De week van OMF #5

Ik moet jullie alvast waarschuwen, deze editie van De week van OMF is helaas niet zo spannend. De eerste drie dagen van de week ben ik flink beroerd geweest en heb ik het grootste gedeelte van die dagen in bed doorgebracht. Pas vanaf donderdag werd de week weer wat leuker maar ja, dan zit je toch alweer dik over de helft! Maar goed, een ‘dagboek’ zou geen dagboek zijn als niet ook de minder leuke dingen vastgelegd zouden worden, dus ik heb weer foto’s voor jullie verzameld!

Maandag

foto 14Het beroerd voelen begon zaterdag al een beetje en zondag lag ik de hele dag in bed. Omdat ik niet zo van het ziekmelden ben (en al helemaal niet op zondag voor de maandagochtend) ging ik wel gewoon ’s ochtends naar het werk. Mijn ochtenddiensten duren normaal tot 15.00 uur, maar om 11.30 uur moest ik er toch echt mee stoppen. Eenmaal thuis gauw in bed om te slapen en een beetje te lezen.

foto 15’s Avonds begon ik met lezen in dit boek al moet ik zeggen dat ik hem heel snel weer heb weggelegd. Het lukte me niet om erin te komen. Wellicht probeer ik het binnenkort nog eens.

Daarna vroeg naar bed. Ik voelde me al wel een stuk beter door het in bed liggen ’s middags!

Dinsdag

foto 16Maar helaas was dat ‘goed voelen’ dinsdagochtend als sneeuw voor de zon verdwenen. Echter reed ik wel ’s ochtends weer naar het werk om het grootste gedeelte van de uitcheck weg te werken en de nieuwe stagiair op te vangen. Je-van-het ging het zeker niet, dus wederom ging ik om 11.30 uur naar huis. Na een paar uur geslapen te hebben staarden deze twee drollen mij aan. Ze vonden het maar idioot dat ik midden op de dag in bed lag.

De rest van de dag lag ik of in bed of op de bank en deed ik niets. Bah.

Woensdag

foto 10Woensdag ging het alweer ietsje beter. Ik startte de dag in bed met een goed ontbijt: havermout met pindakaas, peer, bosbessen en geraspte kokos.

foto 11En Harry Potter! Naast het helemaal opnieuw lezen van de boeken van laatst, wilde ik ook alle films nog een keer zien.

foto 12Het in bed liggen begon behoorlijk te vervelen en dus ging ik ’s middags aan de slag met een experiment: brood maken! Ik heb wel eens broekachtige dingen gemaakt (zoals flammkuchen), maar écht brood niet. Ik maakte pompoenbrood dat super goed lukte.

’s Avonds wilden we ‘even snel’ naar de Media Markt. Er opende een vestiging in Apeldoorn en de BTW actie ging van start. Aangezien ik al weken een nieuwe/goede videocamera wilde, leek me dit de juiste gelegenheid. Leek, want duizenden mensen togen af naar de nieuwe Media Markt in Apeldoorn en dus maakten wij rechtsomkeert. Hierna in ieder geval op tijd naar bed. Helemaal fit was ik nog steeds niet en donderdag zou een lange dag worden.

Donderdag

foto 13Donderdag stond geheel in het teken van een bezoek aan Rotterdam. Ik had diverse afspraken staan die ik niet kon en wilde afzeggen, dus met een dosis paracetamol, neusspray en zakdoekjes in de auto naar het westen van het land! Beetje jammer dat het me dankzij files dik twee uur kostte om er te komen.

foto 6Ik begon de dag bij MissPublicity en WePR. We hebben regelmatig contact via de mail maar hadden elkaar nog nooit echt ontmoet. De hoogste tijd dus!

foto 7Daarna op naar SiSPR om dezelfde reden. Super gezellig! Ik moet eerlijk zeggen dat ik in november 2013 tijdens mijn eerste echte bezoek aan Rotterdam niet zoveel met de stad had, maar ik begin toch steeds meer haar charmes te zien!

foto 8Omdat er tussen mijn afspraken ’s ochtends en aan het eind van de middag een paar uur zat, streek ik neer bij Dudok om te werken en te lunchen. Ik nam donkerbruin brood met steak tartare.

foto 9En natuurlijk kon ik dé appeltaart niet overslaan. Sorry Weight Watchers, deze week even niet.

foto 5Om half vijf was het tijd voor een bijklets-date met foodie-friends Brenda en Pauline. We streken neer bij B.E.D. voor wat drankjes en een flinke schaal nacho’s. Altijd goed!

foto 1Daarna op naar FG Foodlabs – nog steeds in Rotterdam – voor een spectaculair openingsdiner met waanzinnige gerechten en mooie verhalen. Uiteindelijk vertrok ik ’s nachts om 00.30 uur weer uit Rotterdam, om 02.00 uur was ik thuis. Oef wat een lange dag!

Vrijdag

Ik zag het vrijdag niet zo zitten om om 07.00 uur mijn bed al uit te gaan aangezien ik er pas om 02.00 uur in lag, dus besloot ik uit te slapen. Half tien ging ik mijn bed uit, douchen, eetplanning en boodschappenlijst maken en hup boodschappen doen. Ik moest nog zoveel doen…

Tussen de middag sprong ik op mijn fiets naar het kantoor van Tim om samen te lunchen, hij was alleen. Wel zo gezellig om dan samen te eten. Hier heb ik geen foto van.

foto 2Daarna op naar T-Mobile om mijn abonnement te verlengen. Ik wilde eigenlijk voor een Sim Only gaan, maar aangezien mijn oude telefoon (iPhone 4s) zoveel kuren begon te vertonen, ging uiteindelijk toch overstag en verlengde ik mijn abonnement met een iPhone 5s.

