons brengt. Volgens de app Oei, ik groei! zit Vic vanaf nu weer in een sprong dus fingers crossed dat we hier niet al teveel van gaan merken…

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Sabine says:

  Oh Sabine, wat word Vic steeds stoerder! Het is echt een leuk ventje! En wow wat een opruiming Liefs Sabine

 2. Marieke says:

  Een kerstpakket, wat een leuk idee!
  Groetjes, Marieke

 3. Britt says:

  Ik kom binnenkort wel even langs om wat kruidnoten én kookboeken te ‘lenen’ :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close