foto 3Hoewel we afgelopen woensdag de Media Markt niet binnenkwamen, wist ik wel een camera te bemachtigen in de online shop. Vrijdagmiddag werd ‘ie bezorgd. Eindelijk kan ik mezelf tijdens het filmen zien, zoveel makkelijker! Ook heeft deze camera autofocus waardoor ik close-ups kan laten zien. Fijn!

foto 4Weer een experiment met brood, deze keer maakte ik zelf bagels voor het avondeten, nom.

foto_21Ook kocht ik bij Hema een nieuw OMF-boekje, hierin schrijf ik recepten globaal op, brainstorms, notulen etc. Hebben jullie dat ook altijd? Dan koop je een nieuw boekje en daar wil je dan het liefst direct in beginnen. Met als resultaat dat het oude exemplaar dus nooit vol raakt. Hah!

foto_19En ’s avonds maar op de bank met mijn MacBook… de to-dolijst was nog lang niet af. Bah. Uiteindelijk stopte ik om 22.30 uur met werken.

Zaterdag

foto_16.Om 08.00 uur het bed uit, klaar om te gaan kickboksen! Ik nam een vriendinnetje mee, zo leuk. Na het sporten deden we nog gauw even wat boodschappen op de markt.

foto_22Ik maakte alvast een begin met de to-do lijst voor aankomende week. Er zijn aardig wat dingen die moeten gebeuren!

foto_20En ik besteedde mijn laatste boekenbon die ik cadeaukreeg voor Kerst aan twee boeken van John Green.

foto_17Onze poezen (Dino en Charlie) nemen regelmatig muisjes, kikkers of vogeltjes mee naar huis om ermee te spelen. Niet altijd even fijn kun je je voorstellen, maar dit muisje vond ik wel enorm schattig, kijk nou hoe klein! Gelukkig was ‘ie nog heel kwiek en hebben we ‘em op een veilig plekje weer vrijgelaten.

foto_23’s Avonds eindelijk naar The Wolf of Wallstreet. Ik had nog twee vrijkaarten voor Pathé liggen en dus reden we naar Zwolle om daar een keer naar de bios te gaan. Wat een goede film en wat is het toch heerlijk om naar Leonardo te kijken, wat mij betreft de beste acteur van deze tijd.

Om 01.00 uur waren we thuis, tijd om naar bed te gaan.

Zondag

foto_24We waren al vroeg wakker gisteren, het lijkt wel alsof ik tegenwoordig minder slaap nodig heb dan voorheen. Zoals altijd staat zondagochtend het huishouden centraal, heerlijk om weer een schoon en opgeruimd huisje te hebben.

foto_18Ontbijten deed ik met havermout. Eerst kreeg ik het maar moeilijk weg, nu begin ik er steeds meer warm voor te lopen.

’s Middags was ik voornamelijk aan het werk, bloggen en Facebookposts inplannen, to-dolijstje beetje voor beetje afwerken.

foto_25’s Avonds wokken. We hebben het er al weken over dat we dit echt weer een keer moeten doen, stiekem is het gewoon wel lekker om all-you-can-eat te eten hoor, en aangezien het zondag mooi weer was, we een fijn weekend hebben gehad besloten we dat mooi gisteravond te doen. Fijne afsluiting van het weekend!

Aankomende week is vooralsnog weinig spannend. Drie diensten in het hotel, aankomende woensdag mag ik weer naar de masseur voor mijn rug en ga ik ons proberen in te schrijven voor de Electric Run. Zaterdag een date met een vriendinnetje en voor de rest lekker voor de blog aan de slag. Recepten uitwerken, artikelen schrijven, een video opnemen en aan de slag voor Valentijnsdag. Genoeg te doen dus.

Fijne week iedereen!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat een schattig muisje!

 2. Susanne says:

  Wat een mooi handschrift heb jij! Ik ben zeker benieuwd naar een paar recepten, vooral de bagels!

 3. Tanja says:

  Wat je het aan begin van de week rustig had maakte je het aan het eind van de week weer goed. Toch nog behoorlijk druk vind ik :-) En werken als je ziek bent is niet verstandig (eigen ervaring)Ik vond het een hele leuke blog, beetje van alles wat, met weer mooie en leuke foto’s :-) Op jouw handschrift ben ik jaloers, mijn chef noemde het eens een doktershandschrift wat ik heb :-(
  Het muisje vind ik ook schattig, goed van je dat je hem/haar vrij liet!

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel Tanja! Werken als je ziek bent is inderdaad niet verstandig, maar ik ben heel slecht in niets doen.. Zwak punt ;)

 4. milou says:

  Leuk om te zien!
  Leuk om te zien dat je in rotterdam was. Ik kom daar vaak! Vond ej de appeltaart van Dudok super lekker?

  1. Sabine Author says:

   Ik vond hem erg lekker, maar had niet zoiets van ‘OMG, dit is de beste appeltaart ooit.’ ;)

 5. Hester says:

  Ah dat muisje! Leuk ook dat je in Rotterdam was. En een iPhone en filmcamera in een week, doe je goed haha! Heel veel plezier ermee. Het pompoenbrood ziet er ook erg goed uit! Vind het trouwens heel knap dat jij ‘gewoon gaat werken’ als je ziek bent…

 6. Maaike says:

  Superleuk die bagels! En de camera ziet er ook goed uit. :) Ik ben afgelopen woensdag dus wel naar de MediaMarkt geweest, maar het was echt superdruk inderdaad! Net een Primarkopening, haha. Bovendien bleek mijn camera niet in de doos te zitten, dus moesten we donderdag weer terug! (toen was het gelukkig wel rustiger)

 7. Kayleigh says:

  Oehh bagels, lekker! En wat lief die katjes :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close